A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/Csepre0

Ha valaki csak most kezdte az angolt és nem ért valamit szóljon!Lehet ,hogy tudok segíteni!

2 éve

18 hozzászólás


https://www.duolingo.com/Jancsi358562

Elkezdtem pár napja az angolt, majd a spanyolt, mire az angolból kitett. Nem is enged még újra kezdeni sem angolt, nemhogy folytatni amit elkezdtem:(

2 éve

https://www.duolingo.com/cat.e.rina
cat.e.rina
 • 25
 • 15
 • 15
 • 11

Szia! Két különböző felületen lehet tanulni a magyarból angolt és az angolból spanyolt. PC-n a neved melletti kis zászlóra húzva az egeret megjelenik egy ablak, melyben elvileg most azt látod, hogy "Spanish level 3", alatta pedig, hogy "Add a new course". Ez utóbbira kattintva, feljön az oldal, ahol elérhető az összes, angol nyelvi alapú kurzus és jobbra fent van egy "I speak" felirat, mellette lenyíló mező, amiben kiválasztható a "Hungarian", erre kattintva, megjelenik a magyar alappal tanulható egyetlen kurzus az angol. Kattintva a Szabadság szoborra új oldal jelenik meg, aminek a felső egyharmadában kicsit jobbra, van egy gomb "Switch to course" felirattal. Erre klikkelve vissza áll a magyarról angol tanfolyam. Amikor újra vissza váltanál az angolból spanyol tanulásra, ugyan ezek lesznek a lépések, csak a "gombokon" magyar nyelvűek lesznek a feliratok. Ios platformon a bal felső sarokban van a "Profile" felirat, a felugró ablakon a diagramm jobb felső sarka felett "Change" feliratra kattintva látod jelenleg a spanyol kurzusodat. A váltáshoz, a bal felső sarokban lévő "Add" feliratra klikkelve a felső sorban megjelenik, hogy "For English Speakers" és a felirat alatt színes mezőben az összes angol nyelvi alappal tanulható kurzus. Ha még lejjebb görgetsz, akkor már fehér alapon fogja sorolni az egyéb nyelvi alapú kurzusokat, ott találsz olyat, hogy "Magyarul beszélőknek". Ha kiválasztod, kék mezőben megjelenik az angol felirat, alatt a tanulói létszám, a mező jobb oldalán pedig egy plusz jel, a jelre kattintva, megjelenik a magyarból angolt tanfolyam. Visszafelé ugyan ez, csak magyar feliratokkal. Androidon sajnos nem tudom, hogy hogyan működik. Remélem, hogy tudtam segíteni.

2 éve

https://www.duolingo.com/Jancsi358562

Nagyon köszönöm!

2 éve

https://www.duolingo.com/Csepre0

Nekem sikerült úgy ,hogy ne tegyen ki.De lehet ,hogy ugyanaz a név ,vagy jelszó lett megadva és ezért tett ki.Ha ez nem jön be akkor írni kell a karbantartóknak!

2 éve

https://www.duolingo.com/karak74

Szia! Én magam (is) nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat, és örömmel élek is vele, alkalom esetén! Viszont (magam is önkéntes segítőként) tudom ajánlani, hogy ha egy keveset elárulnál magadról, legfőképp az angol-ismereti szintedről, akkor biztosan nagyobb lenne a látogatottsága ennek a témának. (Tehát nem a telefonszámodat akarom kicsikarni :-) .)

2 éve

https://www.duolingo.com/red_umbrella
red_umbrella
 • 25
 • 6
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 3

Ott van a neve mellett, az 5. szinten tart angolból. :-)

2 éve

https://www.duolingo.com/karak74

Tisztelt Anikó!

Reméltem nem kell ecsetelnem, hogy aminek csak lehet, utánanéztem, de nem szeretek elhamarkodott következtetéseket levonni. Az említett "5-ös szint" csak az itt bemutatott tudásról, illetve az itt eltöltött időről, energiáról szól. Ezek mellett semmit sem árul el az illető fejében levő tudásról, amit az élet más területein is összeszedhetett. (Legfeljebb a minimumra ad korlát-információt.) Ezzel szemben a Te neved melletti 22-es (és a 377-es) szám, valamint az a "fordítói osztály" megjelölés (vagy akár korábbi hozzászólásaid) arra a tolakodó kérdésre bátorítanak fel: Ha úgy adódnék, és valamit nagyon nem értek (és sajnos gyakran adódik úgy) akkor tőled is kérdezhetek?

Köszönettel: Zsolt

2 éve

https://www.duolingo.com/Csepre0

boccs nincs telóm!

2 éve

https://www.duolingo.com/laaszlo.n

Nekem segíthettek! Kétszer végig vittem a duo-t, filmeket is angol felirattal már értem nagyjából és sokat is csökkent a reakcióidőm.. Ezzel nincs is semmi gond, viszont a hang alapjáni értés nem fejlődik annyira, sokat tévesztek. Valakinek valami ötlet?

2 éve

https://www.duolingo.com/Csepre0

Most én kérek segítséget!Hogyan kell más nyelvre beiratkozni?

2 éve

https://www.duolingo.com/laaszlo.n

Profil>Beállítások>Tanulandó nyelv (a többi nyelvet csak megfelelő angoltudással tudod elsajátítani).

2 éve

https://www.duolingo.com/Csepre0

Köszönöm!

2 éve

https://www.duolingo.com/ZoltanZsolt

Sziasztok! Én nem régen kezdtem itt tanulni és igazán tetszik az oldal, a tanulás és a gyakorlás is. Most elértem a családtagokhoz, ahol a mutató névmást mutatja és nem a családtagot. Megcsináltam a leckét, bár így többnyire tipp volt. Ugyanígy volt a számokkal is. Egyszerűen pár szót találtam róla. Nagyon jó lenne,h a szótanulás is lehetséges lenne, mert a beszéd alapja a szavak és nem csak a nyelvtan. Még klasszabb lenne az oldal, ha az adott leckével is lehetne gyakorolni, át lehetne nézni valahol az eddigi nyelvtant.De amúgy szeretem a Duolingot, nagyon-nagyon hasznos.örülök, h. rátaláltam! Utólag írom, h. a foglalkozásoknál járok és egy deka szót sem találtam, csak leckét. Akkor hogyan is tanuljam meg?

2 éve

https://www.duolingo.com/BanyaiZsuz

Mit jelent az, hogy 2 napos széria ? 8 nap óta tanulok minden nap. a 17 . leckénél tartok .

2 éve

https://www.duolingo.com/ABCBELI

A széria az hogy hány lecke van megnyitva.

1 éve

https://www.duolingo.com/Rnaigi

Szia, hogy működik ez a rendszer? A kettes szintről nem tudok tovább lépni. Se lecke semmi. Csak az ismétlést és a szintugrásokat ajánlja fel. !Ez a harmadik napom.

2 éve

https://www.duolingo.com/Csepre0

Akkor hibás.Ilyen nekem is volt és ezért új fiókot nyitottam.

2 éve

https://www.duolingo.com/ABCBELI

Köszönöm szépen! ☺

1 éve