1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. 248 napot buktam...

https://www.duolingo.com/profile/Tibor.hun

248 napot buktam...

Sajnos megszakadt a hosszú sorozatom. :-( Volt már hogy 5 mp-en múlt hogy ne nullázódjon le, de most egyszerűen elfelejtettem. Telefont nem néztem meg, hiába csipogott. Számítógépet be se kapcsoltam. Hajnal 2-kor arra riadtam fel hogy "DUO!".

Nektek mi volt a leghosszabb sorozat ami nullázódott?

September 14, 2015

22 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

Az elején nem vettem komolyan, és harmincvalahány napot buktam de akkor nem is foglalkoztam még a szériával és csodálkoztam is, hogy olyan sok nap összejött. Mostanra nem tudom miért széria és aranybagoly függő lettem, ha nem arany a fa rosszul érzem magam és akkor is ha nem csinálok meg legalább 1 - 2 feladatot. Most kis motivációs gondjaim vannak, de ezen hamarosan túllendülök és meg lesz a második arany baglyom is :)

September 15, 2015

https://www.duolingo.com/profile/JuditBondar

Ami nullázódott, az 35-40 körül lehetett, hasonló módon: hajnali egykor eszméltem rá, hogy nem duolingóztam még "aznap". Sajnos akkor még nem volt vészhelyzet esetére széria befagyasztóm sem berakva. Ezt egyébként neked is ajánlom, ha eddig nem használtad, egy napot ki lehet hagyni büntetlenül.

September 14, 2015

https://www.duolingo.com/profile/biktopx

Nekem 160 felett volt egy nullázódás (nem értem rá netezni).

September 14, 2015

https://www.duolingo.com/profile/ajsophie966

483 nap. Külföldi út alatt csak fizetős Wi-fi volt. Helyette tényleg használtam a nyelvet. Sajnáltam, de legalább újra építhetem a szériát.

September 15, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Oldmanus

Egy tippet ha megengedsz... Meg kell venni egy napot tíz lingotért a "Széria befagyasztó"-ban és ha így jársz, csak akkor fogja felhasználni a program amikor egy nap kimarad vagy lemaradsz véletlenül. Mindegy mennyi idő telik el addig, nem veszik el a befektetett 10 lingot és nem jársz így!

October 1, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Tibor.hun

Ismerem, megvolt. Szombatra elhasználtam a fagyasztást és vasárnap meg teljesen elfelejtettem a duót.... Most újra elkezdtem gyűjtögetni a napokat, de egy kicsit megtört a lendületem. 4 napja csak "fagyasztok". :-(

October 2, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Oldmanus

Sajnálom de gondolkodj el ezen. - Nekiugrottam egy angol kurzusnak tavaly. A sorozat és az, hogy mennyi idő alatt nyomom le, volt számomra a legfontosabb. Pár hét alatt megvolt a bagoly, (némi előképzettséggel) és közben még a németben is 10-es szintre jutottam. Nagyon örültem aztán rájöttem, hogy rossz helyre tettem a hangsúlyt. Miközben azon örvendezem, hogy sikerült megszakítás nélkül végigmenni és mindezt ilyen rövid idő alatt, a beszédkészségem alig javult pedig az lett volna a célom. Ebből tanulva az idén még egyszer megcsináltam az angolt de egyrészt rá sem néztem a szövegre ha volt lehetőség meghallgatni a feladatot, másrészt nem érdekelt a megszakítatlan sorozat mert egy szóval sem tudok többet ha nem szakad meg. Azt hiszem előnyére változott az értékrendem.

October 3, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

Köszi ! Jól megfogalmaztad felém is :-) A napok elvesztése engem is zavar. Ez a fajta függőség ahogy leírtad álságos, mert a tudás nem a felhalmozott napokban van. :-). Volt olyan időszak, hogy a memrisbe órákat gyakoroltam a szavakat, de a duo-hoz már nem maradt időm. Így csak egy gyors ismétlést tudtam csinálni azért, hogy ne veszítsem el a felhalmozott napokat. Viszont két ismerősöm is lemorzsolódott azért, hogy elvesztették a napjaikat, pedig jó volt velük együtt haladni. Most meg a 100 lingotok-ot nem szeretném megbontani :-)

October 4, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Oldmanus

Köszönöm, hogy nem bántásnak veszed. Jó szándékkal írtam le a változásom. A soraid felkeltették a kíváncsiságom. -Van még valami értelme a lingotoknak, nem tudod? Most, hogy ránézek, 670 gyűlt össze a korábbi kurzusokból átmentettekkel együtt. Akkoriban 3 hibával újra kellett kezdeni egy leckét viszont a hibátlan megoldás lingotokat ért. Ha jól emlékszem be lehetett váltani nyelvvizsgára őket. Talán kevesebbet kellett volna fizetni valamennyi lingot beváltásával.

