1. Foro
  2. >
  3. Tema: Catalan
  4. >
  5. "Palma de Mallorca tiene puer…

"Palma de Mallorca tiene puerto."

Traducción:Palma té port.

November 27, 2015

8 comentarios


https://www.duolingo.com/profile/ProfLara

Seria correcte també, "Palma de Mallorca té port" en aquesta frase?


https://www.duolingo.com/profile/doktorkampi

En realitat el nom històric és Palma. El terme "Palma de Mallorca" només s'utilitza en castellà per diferenciar-la d'altres "Palmas" espanyoles. L'oficialització del terme "Palma de Mallorca" fa uns 3 anys i va ser molt polèmic. Ni els castellanoparlants de Mallorca n'hi diuen "Palma de Mallorca". Seria com dir "Barcelona de Catalunya" o "Maó de Menorca". Et deixo un article força interessant aquí.


https://www.duolingo.com/profile/doktorkampi

Per tant, en català, #ésPalma. Acabo de veure una notícia, a més, que es farà enrere i oficialment tornarà a ser només Palma. En qualsevol cas, aquí l'expert és en jovifup.


https://www.duolingo.com/profile/ensegonada

Jo! Palma sempre ha estat Palma (posat pels romans) o només "ciutat". El nom de Palma de Mallorca va ser posat oficialment perquè era coneguda així a la Península i després defensat per gent de dretes, o sigui que té connotacions polítiques. Va ser fundada com a Palma, després va ser Medina Mayurqa i altres però la gent deia "ciutat","anar a ciutat" i amb la conquesta borbònica ja es va dir Palma oficiallment. Amb l'entrada del PP va ser Palma de Mallorca i ara tornarà a ser Palma (i esperem que definitivament) però actualment actualment crec que encara és Palma de Mallorca.


https://www.duolingo.com/profile/ensegonada

Gairebé seria més correcte Madina que Palma de Mallorca hahaha


https://www.duolingo.com/profile/MirMR

Crec que l'hauria d'acceptar, estem per apendre l'idioma, no els toponims. Un Xines ha de coneixer tots els noms locals per estudiar la llengua?. No dic que no sigui mes correcte, nomes que crec que s'hauria d'acceptar.


https://www.duolingo.com/profile/ChloeSilv180304

esto tiene que estar mal


https://www.duolingo.com/profile/fsofi

Hauria de ser correcte Palma de Mallorca té port.

Aprende catalán en solo 5 minutos diarios. Completamente gratis.