1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. megszűnt a hanglejátszás

https://www.duolingo.com/profile/evajoob

megszűnt a hanglejátszás

Kedves szerkesztők! Sajnos tegnap óta nem lehet hallani, csak látni a mondatokat:(( A szó funkció is eltűnt, pedig eddig működött! Kérek segítséget a hibák orvoslásában. Köszönettel: Éva

November 23, 2015

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/zoltan.wis

Valami valóban történhetett a hang funkcióval, mert eddig tökéletesen működött, ám a hét végén nálam is produkált furcsaságokat. Hibakeresésként beléptem a Duó-ba többféle böngészőből. IE11: működött, de a grafika hiányos volt. Egy érdekes funkciót találtam itt amit a többi böngészőben nem. Mikor fel kell olvasni az adott mondatot és a Duó értékeli/elfogadja (vagy nem), akkor IE-ben a hangminta - azaz a saját hangom - visszahalgatható volt. Microsoft Edge: szóra sem érdemes, ez egy nagy rakás szerencsétlenség! Kár az időért. FF42.0: le van tiltva a flash és a script futtatás, de beállítható. Opera: nem játszotta a hangot, több időt nem fordítottam rá. Chrome: nem szeretem, de azt el kell ismerni hogy a leg jobb integrációval rendelkező böngésző. Kiegészítőkkel felszerelve (pl G. Translate) relatív kényelmes tanulási környezet alakítható ki. Például lehet diktálni a translate-nek, nem kell mindent gépelni, angolul egész jól ért, keveset hibázik. Tehát Duó-ra ezt használom.

Végül visszatérve a hangra. A próbálgatás után maradtam a Chrome-nál, viszont Duó-zás előtt töröltem a cache-t, cookie-kat, és töröltem a flash player cache-t is. Ezután beléptem, újra rendesen működött a hang. Hét végén a fent említett hiba még 2-3x fordult elő, de az előbb leírt műveletet megismételve, majd belépve ismét működött rendesen.

Remélem segítettem!


https://www.duolingo.com/profile/wirwil

Bár nem vagyok szerkesztő... :) , de hátha segít: nálam megy a hang, lehet, hogy a gépedben van a hiba? A szó menüpont valószínűleg mindenkinél eltűnt, egyelőre teszt funkció lehetett, gondolom később élesben bevezetik.


https://www.duolingo.com/profile/evajoob

Köszönöm a segítséget! Én is megpróbáltam a Chrome-val és működik a hang. A szótár viszont még mindig nincs meg, pedig jól lehetett használni. Hátha visszateszik. Mégegyszer köszönöm a tanácsokat!


https://www.duolingo.com/profile/zoltan.wis

Nálam ismét gond van a hanggal! Kezdem a gyakorlát, néhány (5-7) kérdésre válaszolok és mikor a hallás utáni szövegértésre kerül a sor, lefagy, nem tudom folytatni. Idegesítő!!! Most azt csinálom, hogy inkognitó módban indítom a Chrome-ot. Így talán működik, nem ismétlődik a fentebb írt hiba.


https://www.duolingo.com/profile/P.Csab

A hanglejátszással nekem is gondok vannak. A hallás utáni szövegértés egyáltalán nem működik. Hogy írjak le olyan dolgot, amit nem is hallok! Borzasztóan idegesítő, mert emiatt nem tudok haladni!

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.