1. Forum
  2. >
  3. Topic: Swedish
  4. >
  5. Uttryck dig !

https://www.duolingo.com/profile/kibranoz

Uttryck dig !

I felt like this website lacked some place to express oneself and communicate in the language they wanted to learn so I thought great to create a discussion where people could just speak in swedish and socialize with fellow learners. The only rules is, along with duolingo rules, to speak in swedish.

The starting subject will be : What brought you to learn swedish

September 6, 2015

14 Comments


https://www.duolingo.com/profile/--Charlotte--

Jag vill bara kunna imponera Alexander Skarsgård när vi så småningom träffas, och han ber mig att gifta sig med honom. Även om, när jag talar nederländska, kanske han kommer att tänka att jag kvävning och utföra Heimlich manöver på mig, eller mun mot mun. ;)


https://www.duolingo.com/profile/mritala

Jag började lära mig svenska I skolan många år sedan men glömmade många saker. Nuförtiden bor jag i finlandssvenskt område och har många kompisar på jobbet som är svenskpråkiga. Jag hade velat att förbättra min svenska eftersom det var nu så användbart språk för mig, men hade ingen tid att gå på någon kurs.

Nu då min kompis på jobbet tipsade mig om Duolingo och jag blirt kär med systemet. Vilket fantastiskt sätt att lära sig!


https://www.duolingo.com/profile/kibranoz

Jag började lära svenska före en resa till stockholm för att se min gudmor som levande där. Jag här en trevlig resa där och jag blev kär med ländet och jag tycker att det förment en bra ide att lära språket. Så här jag här med lilla kunskap men en stark önskan att få mer.


https://www.duolingo.com/profile/Joel__W

Jag började lära mig svenska före en resa till Stockholm för att träffa min gudmor som bor där. Jag hade en trevlig resa där och jag blev kär i landet och jag tycker att det är en bra idé att lära sig språket. Så nu har jag lite kunskap men också en stark önskan att få mer.

Good work! I have no idea what you mean by förment though. Förment means supposed or putative, possibly incorrectly supposed, such as from hearsay rather than facts.


https://www.duolingo.com/profile/TimothyAspeslagh

Hej, jag lär Digital Arts och Entertainment i belgien nu och det finns inte många jobb här, så jag kommer att leva utomlands. Sverige är en bra idee eftersom Dice, Avalanche, Grin, ... har ett kontor där. Men svenska är också en vackert språk och jag gillar att lära mig det varje dag. Jag gillar den svenska kulturen och landskappen. Jag började att lära mig svenska på ett januari eftersom det var en "new years resolution"

You may always correct me :)


https://www.duolingo.com/profile/Lundgren8

Just some small corrections:

Hej, jag studerar/pluggar Digital Arts och Entertainment i belgien nu och det finns inte många jobb här, så jag kommer att flytta utomlands. Sverige är en bra idé eftersom Dice, Avalanche, Grin, ... har ett kontor där. Men svenska är också ett vackert språk och jag gillar att lära mig det varje dag. Jag gillar den svenska kulturen och landskapet. Jag började att lära mig svenska i januari eftersom det var ett nyårslöfte.


https://www.duolingo.com/profile/TimothyAspeslagh

Tack :) some of those are silly of me :p


https://www.duolingo.com/profile/chirelchirel

Hej alla :)

jag började lära mig svenska när jag var tretton år gammal (så det är mycket länge sen). Att lära sig svenska i skolan är oblikatoriskt här. Många kallar det tvångssvenska och tycker illa om det, men jag har alltid älskat att lära språken, och var glad när jag fick lära ännu ett språk till.

Jag har inte använt språket så mycket och hade glömt nästan allt när jag fick idéen att studera det i universitetet för att bli översättare. Jag upprepade och fick studera, men efter några kurser var jag tvungen att fokusera mig med andra saker och innan jag visste hade två år passerat och jag hade inte använt språket. Det kändes som om jag borde börja om igen.

På onsdag börjar min sista svensk kurs, literatur och kultur, och jag ville upprepa språket igen. En vän tipsade mig on Duolingo, och det har varit utmärkt! Jag har aldrig förut känt att det är lätt att använda svenska. Nu upprepar jag franska språket och hoppas det samma händer med det :D

Tack i förväg om någon vill korrigera :)


https://www.duolingo.com/profile/chirelchirel

Jasså, jag misstog tidtabellen och missade min kurs. Hoppas det kommer att ordna sig på någon sätt.


https://www.duolingo.com/profile/Yvonne006

Jag vet inte om det finns fortfarande Människor här. Men min svar: jag har 2 god svenska vänner och de har får i 2016 en son. Jag tycker om barnen so mycket och jag vill pratar med honom. Han är nu 3 och han har nu en bror. Jag känner bra att nu jag kan pratar liten med honom.


https://www.duolingo.com/profile/porpsi

jag träffade en svensk kvinna så jag börjat att lära mig svenska. Snart ska jag flytta där så jag är glada jag vet några av språket... inte mycket men några åtminstone


https://www.duolingo.com/profile/JohLykke

Ett förslag: Ändra rubriken till "Uttryck dig!". Det är ett bättre sätt att uppmana någon att uttrycka sig.

(A suggestion: Change the topic to "Uttryck dig!". It is a better way to exhort someone to express themself.)


https://www.duolingo.com/profile/MK_75
  • 1035

Jag började lära mig svenska i januari. Jag älskar musik och många av mina favoritbander är från Sverige. Dessutom har jag flera svensk vänner på facebook. De skriver ibland något på svenska och jag ville förstå det och kunna svara på svenska. Jag träffade min älsklingsmusiker i april. Vi känner varandra sedan sju år och brukade tala bara engelska. Han var imponerad när jag sade att jag lära mig svenska nu. Jag kunde inte tala bra än i april, men jag förstod mycket. Han ska spela i Tyskland igen på nästa helgen och jag hoppas vi möta och han ha tid för mig.

Learn Swedish in just 5 minutes a day. For free.