https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Lesz valaha német/spanyol/olasz nyelv magyar anyanyelvűeknek?

Ahogy látom elég sok nyelv elkezdett terjeszkedni, hogy ne csak az angol nyelv legyen elérhető a tanulóknak, hanem a német, ES, FR, IT, PT is.

A magyar anyanyelvűeknek elérhető lesz valaha a DE/IT/ES (vagy bármilyen más) nyelv, vagy túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy ezt létrehozzák? Ha már a spanyol anyanyelvűeknek külön kurzus jött létre az eszperantó, guarani nyelvért, illetve ha a klingon, mint mesterséges nyelv kurzust kap (aminek a befejezése valószínűleg soha nem fog véget érni), nekünk miért ne lehetne német, spanyol vagy olasz, biztos, hogy van itt olyan, aki felsőfokon beszéli (vagy tud írni - ahogy az inkubátor fogalmaz, hogy szükséges) az angol nyelven kívül is.

Nem akarok rosszakat mondani a Duolingoról, mert tényleg egyedi program, hogy INGYEN tudáshoz lehet jutni. De olyan apró részleteket vesz le ami szerintem előbb vagy utóbb hiányérzetet fog kelteni az emberekben. Pl: ES/IT/FR/PT/DE rendelkezik csak oda-vissza való fordítási (megmártózás) funkcióval. Így ha valaha a magyar nyelv elérhető is lesz az angol anyanyelvűek számára, arra nem lesz lehetőség, hogy magyar nyelvre fordítsanak le szövegeket (nekünk sem lesz elérhető - angol nyelvű fórumon azt írták, hogy ezt nem is tervezik bevezetni, mivel nagy kiadás lenne.. Félek, hogy ugyanez az indok, amiért kisebb nyelvek nem kapják meg a megfelelő jogokat (hogy csak az angol tanfolyam elindítását támogatják, vagy alapból, hogy tanfolyamot indíthatnak (finn, bolgár nyelv--> akik ezeket a nyelveket szerették volna elindítani elutasítást kaptak a Duolingotól, azzal az indokkal, hogy nem lenne kellő érdeklődés a nyelvek iránt.)

Szóval az, hogy nálunk még eddig az angolon kívül nincs az inkubátorban sem egyéb nyelv feltehetőleg azonos az indok...hogy kevés lenne az érdeklődés X -nyelv iránt?! -> (túl nagy kiadás lenne a Duolingónak, hogy kevés ember számára létrehozza a felületet ezzel a programozóknak sem kellene fizetni)

October 26, 2015

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Nos, ez a kérdés és probléma, vagy kérés már többször felmerült, és én mindig ugyanazt mondom rá:

Miért nem jó angolból tanulni ezeket a nyelveket? Fejlődik az angolod, és a másik tanult nyelv is. Nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy magyarból tanuljam mondjuk a norvégot, vagy a spanyolt.

October 27, 2015

https://www.duolingo.com/profile/biktopx

A túl kevés érdeklődés, mint indok, mikor volt elutasító ok? Csak azért, mert pár hónapja a Google megvette a Duo-t, így lehet, hogy mások lettek a szempontok ott "fent".

October 26, 2015

https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

Szerintem csupán annyi az ok, hogy nem jelentkezett olyan ember aki tudást, időt és energiát tenne bele, ellenszolgáltatás nélkül az általad (is) hiányolt tanfolyamok fejlesztésébe.

Ahogy DPP1ENG is írta, többünknek nem hiányzik az anyanyelvből való tanulás más nyelvek esetében, mert angolból megoldjuk. Én személy szerint nagyon féltem tőle először, hogy jaj mi lesz, mert spanyolul soha előtte semmit nem tanultam és az angolom sem tökéletes, de azt vettem észre viszonylag rövid idő után, hogy nem csak a spanyolom alakulgat, hanem az angolomat is csiszolja az angolból spanyol tanulás, ezért még a spanyolból angol kurzust is felvettem. Én csak javasolni tudom mindenkinek, akinek nincs múlhatatlan angol undora, hogy tanulja angolból a neki tetsző nyelvet!

October 28, 2015
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.