1. Fórum
 2. >
 3. Téma: Duolingo
 4. >
 5. Hibák jelentése

https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Hibák jelentése

Megkérnék minden kedves felhasználót, hogyha problémát lát valamely mondattal kapcsolatban, esetleg nem fogadtunk el valamilyen lehetséges fordítást, azt NE írja meg külön topicban vagy hozzászólásban hanem használja a mindig kéznél lévő, a tesztfelület bal alsó sarkában lévő jelentés gombot, mert úgy sokkal könnyebb dolgunk van és hamarabb is megy!

Ha írtok róla megjegyzést az azért nem működik, mert 1) mi arról nem értesülünk semmilyen formában, 2) a mondat amelyhez írtátok az gyakorlatilag megtalálhatatlan mert az adatbázis nem rendelkezik keresőfunkcióval (szerk.: most már rendelkezik, de értesítést még mindig nem kapunk, szóval mindegy) Így az ilyen kommenteket figyelmen kívül hagyjuk!

Ha azonban jelentitek a mondatot, arról kapunk értesítést, és a jelentéseket a Duolingo egy nagyon praktikus módon elkülöníti ahol javításonként elbírálhatunk, így könnyen és gyorsan megy a javítás. Ráadásul még e-mailt is kaptok ha elfogadjuk. :)

Köszönjük szépen és további sok sikert mindenkinek!

ui.: kérlek kattints a fölfelé mutató nyílra így ez az üzenet mindenkihez eljuthat!

January 10, 2014

307 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/h4mi1

Sziasztok! ha esetleg nem menne a böngészős verzióba a mikrofon meg a hang próbáljátok ki hogy kikapcsoljátok az adblockot a böngészőbe nekem azért nem ment.


https://www.duolingo.com/profile/Werton123

Nekem is van adblock-om, mégis működik


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Ebben nem lennék biztos. Nekem semmi gond adblock mellett.


https://www.duolingo.com/profile/LX-iR

bugreport-ra nem volt már időm az időmérő gyakorlásban, úgyhogy ide írnám, ha szabad: "VIzet" volt az egyik feladatban "Vizet" helyett (jelen idejű igék 2-ben)


https://www.duolingo.com/profile/UmfAttila

Sziasztok! IOS alkalmazásban hol tudok hibát jelenteni? Nem találok kis zászlot mint amilyen Androidon van. Előre is köszönöm.


https://www.duolingo.com/profile/tinta07

Én is ezt hiányolom, több hibát jelentettem volna, de nincs hol.


https://www.duolingo.com/profile/Klara1949

A nevedre kattintva, az ablak beállítására majd a hangszóróra kattintva nekem visszajött a hang.


https://www.duolingo.com/profile/FatiaNegra00

A magyar nyelv oldalán a Hősök tere alatt rossz a dátum. Nem 1906-ban épült, hanem 1896-ban.


https://www.duolingo.com/profile/fszucs

A "Igék: jelen 3" tananyagnál nem léptet tovább a 8. leckétől. Miután harmadjára is megcsináltam, akkor tűnt fel, hogy ugyanazt csinálom :)


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

Ezt nemtudom hova jelentsem http://prntscr.com/2itlrs valszeg hiányos a lecke. az url-be van az elérési útvonal

szerkesztve: a building a helyes, remélem segítettem


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Semmi ötletem... Majd elküldöm Luis-éknak. Kösz hogy jelentetted!


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

közben találtam egy másikat is, jelentettem külön azt is a feladatnál, remélem megkaptátok, az egyéb kifogáshoz szoktam irogatni a helyesírási hibákat, ha esetleg duplikálva van egy betű, vagy ilyesmi. Remélem elszoktátok olvasni, persze nem kizárt, hogy hülyeség is van köztük :) Azokról nem kapok visszaigazolást, nem úgy mint a válaszom elfogadásáról, de remélem azokkal is segítem a munkátok :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Én még egyetlen ilyennel sem találkoztam. Nem tudom hogy ezekkel a jelentésekkel mi lesz.