October 4, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

A beváltási lehetőségeket megtalálod a lingotok boltban. :-) Idáig én csak széria befagyasztást vásároltam :-)

October 5, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kisvakond02

Sziasztok, én pár hete kezdtem a tanulást, napi 5-6 óra, lassan a felénél járok. Ma visszanéztem kicsit az elejére, és több feladatnál nem zöld a "csík", hanem piros, néha meg azt hiszem kék, pedig már vagy százszor elvégeztem ezeket a feladatokat, és nem tudom ez mit jelent. Mit tegyek, hogy a piros is zöld csíkos legyen? :)

October 15, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

Nem látok sem zöld sem piros csíkokat :-) Nálam ha ismétlésre kárhoztat akkor a sárga visszamegy a lecke színére. Állitólag, ha minden leckéd sárga lesz akkor megkapod a madarat. Amit írtam az a PC-re igaz. Telefonon vagy " note book"- on nem tudom a színeket. Csak egy a biztos ha nem fogadja el elsőre " egy lecke átismétlésével " a gyakorlást akkor még több leckét kell átvenned abból .

October 15, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kisvakond02

Igenám, :) csakhogy minden leckét átveszek 50-szer is, mégis van ahol maradt a piros csík. Van olyan lecke, amit alig gyakoroltam még, és már zöld a csík. Ezért nem értem, hogy mi ennek a logikája, és ez nekem milyen hátránnyal jár? És mi van akkor, ha nem csinálom minden nap, mert pl. influenzásan szétmegy a fejem? :-))Akkor miért büntetnek napelvonással? Máskor meg 6-7 órát gyakorlok, ezt meg nem díjazza. :-))) Ez így igazságtalan. Még szerencse, hogy magamnak tanulok, nem nekik, így maradok a saját tempómnál, legfeljebb nem lesz arany baglyom. De lesz tudásom.... Hol találom meg a "memrisben" a szavakat? :) Bocsi, de még nagyon kezdő vagyok hozzátok képest. Vakondka

October 16, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

:-)))) Tetszett ahogy írtad. Magamra ismertem :-). A "memris " jó, de kicsit cseles , mert nem mindig azt a magyar kifejezést használja az angol szóhoz, amit a duolingo és olyankor mérgelődök én is, meg a kiejtés sem mindig ugyanolyan , mint a duo-ban. A linket megtalálod a korábbi témáknál. De talán sikerül leírnom / memrise.com/course/duolingo-angol-magyar-hanggal / Ui: Ne törödj a csíkokkal :-) a lecke legyen sárga :-) . Most , hogy mondtad a csíkokat megtaláltam én is :-) Nekem az most kék, hogy milyen volt sose figyeltem :-)) További jó tanulást. Ma én is 10 lingotot elhasználok pihizni. Ha nincs időd a gépen gyakorolni, akkor vásárolhatsz szabadidőt a lingotok-ból.

October 16, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kisvakond02

Köszi, próbáltam ma is haladni, de nem vagyok túl jól, 10 lingot meg nagyon dràga egy napért...:-) még megfontolom a dolgot. :-) neked is jó tanulást. Hamarosan UTOLÉRLEK... :-)))

October 16, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

HAJRÁ ! Az jó lenne, mert akkor ketten jobban haladnánk. De rossz ómen vagyok, mert akikkel idáig szövetkeztem, azok egy idő után angolosan távoztak :-) Nem is tudom rávenni őket, hogy folytassák . Nem szeretném, hogy te is így járj ! Nekem a célom a tudás meg persze azzal együtt a bagoly is. A napok gyűjtése meg azért is jó, mert 100 nap után 10 naponta csak úgy kapsz a szorgalmadért lingot :-) Pl most utoljára a 180.-ra kaptam 18-at. Különben jobbulást kívánok !:-)

October 17, 2015

https://www.duolingo.com/profile/ilmater49

Arra gondolsz, hogy gyakorláskor vagy lecke tanulásakor az előrehaladást jelző csík milyen színű? Nekem is feltűnt, hogy hol piros, hol zöld, hol kék. Szerintem nem jelent semmit, illetve attól függ, hogy magának a témakörnek, amihez a leckék tartoznak milyen az alapszíne (a karikának, ami végül aranyszínű lesz). A zöld színű témákban zöld csík van, és így tovább. Azt viszont nem tudom, hogy magának a témának az alapszíne tud-e változni. Szerintem ez inkább csak valami jelzés lehet, hogy mi melyik nyelvtani részhez tartozik.

January 7, 2016

https://www.duolingo.com/profile/kisvakond02

Magdolna, attól nem kell tartanod, hogy én is távozom, mert erősen ösztönözve vagyok. Csak nem lesz mindig ennyi időm, azért is hajtom magam. Viszont speciális területek is érdekelnének, pl. Bibliai szavak, kifejezések, ilyen leckét tudsz valahol esetleg? :)

October 17, 2015

https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaHorvath

Csak beütöttem a keresőbe, hogy bibliai szavak angolul, másik bibliai kifejezések angolul-magyarul. :-) Rengeteg bukkant elő. Egypárat be is tettem a kedvencek közé. Jó böngészést ! :-)

October 18, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kisvakond02

Köszi. :)

October 19, 2015

https://www.duolingo.com/profile/AgnesBedo

Több, mint 2 évet buktam most, ma 3 másodperc miatt :-), és volt már 2x ilyen, csak akkor talán kevesebbet. Szomorú, és talán igazságtalan is, mert az egyik esetben valami technikai hiba történt! A másik esetben temetés miatt, sehol nem tudtam géphez jutni!!!!

April 17, 2018

https://www.duolingo.com/profile/AgnesBedo

744 nap, most, 3 másodperc miatt, francba!!!!!!!

April 17, 2018
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.