A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Alapfokú nyevvizsga

Szept. 4-én sikeres alapfokú angol nyelvvizsgát tettem, nem kis részben a Duolingónak köszönhetően. Most közel járok a 35 ezer ponthoz, de a középfok még messze van. Még mindig nem megy a Duo elég flottul, de talán néhány hónap múlva. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a programot!

2 éve

18 hozzászólás


https://www.duolingo.com/Abenhakan
Abenhakan
Mod
 • 25
 • 14
 • 14
 • 13
 • 7

Azért, ha 30e pontod van, akkor a középfok sem lehet nagyon messze. Gratulálok!

2 éve

https://www.duolingo.com/gwe1980
gwe1980
 • 25
 • 13
 • 1289

Én is gratulálok. Melyik vizsgával sikerült?

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

A Rigó utcát (Origo) választottam. Bár sokan mondták, hogy "csak oda ne menjek" de pozitívak a tapasztalataim. Előzőleg megnéztem több nyelvvizsga mintafeladatait és ez tűnt a legkönnyebbnek. A szóbelin a vizsgáztató tanár is nagyon rendes volt, nem tapasztaltam semmi rosszindulatot, nem azt kereste, hogy mit nem tudok, sőt próbált segíteni.

2 éve

https://www.duolingo.com/JorJud

Nagyon szorgalmas vagy. Megkérdezhetem, hogy hány évesen kezdted az angol tanulását, és a Duolingót hány hónapja találtad meg? Ne keseredj el, ha nem megy elég "flottul", szerintem azon is múlik, mennyire gyorsan gépel valaki. Nekem is nagyon tetszik. Végre egy hasznos játék!

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

53 évesen kezdtem és úgy két és fél év alatt jutottam el ide. A Duolingót meg tavaly április közepe óta használom. Jártam ill. járok hetente kétszer nyelvtanfolyamra, eleinte elég nehezen ment. Nem vagyok egy nyelvzseni de elég szorgalmasan foglalkoztam vele, minden nap legalább 50, de általában több pontot szereztem a Duo-n. Más biztos eljut a középfokig ennyi energiabefektetéssel de nekem nem megy annyira. Sokan mondták, hogy azért mert már öreg vagyok. Őszintén szólva fiatal koromban sem ment nekem jobban a nyelvtanulás csak akkor nem foglalkoztam vele, az oroszt utáltam, a gimiben meg teljesen komolytalan volt az angol tanítás, (két év alatt volt 3 angol tanárunk, fél évig meg nem volt senki).

2 éve

https://www.duolingo.com/JorJud

Köszönöm a válaszod! Megemelem a kalapom előtted. Magyarországon tényleg siralmas (volt?) a nyelvoktatás. Képzeld el, ha gyerekkorunkban ilyen lehetőségek lettek volna, ennyi szorgalommal hová lehetett volna eljutni. (Én 51 vagyok)

2 éve

https://www.duolingo.com/GiovanniGatto

kedves Gyuri! Bár korban kicsit fiatalabb vagyok nálad, de hasonló okokból nem mertem belekezdeni a nyelvtanulásba. A te példád is arra inspirál engem, hogy minél többet és többet gyakoroljak. Sajnos nincs lehetőségem minden nap Duozni, de az igyekezet, hogy 1 éven belül szorongás nélkül tudjak megszólalni, sokkal erősebb bennem. Szóval jó látni, hogy más is elér sikereket a program által. köszi. :)

2 éve

https://www.duolingo.com/nagy-istvan

Gratulálok a nyelvvizsgádhoz. Bízz magadban, hiszen te magad vagy a jó példa :D Nem nyelvzseninek kell lenni, hanem nagy szorgalommal kell csinálni. Középiskolában (még ált.-ban) én is oroszt tanultam és természetesen utáltam, de itt a duolingón kipróbáltam az oroszról angol tanulást és tetszett. Így most várom, hogy elkészüljön az angolról orosz tanfolyam...

Amúgy szerintem (meg ahogy a külföldön élők tapasztalatai is mutatják) a nyelvtanban nem feltétlen az segít, ha az élő nyelvet hallgatod, filmeket nézel, hanem inkább a nyelvtan szorgalmas magolása. De persze csak akkor ér valamit a magolás, ha a szövegekben felismered a szabályokat. Javaslom az angol nyelvű angol nyelvtani oldalakat. Itt van példának néhány: http://www.englishgrammarsecrets.com/ http://www.edufind.com/english-grammar/english-grammar-guide/ https://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar Javaslom még az Oxford Bookworms könyvsorozatot is. Ezek között akadnak hangoskönyvek is és szintekbe vannak besorolva a kívánt szókincsek alapján.

2 éve

https://www.duolingo.com/MauiMoni2015

Gratulalok a sikeres vizsgadhoz!!!!! A kozepfokut is siman meg probalhatod ilyen pontszamok mellet. En is tanultam kozepiskolaban angolt es nemetett de amiota ki koltoztem kulfoldre azota sikerult beszed szinten folyekony angol tudasra szert tennem. A nyelvtani reszet pedig itt gyakorlom. En a kozepfoku vizsgara gyurok....:-) Kitartas!!!

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Köszönöm! Azért még a középfokra van mit tanulni. Főleg a nyelvtani tesztektől tartok. No meg a levélírás sem erősségem és a beszéd, meg a kiejtésem is elég gyatra. De ha már idáig eljutottam nem állok meg. Megkérdezhetem, hogy mióta vagy külföldön és mennyi idő alatt tettél szert a folyékony beszédre?