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

Remélem nem kallódnak el az éterben


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Én is! Erről is meg kell majd kérdezni a főnököt...


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

megvan már hogy hova kerülnek? mert feleslegesen nem írok oda. Viszont van egy kettő elütés amit szerintem ott kéne jelenteni :)


https://www.duolingo.com/profile/deafbt

Nagyon jó ez az oldal, sajnos siketeknek nem alkalmas, mert a beszédértést nem lehet kiiktatni :( Jó lenne bevezetni egy olyan opciót, amivel ezt ki lehetne kapcsolni, így azok is használhatják, akik csak írni-olvasni szeretnének megtanulni.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

De ki lehet kapcsolni! Ahogy a mikrofont is ki lehet, a beállításoknál. És akkor csak szöveg van, tehát siketeknek is tökéletes. Én is használtam már úgy, amikor olyan helyen voltam, hogy nem volt módom hangosan használni.


https://www.duolingo.com/profile/deafbt

Köszi, most már tökéletes! :)


https://www.duolingo.com/profile/vizivali

Az androidos és a PC alkalmazás eddig szinkronizált egymással, most nem, az androidban kicsit hátrébb vagyok, s hiába teljesítem sikerrel ott is a leckét, nem lép tovább a következő szintre (megállt a névmások tárgyeseténél, s onnan nincs tovább). A PC-n működik minden rendben. Miként tudom szinkronizálni a kettőt?


https://www.duolingo.com/profile/JaniCsuhran

szerintem ha külön felhasználót csináltál akkor sehogy, én Androidon próbáltam ki először a duolingot és a FB-n keresztul regisztráltam. Amikor gépen is rákerestem elég volt bejelentkezni FB-n keresztul és folytattam mindent ahonnan abbahagytam.


https://www.duolingo.com/profile/lcsanad

Sziasztok! Tegnap óta tapasztalom, hogy a mikrofonos feladatok 70%-ban működnek, 30%-ban nem. Ez azt jelenti, hogy bemondom a szöveget, de semmi visszajelzés nem jön a duolingotól, az sem, hogy nem érti, vagy rosszul mondtam. Csak várok, és nézek, aztán kb két perc múlva kiírja, hogy közelebb beszéljek a mikrofonba. Más is tapasztalja ezt? Korábbi napokban semmi problémám nem volt vele, mindig működött. A választási lehetőségem, hogy kivárom ezt a két percet, és kihagyom feladatot, vagy már nagyon türelmetlen vagyok, és kilépek, ezzel bukva az adott leckét, szóval kezdhetem elölről. Most annyira kellemetlen már, hogy a mikrofonos feladatokat kikapcsoltam. Szóval valaki észrevett ilyet, vagy nálam kell keresni a hibát?


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Szia! Én is küzdöttem vele sokat! A némettel sokkal könnyebb volt "szót értenem", szóval gondolom az hogy mennyire ért meg a program múlhat a kiejtésen is, de elsősorban be kell látni, hogy ez egy program, nem pedig human resource, így messze nem tökéletes (habár abban sem vagyok biztos, hogy angol anyanyelvű megértené az akcentusomat). Amivel amúgy sikerült elérnem egy kis hatást, az az volt, hogy a mikrofon jelszintjét és erősítését felhúztam az egekbe, és a megoldást belekiabáltam a mikrofonba. :D Persze a megfelelő tempóban, mert túl lassan nem vár ki, túl gyorsan meg nem ért. :) Mellesleg van hogy "saját magát" sem érti, mert amikor nagyon elgurul a gyógyszer a sok Fck és S*t után bejátszom a mikrofonba a gép szövegét, és azt sem érti. :) Szóval ne csüggedj...ez ilyen...de még mindig jobb mint értelmetlen online tevékenységgel vagy facebook-kal (ha nem rokonértelmű a kettő) elütni a szabadidőt. :D


