"O o mu?"
Çeviri:Is that him?
289 Yorum
- 13
- 6
- 3
He/she/it cümlede özne(bahsedilen şahıs) değilse him/her/it e dönüşür
he is more clever than him=o ondan zekidir
- 10
- 8
- 3
- 2
Bence sen yanlis yazdin cunku bende suan senin dedigini yaptim ama dogru dedi
- 12
- 11
- 11
- 9
- 4
- 4
- 4
- 2
Soru şıklı soru olarak geldiyse, doğru kabul edilmesi için bütün doğru şıkları işaretlemeniz gerekiyor.
- 12
- 11
- 11
- 9
- 4
- 4
- 4
- 2
He: O
Him: Onu/ona vs. nesne hali
Is that him? (= O, o mu?)
His: Onun (aitlik)
Is that his? (= O, onun mu?)
- 10
Türkçe daha zor olduğu için, ingilizceye çeviride, olduğu gibi, birebir başarı elde edemediğimizden dolayı olabilir mi? Anandan doğarken öğrenmişsin Türkçeyi, işin kolayına kaç ve Türkçe dünya dili olsun de. Bak yorumlarda gülenler olmuş :)
Bence; önce, bizlerden istenen cümlenin noktalaması doğru olmalı ki verilen cümlenin öznesinin nesnesinin ne olduğunu idrak edebilelim. Şöyle ki "O o mu?" değil de "O, o mu?"
Ayrıca: cümledeki, iki "o"nun da nesne için mi özne için mi kullanılmış olduğu belli değil ya da ben anlayamadım, bunun ayrımına nasıl varabiliriz?
- 12
- 11
- 11
- 9
- 4
- 4
- 4
- 2
"It" özne olduğu için onu bu şekilde de kullanabiliriz; ancak birini işaret ediyor, onu nesne durumuna getiriyorsak:
I (ben) ------- Me (beni/bana vs işaret hali)
You (sen) ---- You (seni/sana vs. )
He (O) ------ Him (onu/ona vs. )
She (O) ----- Her (onu/ona vs.)
It (O) --------- It (onu/ona vs.)
We (Biz) ----- Us (bizi/bize vs.)
You (Siz) ------ You (sizi/size vs.)
They (Onlar) ---Them (onları/onlara vs. )
Bu nedenle:
Is that him? / Is it him?
Is that her? / Is it her?
Is that it? / Is it it?
seçenekleri doğru kabul edilebilir.
- 9
- 7
- 4
- 2
Amozon diye bir kitapcilik gibi bir sey,yani kitap satan bir yer duydunuzmu bursada,dil bilgisi ozet kitapcik yunanca varmis bide ingilizcesini alcam,bilen varsa adresini bi yazabilirmi suraya
- 22
Is that him?, Is that it? Önerilen cevabı aynen yazmama rağmen (hatta noktasına virgülüne dokunmadan) kabul etmiyor?
- 12
- 10
- 6
- 3
- 3
- 2
Gerçekten saçmalık ya. İs it that ile ne farkı var? ayrıca him onu, onun değil mi?
- 19
- 346
Is he him ? Yazdım. Doğru kabul etti. Bu versiyonu da.. Is she her? Is it it? Şeklinde de olabilir..
- 11
- 6
thats owner is that ? Tam emin değilim ama bu şekilde sorulabilir. Onun sahibi o mu gibi
- 23
- 11
- 10
- 7
- 7
- 6
- 2
evet ama her zaman degil. burada tamamen "o, o mu(dur)" manasinda. "o onu mu" eksik bir cümle, yüklem yok (o, o mu'da gizli yuklem var (-dur) seklinde), dogal olarak Ingilizce ifade etmek da pek mumkun degil. eger "Does she love him" olsa, o zaman onu manasina gelir "him", "O, onu mu seviyor?" seklinde.
- 23
- 11
- 10
- 7
- 7
- 6
- 2
bazi fiilllerin Ingilizcede -ing li hali ya yoktur ya anlami deigisktir., love da bunlardan biri. "stative verbs" diye arayarak konu hakkinda daha cok bilgiye ulasabilirsiniz
- 6
- 4
Mantıksız çok bu ne ya kim sorar daha çok "o ............. mı?" deriz biz Türkler nokta noktaya da (..............) isim gelir
- 8
- 3
ya Allah aşkına is it it nedir ya nasıl oluyor bu anlamadım cevap verirseniz sevinirim
- 11
- 9
- 3
- 3
- 2
O o mu nun ingilizcesi nasil is it her olabiliyor? O onun mu olmaliydi.
- 15
- 9
- 5
- 2
olmaz çünkü "his" iyelik sıfatıdır. sıfattan sonra isim gelmeli.
ama "her" gelebilir.
şu konuya bir bakmalısın
https://www.duolingo.com/comment/2078180
edit: him/her/it. üçü de olabilir.