2 éve

https://www.duolingo.com/MauiMoni2015

Kedves Gyuri, Mar tobb eve kulfoldon elek, angol beszed es ,hogy meg ertessem magma az kb 1-2 ev volt. Szerintem a kulcs szerep abban van,hogy csak angolul tudtam magamat megertettni es masokat meg erteni. Igy ra voltam szoritva a tanulasra es eredeti amerikai angolt hallotam.( angol-angolt nehezebben ertek meg amit kozep suliban kellet tanulni) Nyelv suliba is jartam ez alatt az ido alatt, ott persze a kinai es mas azsiai kiejtest is hallotam( nem segitett) A mondat szerkezet es ennek rutinos hasznalata meg mai napig is Neha megtrefal. A 25 nyelvi szinten mar siman mehetnel kozepfokura. nem gondolom,hogy a kiejtesre fokuszalnanak. csak elore. Probalj angol vagy amerikai baratokat keresni akikkel tudnal beszelni es szabadon gatlasok nelkul mered magad kifejezni. Az othoni tanitasi es szocializacios rendszerben azt tanultuk,hogy akkor mondjuk ha tudjuk a tokeletes valaszt vagy ne is mondjunk semmit. En mindenkit arra biztatok,hogy beszeljen es merje mondani ami eszebe jut mert az meg mindig jobb mint ulni es kuksolni. Tobb million ember el amerikaban par szo angol tudassal es meg elnek es ertetik magukat. Osszlasuk el a mondva csinalt felhoket az angol tokeletes tudasrol. Koszonet az ilyen szuper programokert mint ez a duolingo!!!!! En rosseta stone-t is hasznaltam az angol tanulasomhoz es sokat segitett,(borsos ara van) A folyekony helyes beszedet meg mai napig gyakorlom, mindig van uj kifejezes vagy temakor:-) Tovabbi sikeres tanulast kivanok. Remelem segitsegedre szolgalt a valaszom.

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Kedves Móni! Köszönöm a válaszodat! Itt is írták, hogy a 35 ezer ponttal már nem lehet messze a középfok, de én nem úgy érzem. Főleg a nyelvtani teszteknél bizonyul kevésnek a tudásom. Egy ismerősömnek a lánya vagy 8 évig tanult itthon az iskolában angolul, még külön tanárt is fogadtak hozzá majd elment Amerikába bébiszitternek, hazajött és az írásbeli középfokún megbukott. Szóval a nyelvhelyességi feladatok elég nehezek, van ahol az nincs, de azok a feladatok sem könnyebbek. A Rosetta Stone-t én is használtam az elején, de a Duolingo-t sokkal jobbnak tartom. Biztosan igazad van, többet kéne beszélni és használni azt a tudást ami van, de itthon az elég nehéz. Pont ma rendeltem új kábeltévé csomagot, ahol sok angol nyelvű adás van, mert eddig nem volt nekem ilyen. Mindig azt fogom nézni, ha sokat hallom, az is segít valamit. Jó tanulást Neked is sok sikert az ottani életedhez! Én is gondolkodom azon, hogy külföldre kéne menni, már 5 éve munka nélkül vagyok, (ezért van annyi időm tanulni) három diplomával. Még egyszer minden jót kívánok!

2 éve

https://www.duolingo.com/sibenik

Gyuri! Pont ez a baj amit említettél. 8 év tanulás majd béniszitterkedés, hazajön is írásbelin elkaszálják. MERT ARRA MENNEK RÁ HOGY MIT NEM TUD!!!! Sok anyanyelbet beszélő angol is elhasalna a középfokú teszten. Nem nyelvet hanem nyelvtant tanítanak. Go for it!

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Igazad van, de tudod, hogy azért sokan így is mecsinálják.

2 éve

https://www.duolingo.com/V.Betti

Gratulálok! Nagyon szép teljesítmény! Mindenki erőt meríthet a szorgalmadból és a kitartásodból!

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Köszönöm!

2 éve

https://www.duolingo.com/AdamLorinc3
AdamLorinc3
 • 25
 • 22
 • 9
 • 2
 • 1623

Szia. Most én is az alapfokra gyúrok, több mint három éve tanulok Angolul, mostanra meglehetősen bele is fáradtam (iskolák, magán tanár, Rosetta stone, Anki, verbling meg még az isten tudja). Nekem az élő szövegértés és az élő beszéd a totális végem, a nyelvtani teszteken meg képtelen vagyok az újrakezdőnél magasabb szintet megütni. A legbosszantóbb mikor minden egyes szót külön értek de a mondat jelentését képtelen vagyok össze rakni. A nyelvtant hiába magolom be nem segít, teszt íráskor egyszerűen képtelen vagyok nyelvtanban gondolkodni. Nem nekem találták ki a nyelvtanulást érzékem sincs hozzá, középsuliban meg általános iskolában fel is mentettek a nyelvtanulásból diszgráfia miatt (fiatal voltam és még örültem is neki, mostanra nagyon bánom). De szerintem inkább csak lusták voltak egy problémás emberrel foglalkozni. Köszi a történeted. Biz isten lefogom nyomni én is az alap és a középfokot is.

2 éve

https://www.duolingo.com/SzGyuri10

Szia! Amit írtál én is írhattam volna, a diszgráfia kivételével, az nekem nem volt. Alapfokon még nincs nyelvtani teszt, beszélni meg nem kell sokat, az egész a bemenettől a kilépésig max. negyed óra és viszonylag egyszerű dolgokat kérdeznek. Szóval 3 évi tanulás után nyugodtan neki indulhatsz. Az írásbeli talán egy kicsit nehezebb, tudj írni egyszerűbb magánlevelet. A középfokról még nincs tapasztalatom, én is meg fogom próbálni, de a nyelvtani tesztek nehezek, (úgy 30%-ra tudom teljesíteni ami kevés a sikerhez). Flaubert francia író mondta, hogy a tehetség hosszan tartó kitartás! Sok sikert!

2 éve