1. Forum
  2. >
  3. Subiect: Duolingo
  4. >
  5. se poate sa vorbesti engleza …

https://www.duolingo.com/profile/kittydeea14april

se poate sa vorbesti engleza cu duolingo

A reusit cineva sa vorbeasca fluent engleza dupa ce a terminat toate nivelele

February 12, 2016

9 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/eleuna

aici, construiești coroana unui arbore, pe care, apoi, il intregești... rămurele, frunze, flori, fructe...

February 12, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Madaper

Foarte poetic ai explicat. Bravo!!!!!


https://www.duolingo.com/profile/Ilie-Cristian

Eu te-as sfatui sa nu ii crezi pe care iti vor spune ca au dobandit fluenta folosind exclusiv Duolingo pentru ca pur si simplu nu se poate. Acest program te poate ajuta sa vorbesti o engleza de baza, elementara, dar nici pe departe sa devii fluent. De ce zic asta? In primul rand cursul de engleza pentru romani nu contine note de gramatica mai deloc (cum poti sa te consideri fluent cand habar nu ai de ce functioneaza limba in felul care o face?). In al doilea rand, Duolingo iti ofera prea putine oportunitati sa vorbesti efectiv limba. Faptul ca pronunti 2-3 propozitii fixe per lectie nu o sa te ajute cand va trebui sa porti o conversatie spontana si dinamica cu un nativ englez. E o mare diferenta in a intelege engleza si a o vorbi, crede-ma. Eu pot sa iti dau exemplul meu personal, eu am invatat engleza de la o varsta destul de frageda, pot intelege acum cam orice text in engleza si nu ma refer la propozitii gen "John has an apple", ci texte academice, stiintifice si filozofice. Cu toate acestea eu in ultimii ani nu am mai avut ocazia sa vorbesc limba, prin urmare engleza mea vorbita a suferit mult si nu mai o pot considera fluenta (si da, chiar daca am terminat toate lectiile de aici, lucrurile nu s-au schimbat prea mult).

Prin urmare, eu ti-as recomanda sa folosesti Duolingo ca un supliment pentru invatarea limbii engleze pentru a-ti intari conceptele de baza. Insa daca vrei sa folosesti bine limba, ia o carte de gramatica si studiaz-o (nu trebuie sa o inveti perfect, dar trebuie sa ai o idee generala), citeste cat mai multe texte in engleza, asculta cat mai mult audio/video in engleza pentru a te obisnui cu sunetul limbii si cel mai important gaseste cu cine sa vorbesti limba. Pentru asta iti recomand sa iti faci un prieten la distanta care vorbeste nativ engleza si sa exersezi conversand prin skype cu acesta.

A vorbi o limba straina cu adevarat necesita mult devotament, multi romani nici propria limba nu o stapanesc bine. Nu exista o singura solutie magica pentru invatarea unei limbi, asa ca nu vreau sa te amagesti ca Duolingo reprezinta una, insa cu siguranta te va ajuta impreuna cu alte resurse.

Pace!


https://www.duolingo.com/profile/alfi383727

Nu înțeleg de ce vrei să descurajezi!? Evident că fără aprofundare nu va vorbi Engleza fluent, însă există această posibilitate cu Duolingo, depinde foarte mult de personalitatea celui care studiază... La fel mi-au spus mie cu limba Maghiară, că este foarte grea și mai ales că nu se poate să o înveți bine, dacă nu o înveți de mic sau de la un nativ, etc., ei bine, eu am învățat limba Maghiară, fără Duolingo, doar conversând (greoi la început) cu nativii din Ungaria, ulterior am început să exersez cu Duolingo șî uite așa am învățat să scriu în Maghiară...fluent sau nu(deoarece nu stiu cine stabilește asta) eu am afaceri în Ungaria și le conduc cu succes fără probleme deoarece pot comunica bine mersi! Menționez că sunt Romăncă get beget la origini! La fel și cu limba Engleză, exersez de câțiva ani cu Duolingo și la fel ca și la Maghiară, fluent sau nu, pot să vorbesc mai mult decât două sau trei fraze, călătoresc prin lume fără probleme și DA, port discuții deseori în limba Engleză fără probleme!


https://www.duolingo.com/profile/kittydeea14april

mersi ca miai spus o sa imi fie de ajutor Pace si tie!


https://www.duolingo.com/profile/ana854416

Cate nivel sunt ! Eu am nivelul 21 si as vrea sa avansez la urmatorul nivel....


https://www.duolingo.com/profile/fluturas2

da un prieten de al meu mai mare


https://www.duolingo.com/profile/kittydeea14april

a reusit asta doar cu duolingo sau a mai facut si alte cursuri ?

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.