https://www.duolingo.com/profile/lcsanad

Köszi a választ! De igazából, ha rosszul mondtam, egyből mindig szólt, hogy ez bizony nem jó. Itt a baj az, hogy semmit nem reagál percekig. 5-ször, vagy 10-szer is rányomhatok a felvételre, akkor sem. Holott ugye 3 (vagy 4?) hibás próbálkozás után ki szokta írni, hogy ez tegyük félre, majd máskor. Na de ez sem történik meg. Mintha nem menne át a hangom. Csak a kérdés inkább az, hogy esetleg az én internetkapcsolatommal, vagy a böngszőmmel lehet-e a baj, vagy valami szerver oldalon változott meg.


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Én az utorrentet ki szoktam kapcsolni, mert a feltöltés befolyásolja...amúgy inviteles falunet is viszi. :) Szerintem teszteld valakivel skype-on (vagy valami hasonlón) hogy mennyire szaggat ha beszéltek, nem hallja-e halkan a hangod. De google fordítón is van hangos szövegbeviteli lehetőség...ha az sem ért, akkor valami gáz van. Btw én chrome-ot használok...ezzel működik...mással nem próbáltam. Az meg szerintem is bug, hogy legtöbbször sokadik próbálkozás után továbblép, de van hogy egyáltalán nem hajlandó.


https://www.duolingo.com/profile/lcsanad

Kipróbálom ezeket én is, meg megnézem Chrome-al, jelenleg Firefoxot használok, mindenféle bővítmények nélkül, de ki tudja. Esetleg frissítek egy Flash Playert, fene tudja mivel van a gondom. Kösz!


https://www.duolingo.com/profile/LizKiss2

Sziasztok, hogy tudjátok elérni a mikrofonos feladatokat?


https://www.duolingo.com/profile/Wizek

A második bigtest-en ismét 1 újrapróbálkozásom maradt, legfőképp mert nem mindig a leg magától értetődőbb fordítást írom be, hogy magyarosabb/angolosabb legyen, és nem utolsó sorban ha nem fogadná ell akkor javasolni tudjam.

Mi történik, ha elfogynak a próbálkozásaim? Tudom valahogy reset-elni magamnak esetleg?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Az egyetlen reset lehetőség ott a jobb fölső sarokban lévő fogaskerék alatti beállítások menüben található. Ott találsz egy olyat hogy "nyelvek alaphelyzetbe állítása és eltávolítása". szerintem erre gondolsz. Nem tudom hogy most regisztráltál-e vagy eddig is Duolingózál-e már, ha igen akkor meg van arra az esély hogy az eddig elért pontjaidat is reset-eli a többi nyelven.


https://www.duolingo.com/profile/Wizek

Nem az elért pontjaimat akarom resetelni, hanem az ujraprobalkozasaimnak szamat visszaallitani 3-ra vagy meg tobbre: https://www.evernote.com/shard/s24/sh/59ac48b0-0917-4459-a2aa-2d7b17c49219/a438d37b7138380b9ed205e84b41d2d8


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Gondoltam hogy arra gondolsz. Nem tudom hogy azon kívül amit mondtam van-e erre más lehetőség, bocsi :(


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Big test helyett szerintem jobb ha sorban haladsz, úgy több problémával szembe találod magad. Kár, hogy nincs "debug" mód, amikor látná az ember, hogy milyen más fordításokat fogad még el a rendszer és akkor ha van valamire eleve 2-3 megoldási ötleted, akkor látnád a megoldás beírása után, hogy a többi ötletet is elfogadta volna, vagy van még mit csiszolni, és bejelenteni.


https://www.duolingo.com/profile/miklos.balazs

Tableten van ilyen (egész pontosan felajánlott szavakból kell összerakni a mondatokat), de az bétás nyelvekkel nem használható tudtommal.


https://www.duolingo.com/profile/atomjani

Pedig ezzel én találkoztam. A magyarról angolra tanulás meg még bétás változat. Esetleg lehet jelentkezni tesztelőnek? Nem úgy dolgozóként. Csak ha már androidon használom, akármilyen visszajelzést szívesen adok, legyen bármilyen kérdés, amit felhasználóként meg tudom válaszolni.


