https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Svéd Aranybagoly (5. a sorban)

Hello!

Megvan az ötödik aranybagoly, a svéd!

Amikor a norvég bagoly "berepült", írtam ide, talán páran emlékeztek, a dán, a svéd, és a német között gondolkodtam, és talán magamat is kicsit meglepve a svédet választottam végül. Kíváncsiságból az elején kitöltöttem a szintfelmérőt, és annyi hasonlóság volt a norvég és közte, hogy rögtön az 5. szintről indultam :) További érdekesség a számomra, hogy az angol után ezt a fát sikerült a leggyorsabban befejezni (nem verseny, de meglepően jól haladtam vele tényleg), 43 nap alatt sikerült vele végezni. Persze az is igaz, hogy az eddig tanult nyelvek közül a svéd érdekelt talán legkevésbé, kár lenne tagadnom, hogy kevesebb időt fordítottam az ismétlésre, mint a többi esetben. Mindazonáltal, 1 év alatt 4 baglyot sikerült szerezni, ami szerintem nem rossz! (Bár a hollandot és a spanyolt már 2014-ben elkezdtem, sőt, spanyolt tanulni már 2012-ben) És, hogy hogyan tovább? Nos, a való életben továbbra is az angolt használom a legtöbbet (ez talán nem túl meglepő), illetve a hollandot, hiszen járok holland tanárhoz. Épp ezért a hollandot itt most a DUO-n kicsit hanyagolni fogom, egészen addig, amíg el nem készül az új fa, mert akkor az lesz az elsődleges. (Várom a norvég fát is nagyon, a svédet viszont akkor veszem majd elő legközelebb, ha annak is lesz új fája.) Ami az itteni nyelvtanulást illeti, kicsit előveszem a spanyolt, felfrissítem, de választok új nyelvet is, mert kell az újdonság varázsa:) Ez az új nyelv pedig a portugál lesz. Közel van a spanyolhoz, de most megismerem mélyebben is.

Kellemes nyelvtanulást mindenkinek!:)

http://kepfeltoltes.hu/151218/DuoSv_dAranybagoly_www.kepfeltoltes.hu_.png

December 18, 2015

6 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Sandokan13

Hmm, gratulálok az 5. baglyodhoz! Ledaráltad. :-)

December 19, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Sandokan13

Azért egy valami böki a csőrömet egy kicsit, amellett persze, hogy minden elismerésem, csak kíváncsiságból: milyen időbeosztással tanulod a nyelveket itt a Duo-n? Csak azért, mert nekem 3 műszakban nem mindig úgy adódik szabadidőm és persze kedvem, hogy azt maximálisan ki tudom használni. Arra gondolok, hogy más a tanulásom intenzitása mindegyik műszakban. A legjobb, ha délelőttös vagyok és a legrosszabb, ha délutános. Ahogy látom a portugállal is elég jól haladsz.

December 22, 2015

https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Heti hatszor, napi általában 1.5-2 órát. Itthonról dolgozom, magamnak osztom be az időmet.

December 23, 2015

https://www.duolingo.com/profile/Sandokan13

Kösz a választ. Az jó. Mellette azért gondolom nem elhanyagolható a nyelvérzék nálad sem. Mondjuk én most kicsit szenvedek az orosszal, úgy tűnik, nem sikerült még levetkőznöm a múltbeli kötelezőségétől való "irtózást", de hamarosan megoldom, mondjuk még csak közelítek a feléhez, de most az ünnepek alatt majd több időm lesz rá. Kellemes Karácsonyt! Ha már az ünnepek szóba jött. További sok sikert a nyelvtanulásban és az életben is!

December 23, 2015

https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Neked is Boldog Karácsonyt, és további minden jót! Jó tudni, hogy mások is elszántan tanulják a nyelveket :)

December 24, 2015

https://www.duolingo.com/profile/kriszta112266

Hogy tudom vissza állítani a rab nyelvről angolra ?

October 9, 2017

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.