https://www.duolingo.com/delbog

procentaj fluenta

Care sunt factorii care duc la cresterea procentajului de fluenta? Adica ce trebuie sa fac pentru a ajunge la un procentaj mare?

acum 2 ani

4 comentarii


https://www.duolingo.com/SebastianMolin

De obicei nivelul de fluența se masoară prin 6 faze.

 • Nivelul A1 - Pot să înțeleg majoritatea cuvintelor pe care le aud, pot să țin o conversație scurtă cu cineva, pot să vorbesc despre mine și despre alții și să răspund la întrebările lor.
 • Nivelul A2 - Pot vorbii despre mine într-un nivel mai avansat. Pot să răspund la întrebări legat de familia mea, viața mea personală și deja încep să prind structura limbii.
 • Nivelul B1 - Pot descrie evenimente recente sau vechi, pot vorbii cu un nativ și înțeleg ce spune ori dacă vorbește mai repede.
 • Nivelul B2 - Sunt Perfect la Nivelul B2, pot să vorbesc ca un copil nativ de școala generală cunosc structura gramaticală al limbii respective și nu am multe probleme. Pot să citesc și să scriu cât de cât în limba respectivă.
 • Nivelul C1 - Pot înțelege orice aud în limba respectivă, și deja o pot folosi pentru a mă exprima și pentru a face afaceri profesionale sau muncă.
 • Nivelul C2 - Când to vorbești limba pe care ai dorit să o înveți precum vorbești limba ta maternă.

Un curs pe duolingo te poate aduce la nivelul B1 - B2. Factorii care duc la creșterea procentajului de fluență? Dacă vorbești despre cel depe duolingo, cât din copăcelul limbii ai terminat, dar în realitate este cât de des folosești limba pe care o înveți și cât de mult o auzi. Îți spun o întâmplare personală. Eu m-am mutat în statele unite fără să vorbesc limba engleză... tot ce știam era "yes, no, și I don't speak English". Dar am mers la școală, între vorbitori de limba Engleză, și profa. ma făcut să scriu zilnic ce vorbea ea ori dacă nu înțelegeam nimic ce zicea. Dar am prins limba și am ajuns la nivelul B2 până în clasa următoare, și de acolo mi-a crescut ușurel nivelul la C2 (unde mă aflu azi).


Ca să îți crești procentajul de fluență în orice limbă...

1) Folosește duolingo zilnic. În fie care zi încercă să gați aproximativ o lecție. Motiveazăte cu streak-ul, cu cât mai mare cu atât mai bine.
2) Urmărește o serie de telenovele sau poate un canal de YouTube în limba pe care o înveți, și străduieștete să înțelegi cea ce auzi. Când nu întelegi ceva, scrie pe o listă toate cuvintele care nu le ști însemnatul și apoi uitete în dicționar și memorizeazăle.
3) Dacă cunoști alți oameni care vorbesc limba pe care o înveți, încercă să comunici cu ei mai des și străduieștete să vorbești cu ei.
4) Utilizează memrise, pe acest website poți găsi cursuri create de oameni care vrea să te ajute să le înveți limba.
5) Nu te lăsa bătut niciodată și nu înceta!

Sper că ți-am răspuns la întrebare.
Baftă la ajungerea nivelului de fluență!

acum 2 ani

https://www.duolingo.com/RADUFI0

dupa ce termina-ti arborele lucrati pe aprofundare cunostiinte OBS 1) O sa va creasca punctajul cu cate un pct la fiecare nivel 2 ) maxim este 60% Pentru asta trebuie sa realiza-ti 30 000 puncte BAFTA

acum 2 ani

https://www.duolingo.com/alfi383727
 • 25
 • 25
 • 13
 • 10
 • 6
 • 186

Vreau să fac o observație și anume nivelul maxim NU este doar 60%...poate așa a fost cândva, însă acum eu am nivelul de fluență de 77% și în timpul parcurgerii nivelului 18, am obținut două procente... Ideea este sa consolidezi multe lecții intr-o zi, cu atât mai bine dacă reușești să le faci corect si mai mult, neapărat să scrii cu diacritice...contează foarte mult! Eu în prezent sunt la nivelul 19 si am fluență 77% .

acum 1 an

https://www.duolingo.com/timotei12345678

nustiu vreu si euasta

acum 2 ani
Învață limba Engleză în numai 5 minute pe zi. Gratuit.