https://www.duolingo.com/profile/schiccc

Ilyen felületnek (mondat összerakás szavakból) én örülnék a PC-n is... az angol meghallgatása is jó lenne mellé ...


https://www.duolingo.com/profile/marinovszkiarpad

Ha elfogy a 3 szíved (vagyis 3 hiba után, akkor még életben vagy egy további életig) lépj ki a tesztből, esetleg töltsd be újra F5-tel és akkor megpróbálhatod megint, előröl, nem fogja figyelembe venni az előbbi próbálkozásod, ha nem halsz meg teszt közben.


https://www.duolingo.com/profile/p8888r

Én is ide írom, mert nem felületfordítás és nem is mondatspecifikus. Amikor a szó végén van az aposztróf, akkor nincs súgás, ha föléviszem az egeret ('s esetén van).


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

ezt nemtudom hova jelentsem, de a listenedre mikor ráviszem az egeret azt írja ki listened, illetve amikor a mondtak-ra akkor azt hogy mondtak.


https://www.duolingo.com/profile/kagylo4

Szia! Nincs hang ehhez a nyelvtanulási módszerhez? Vagyis látom írjátok, hogy van, de nálam nem szól.


https://www.duolingo.com/profile/kotk23

Nálam se. azt írja egyes feladatokban, hogy írd le amit hallasz. Hát nem hallok semmit... Így leírni sem tudom. És a mikrofon is be van kapcsolva de nem hallja amit mondok. Pedig skype meg mindenhol tökéletes.... és van minden bővítmény is a gépemen


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Beállításoknál nézd meg nincs-e kikapcsolva neked. Illetve ellenőrizd, hogy működik-e a hangszóród, pl. youtubeon tudsz videókat nézni?


https://www.duolingo.com/profile/Ferke85

Próbáljátok meg másik böngészőből is, hátha.


https://www.duolingo.com/profile/kukumaluthch

Nekem van, hogy összeomlik a flash player, ha újra betöltöd, akkor jó lesz, vagy tényleg másik böngészővel kell próbálkozni.


https://www.duolingo.com/profile/BandiiiHun

Nekem az volt a gondom hogy még az elején az alap igéknél (2.v. 3.-nál) van az a feladat amikor a gép kimond valamit és le kell írni, na akkor nem mondta ki nekem és ezért ki kellet hagynom, ami 1 élet levonás volt a semmiért.. ( a hangszóróm jól működött)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Nem tudom mi lehet az oka, utána fogunk járni.


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Nálam is volt ma ilyen valamelyik leckében... 4-szer is kellett volna hallás után leírnom a szöveget, így ki is vágott. Az első két esetben jeleztem hibaként. Viszont utána újrapróbálásnál/frissítésnél már nem volt gond. Tehát ott a felvétel, csak néha mintha eltűnne...


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nekem néha kiírja egy hibaüzenetben, hogy a böngészőm nem tudja lejátszani a hangot, olyankor frissítek és akkor már le tudja játszani, nem tudom mi lehet a baja


https://www.duolingo.com/profile/Henko

Megcsináltam a 40 szintet átugró tesztet, amivel eljutottam az utolsó blokkba, majd megcsináltam az igenevek leckét is. Kaptam összesen 2200 pontot, majd visszadobott az elejére, és csak az alapok leckét tudom elkezdeni. Most ilyenkor mi van?


https://www.duolingo.com/profile/Henko

Most meg teljesen el is tűnt az az ellenőrző pont a listából, ahova az elején eljutottam. Az Igenevek előtti ellenőrző pont. Így csak ismeretanyagkonként tudok tovább lépkedni?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Még sosem találkoztam ehhez hasonlóval. Erről meg fogom kérdezni az illetékeseket. Ez nagyon erősen bug-nak tűnik. Kérdés: mindez a webes verzión vagy az Android/iOS verzión történt? Utóbbinál előfordulhatnak gyakran ilyen és ehhez hasonló hibák.


