"We read the local newspaper."
Překlad:Čteme místní noviny.
20 komentářůTato diskuse je zamčená.
1092
No, v takovém případě (směru překladu) je správně pouze váš překlad (ne, že musí být uznán), překlad "Čteme místní noviny." je samozřejmě špatně. I tady, když se nechá přehrát ta věta, je odpověď v češtině, která je v přítomném čase, jednoznačně špatně.
1092
Bere-li se v úvahu pouze spelling, čili to, jak je to napsáno, nelze poznat, zda jde o přítomný nebo minulý čas, rozhoduje pronunciation, čili výslovnost slovesa 'read', která je v přítomném čase [r:id], v minulém [red]. Tady vidím problém v tom, že když si to přehrajete, měl by to být minulý, ale pokud se pamatuji, úkol byl v opačném směru, a to sestavit z "cihliček" anglický překlad věty "Čteme místní noviny." Zdánlivě vše ok, všechny potřebné "cihličky" k dispozici, jenže kliknutím na cihličku 'read' se ozve [red], takže rozpor se zadáním, kde je přítomný čas (viz též moje starší přípomínka v této diskuzi). Hlásil jsem to i 'čudlíkem' (možná více, než jednou), ale jak je vidět, s nikým to nehne. Takových chyb ve výslovnosti se tu vyskytuje více (většinou je hlásím 'čudlíkem'), působí do dost rušivě (pokud máte zvuk puštěný), asi nejvíce z nich mě tu dráždí výslovnost slova 'live' jako [laiv] místo správného [liv] v několika úlohách (výslovnost [laiv] je také možná, ale zde jsem zatím na takový případ nenarazil, a věřím, že ani nenarazím, protože už to mám několikrát "projeté" zdola nahoru i zprava doleva :).
356
Bohužel v tomhle je Domingo dost hloupé a programátoři jestli o tom vědí tak s tím nic nedělají. Výslovnost slova read hlásím skoro pořád když na to narazím. Je to tam stále špatně už několik let! A bohužel je to k vzteku, protože na jednu stranu Duolingo bazíruje na "drobnostech", ale tak zásadní věc jako je výslovnost "read" a "live" na no kašlou! Přitom je tenhle kurz především pro začátečníky a ti tomu nerozumí takže se to naučí špatně a pak se diví kde dělají chybu a už se jim to bude přát do konce života. Právě Duolingo by mělo chyby začátečníků eliminovat ale je to spíš naopak.