https://www.duolingo.com/profile/alex20035

2 hiba

Sziasztok!

Két hibát is szeretnék bejelenteni. Az egyik, hogy napok óta, vagy már egy hete is van, hogy hiába csinálom meg a napi pontszámokat, másnap ha belépek a leckéket gyakorlásra adja fel, pedig már többször is arany volt. Van, hogy gyakorlás után egyből visszadobja és nem lesz arany. Még jóval régebbi leckéknél is megteszi a program. Ezzel tudok valamit kezdeni esetleg, mert szeretném kiaranyozni a fát, de ha minden nap azzal megy el az időm, hogy régebbi, már (többször) elvégzett leckéket csinálok meg újra és újra, akkor nem tudok tovább menni. Vagy esetleg most az elmúlt 1 hétben volt 2 olyan nap is amikor nem tudtam gyakorolni, az lehet az oka? (Van szériabefagyasztóm) De amikor beléptem és aztán néhány órával később is, ugyanúgy visszaadta.

A másikat már többen is jelentették előttem, hogy eltűnt a "szó" menüpontom.

November 25, 2015

2 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/wirwil

A témák beszíneződése azért van, mert a program úgy észleli bizonyos algoritmus alapján, hogy azokban a leckékben nem vagy naprakész, gyakorolnod kell. Előbb-utóbb minden lecke beszíneződik (azaz ahogy haladsz előre, a régebbiek egyre kevésbé), ezzel ösztönöz a Duo arra, hogy tanulj. :)

Ha nem gyakorolsz, akkor elkezdenek színeződni a leckék, igen, ez azért van. A szériabefagyasztó erre nincs hatással, ez csak a szériád elvesztése ellen van, de az is csak egy napig. Azt kell látni, hogy itt minden arra megy ki, hogy az ember minden nap gyakoroljon. :)

Nekem pl. megvan az baglyom angolból, minden nap min. 30 pontig gyakorlok (általános ismeretek felfrissítésével), mégis van, hogy másnapra akár 3-4 téma is beszíneződik. De ezek gyorsan aranyak lesznek, nálad is, csak idő és gyakorlás kérdése az egész. Természetesen ha kihagyok pár napot, akkor engem is színes témák várnak.

A szó menüpont mindenkinél eltűnt, valószínűleg tesztverzió volt, remélhetőleg nemsokára jön élesben.

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.