https://www.duolingo.com/profile/Henko

A webes verziót használtam. Azóta átléptem az új legutolsó ellenőrző pontra (ami az előzőleg használt előtt van) és végiglépkedtem a rengeteg témakörön egyenként az átugráló vizsgával, és befejeztem az angolt. Így sikeresen összeszedtem még 2800 pontot plusz. Így lett összesen 5007 pontom kb 6 óra alatt. Az első 2200 pontot arra kaptam, amikor először átléptem a végére, aztán az eredmény eltűnt, de a pont megmaradt. Nem tudom lehet-e összefüggés, de amikor megcsináltam az első 40-es ugrást, utána kiírta, hogy akarom-e postolni facebookra, hát mondom persze. Erre kipostolt a falamra 40 bejegyzést, ugye minden témakörhöz egyet! Utána nekiálltam kitörölni őket, "Delete all your Duolingo activity" menüponttal. Lehet, hogy emiatt törlődött az oldalról is? Bár ezt elég furcsának gondolom. Főleg, hogy a pontok meg megmaradtak.


https://www.duolingo.com/profile/Gravital

Hali! Nem akartam külön topiket nyitni, de kérek segítséget a mikrofon használatára. Fash bővítményem van, adblock vagy hasonló, ami a Help-ben szerepel, nincs. Hol lehet ki/be kapcsolni a mikrofon funkciót itt? Köszi! :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Fönt a nevedre a kurzort rámozgatva lejön egy legördülő menü, ott menj a beállításokra és lejjebb találod a mikrofon ki/be kapcsolásának lehetőségét.


https://www.duolingo.com/profile/angitunde

Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt, segítsetek nekem légyszi, hogy tudom elindítani a teszteket? Lehet buta a kérdés, ez esetben bocs mindenitől. Vagy ez csak akkor fog működni, ha meghívok valakit?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Szia! Üdv a Duolingón! Tesztek alatt a szintugró tesztre gondolsz? Azt a tudásfán való lejebb görgetésnél találod. Vagy a 25 lingotért vásárolható tesztre? Azt a boltban találod (a nyitólap gombra való kattintás után a fa fölött megjelenő fülek között találod). Ha csak a sima leckére gondolsz, akkor a értelemszerűen rákattintasz az egyik nagy ikonra (pl.: Alapok 1) a nyitólapon, ahol a képességfád vagy tudásfád van, majd rákattintasz a kívánt leckére.


https://www.duolingo.com/profile/angitunde

Köszönöm, sikerült megoldanom a gondot, a böngészőmmel volt baj, és néhány program hiányzott, ami szükséges. Egyáltalán nem tudtam elindítani semmit, csak a nyitólapot tudtam megnézni. Ilyen esetben, mint nálam is, lehetne egy automatikus hibaüzenettel jelezni esetleg, hogy a böngésző nem felel meg erre a célra? Más esetleg ne járjon így :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Ha megmondod milyen böngészőt használtál, akkor természetesen kiteszek egy figyelmeztetést!


https://www.duolingo.com/profile/angitunde

MozillaFirefox, a Google chrome-al tökéletesen működik. :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Nekem mozzillával is tökéletesen működik, biztos az új kinézet az oka ennek is (nekem még egy régi kinézete van az oldalnak)


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nekem működik mozillával kettő gépen is


https://www.duolingo.com/profile/Tibor-Nagy

Amikor azt írja ki, hogy fordítsam, amit hallok, akkor nem hallok semmit!


