Το Duolingo είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να μάθεις ξένες γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Και το καλύτερο; Είναι 100% δωρεάν!

https://www.duolingo.com/mptmpt

Σχετικά με τις αναφορές

mptmpt
 • 25
 • 23
 • 21
 • 5

Πριν από μερικές ημέρες ένα από τα μέλη της ομάδας των Γαλλικών στο Duolingo έγραψε ένα ενδιαφέρον σχόλιο εδώ όπου περιγράφει κάποια βασικά πράγματα που ο μέσος χρήστης του Duolingo δεν αντιλαμβάνεται αμέσως. Με αφορμή αυτό το σχόλιο, αποφάσισα να γράψω μερικές γραμμές για τους Έλληνες χρήστες που δεν έχουν ακόμα την ευχέρεια να διαβάσουν το σχόλιο στα Αγγλικά.

 1. Τα σχόλια που γράφουν οι χρήστες στις αναφορές φτάνουν σε εμάς ανώνυμα.
 2. Αν και οι αναφορές είναι ανώνυμες, απευθύνονται σε συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι στο ανώνυμο Internet. Ssurprize, glavkos και εγώ διαβάζουμε τις αναφορές και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε κάνοντας διορθώσεις όταν χρειάζεται.
 3. Από τις αναφορές που λαμβάνουμε, περίπου 50% είναι εντελώς σκουπίδια, τυχαίοι χαρακτήρες κλπ.
 4. Από τις υπόλοιπες, περίπου οι μισές περιέχουν υβριστικά σχόλια, και οι υπόλοιπες είναι λάθος (ορθογραφικά, συντακτικά, ανάμειξη ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων κλπ.)
 5. Οι αναφορές που περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την βελτίωση του μαθήματος είναι λιγότερες από 1% του συνόλου.
 6. Αυτό το 1% προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά δυστυχώς είναι θαμμένο μέσα στα υπόλοιπα.
 7. Τα συχνότερα σχόλια που βλέπω είναι (χωρίς να μπω στις βωμολοχίες) «είστε άσχετοι», «μαθε ελληνικα», «ΤΟ –ν- ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΝ…, ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΙΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ». Αυτή τη λέξη «ΕΛΕΟΣ» ή τις παραλλαγές «ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ» και «ΕΛΕΩΣ» (και πάντα όλα κεφαλαία), έχουμε βαρεθεί να την βλέπουμε. Και όσο πιο λάθος είναι η αναφορά, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να είναι γραμμένη ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και να περιέχει την έκφραση «ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ».

Καλό θα ήταν λοιπόν οι χρήστες του Duolingo να εφαρμόζουν κάποιους στοιχειώδεις κανόνες πριν στείλουν τις αναφορές τους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αποθαρρύνουμε τα χρήσιμα σχόλια, αλλά θα μας βοηθούσε αρκετά αν μειώνονταν τα υπόλοιπα. Επίσης, λίγος στοιχειώδης σεβασμός δεν βλάπτει. Ελέγξτε την ορθογραφία. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που γράφονται στις αναφορές. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον ήχο στον υπολογιστή σας (για τεχνικά προβλήματα υπάρχει το αντίστοιχο ιστολόγιο). Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο το Duolingo δέχεται ή απορρίπτει ορθογραφικά λάθη. Γενικά, τα σημεία στα οποία μπορούμε να επέμβουμε είναι πολύ περιορισμένα.

30
πριν από 2 χρόνια
10

21 σχόλια