https://www.duolingo.com/profile/nicolascolla

Està acceptat l'ús de l'article salat en la llengua escrita?

Hola,

Està l'article salat (https://ca.wikipedia.org/wiki/Article_salat) acceptat en textos i en la parla formal del català dels llocs que l'utilitzen o, pel contrari, està considerat incorrecte o poc recomanable?

Gràcies.

January 24, 2016

2 comentarios


https://www.duolingo.com/profile/ensegonada

És un tema a debatre! Més de format és una qüestió de registre. No és normatiu en escrit formal, així com el suprimir les "s" finals en els plurals andalusos. Però en registre col·loquial i escrit, obra de teatre ( com Acorar), lletres de música ( com Antònia Font) sí que s'utilitza a vegades. L'article que doktorkampi al comentari anterior ha deixat està molt bé, si t'aclara els dubtes. Jo l'utilitz en situacions informals com ara WhatsApp però per escriure a twitter solc utilitzar el literari, o aquí mateix.

January 24, 2016

https://www.duolingo.com/profile/doktorkampi

Hola Nicolás! És una qüestió que ha generat i segueix generant un debat molt interessant. En principi no es considera normatiu i se n'ha reservat l'ús per a contextos informals i per al llenguatge oral. Personalment penso que sí s'hauria de fer servir més enllà d'aquests àmbits. Et deixo aquest article que tracta una mica el tema.

January 24, 2016
Aprende catalán en solo 5 minutos diarios. Completamente gratis.