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Nem tudunk megoldást nyújtani egyelőre, addig is kapcsold ki a beállításoknál a hangokat!


https://www.duolingo.com/profile/GyulnLacz

Én sem hallok semmit


https://www.duolingo.com/profile/MartonFarkas

Nálam sem működik a hang, pedig mindenhol máshol jó (még itt is a megnyitás előtti angol szöveg is hallható, illetve a "zörejek" is), kipróbáltam az összes tanácsot, de semmi változás!!!


https://www.duolingo.com/profile/oldboy54

Asztali gépen minden működik. Androidon szintén. Viszont van egy Netbookom is. Vasárnap óta nem beszél ( de "zörejek" vannak ) ! Én is kipróbáltam mindent. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a DUOLINGO létrehozóinak és üzemeltetőinek.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Nem tudunk megoldást nyújtani, nekem semmi ötletem sincs mi okozza ezeket a problémákat, de utána fogunk nézni.


https://www.duolingo.com/profile/Rianna69

Sziasztok!Nekem olyan gondom van,hogy nem érzékeli a program azt amit a mikrofonba mondok.Minden be van kapcsolva!Mit tehetnék?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Fogalmam sincs. :( Addig is ki lehetne kapcsolni a mikrofonhasználatot a beállításoknál. Több hasonló bejelentésünk is érkezett, ennek egyértelműen utána kell néznünk.


https://www.duolingo.com/profile/Rianna69

Köszönöm a gyors választ! :) Igen,eddig is így tettem,dee azért nagyon jó lenne ha működne ,mert így a beszédet is lehetne gyakorolni!Remélem,h hamar sikerül orvosolnotok a hibát!(S megköszönném ha erről valamilyen módon tudnátok bennünket is értesíteni!?)Addig is további jó munkát kívánok!Szuper jó,h van ez a lehetőség,köszönöm Nektek!! :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Majd nyitok erről új témát. Elég sok bejelentés érkezett, ha meg új témát nyitok azt sok mindenki láthatja.


https://www.duolingo.com/profile/katian2

nekem is ugyanez a problémám... azt írja hogy nem hallja vagy hogy mondjam lassabban, de szerintem egyáltalán nem hallja


https://www.duolingo.com/profile/Peter_Skirka

Először is köszönet ezért az oldalért. Apró gondom van a hanggal. Bármit csinálok, csak a mély hangok jönnek, a magasak mintha ki lennének szűrve. Ez azért gond, mert kicsit rosszul hallok, így komoly erőfeszítés ellenére sem értem mindig a szöveget, pedig nagyon jó lenne. (Magas hangok hiányában a női hangokból csak mormogás lesz.)


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Hol van ez a jelentés gomb? Androidos verzióban nem látom. Gondolom adott feladatnál kellene lennie. Belebotlottam már pár apró hibába és téves működésbe.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Androidon egy kis zászlócska jelzi a jelentés gombot azon a zöld/piros szalag jobb oldalán ami akkor ugrik fel, miután rányomtál az "ellenőrzés" gombra egy adott feladatnál.

Kép: http://imgur.com/mba8OQY


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Köszönöm, sosem találtam volna ki.


https://www.duolingo.com/profile/BothBenedek

Sziasztok!

Nem tudom, hogy tudok belenézni a szótárba. Egy régi indexes cikk ábrái alapján úgy tűnik, mintha kellene lennie szótár menűpontnak felül, de nincs. A szótár ikonra,ami jobb oldalt megjelenik pedig nem lehet kattintani.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ezt én is akartam kérdezni. Ott van, hogy hány megtanult szavam van, aztán listázni meg nem lehet. Pedig azzal is jól lehetne gyakorolni.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Sajnos az új kinézetből kivették ezt a funkciót. De ígérték hogy hamarosan visszakerül.


https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

Spanyol tanulása angol nyelven résznél megvan a szótár, de az angol nyelv tanulása magyar nyelven résznél még mindig nincs. Béta verzió miatt lehet mert a holland nyelv tanulása angol nyelven verzióban sincs szótár és az is béta még.


https://www.duolingo.com/profile/kovacsadrian

Sajnos a mikrofon használatakor elég gyakran lefagy a program, nem mondja se azt,hogy jó,se azt, hogy rossz,egyszerűen nem enged a tovább gombra kattintani, csak a mikrofon kikapcsolására.


https://www.duolingo.com/profile/p8888r

Ezt nekem mindig is csinálta, nem az új felület sajátossága, már nem is kapcsolom vissza, mert legkésőbb másnap úgyis újra előjönne...


