- Forum >
- Konu: German >
- "Ich bin eine Frau."
40 Yorum
Almanya'da yaşamış olan bir Almanca öğretmenim artikeller konusunun çok derin olduğunu kendisinin bile hala bazı kelimelerde acaba das mıydı die miydi vs. Karıştırdığını söylemişti. Ancak bunları ayırt etmenin kolay bir yolu genelde erkeklerde "der" kadınlarda ise "die" kullanılıyor olması. Çocuklarda ise yine genel olarak "das" artikeli yoğunlukta. Umarım yardımcı olur.
"Ich bin die Frau" cümlesi "Ben bir kadınım." değildir. Kadın orada belirlidir. Tam çevirisi olmasa da "Ben o kadınım." demektir.
Almanca'da artikeller çok önemli. İlk başlarda öğrenmek zor olabiliyor. Ama kelime bilginiz arttıkça ve de Almanca seviyeniz yükseldikçe, doğru artikelleri daha rahat bulacaksınız.
ya kadınla erkek bi nebze anlaşılır da burunla kulak arasında bile fark var birinde das geliyo birinde der yani kulağım ya da burnum diceksin ya birinde mein birinde meine oluyo ... yani kusura bakmayında böyle dil olur mu ulan kulakla burun arasında ne fark var ikiside uzuv değil mi ben neye göre anlıcam der die das ı