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Másodjára járok úgy ma, hogy végigcsinálom a leckét, utolsó mondat is helyes, nyomom a tovább gombot, gondolkozik, lefagy, kivág, és úgy tekint rám, mintha bele se kezdtem volna a leckébe. Ok, hogy nem árt a gyakorlás, de inkább tenném önszántamból... Ezzel lehet valamit kezdeni?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Ez egy sajnálatos hiba. Ez is elég gyakran előfordul és bevallom velem is már nem egyszer előfordult. Ez is az új kinézet lehet... Majd utánanézek.


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Közben a leckék felfrissítésénél (dátum és idő) hasonló jelenség. Végigcsinálom a gyakorlást, nem fagy le, meg is kapom a 10 pontomat, de a lecke nem frissül.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Amit a mondatos kiválasztós feladatok gyengeségének érzek, hogy sokszor annyi elég, vagy óriási segítség, hogy tudom, a mondat nagybetűvel kezdődik. Minden válaszlehetőségnek kisbetűsnek kellene lennie.


https://www.duolingo.com/profile/sixty-seven

Lehet, hogy nem tudom jól kezelni a rendszert. De ahogy csinálni próbálom, úgy elég rossz. Kezdő szinten járok, tehát a dolog még egyszerű. Ennek ellenére az angolról magyarra fordításomat sosem fogadja el a rendszer. Mivel mást nem tudok tenni, kihagynám ezt a részt, de akkor meg lefagy az egész. Sajnálom, mert nagyon hasznos lenne és alaposan lehetne tanulni, de nem igazán működik. A


https://www.duolingo.com/profile/sixty-seven

Hogy folytassam, ma kétszer jártam úgy, hogy odaértem a fordítsam le a hallott szöveget feladathoz, de nem jelent meg a mikrofon ikon sem - bár az előző tapasztalatok alapján úgysem fogadott volna el semmiféle fordításváltozatot olyan bonyolult mondatok esetében, mint: She eats an apple - stb.


https://www.duolingo.com/profile/Armwood

az angol duolingo-ban van olyan lehetőség, hogy egy leckére lehet topikokat nyitni, amiben az adott fejezetet tárgyalják általánosan. a magyarban ezt nem találom. nagy kár, mert a módbeli segédigékhez írtam volna egy cifrát...


https://www.duolingo.com/profile/kovacsadrian

vannak olyan feladatok,hogy válasszuk ki 3 kép (és angol megnevezés) közül a megfelelőt, de a feladat szövegében nincs ott magyarul,hogy mit kell kiválasztani, csak " ", és közte semmi!:)


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

azzal már én is találkoztam, már meg is jegyeztem, hogy az a building :D


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

A nevemhez kiírja azt is, hogy portugált tanulok, még emlékeztető e-mailt is küld, holott nem is tanulom ezt a nyelvet. Egyszer viszont véletlenül valóban a portugálra kattintottam belépéskor, de gyorsan át is állítottam a nyelvet. Nem lehetne ezt valahogy törölni?


https://www.duolingo.com/profile/Armwood

el is mentetted az új beállítást?


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

A tanulandó nyelvnél az van, hogy angolt szeretnék tanulni.


https://www.duolingo.com/profile/p8888r

Állítsd át magad a portugáltanulós felületre. Utána szintén a beállításoknál a nyelvválasztós legördülő alatt van egy link, hogy "Reset or remove languages", ott tudod törölni.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Reset progress-re engedte hogy kattintsak, a remove gomb inaktív.


https://www.duolingo.com/profile/p8888r

Tippem szerint azzal lehet összefüggésben, hogy ilyen bénán kezelik, ha többféle kiindulási nyelvből tanulsz. Nem látja, hogy van másik nyelved, ezért nem engedi törölni. Állítólag tervbe van véve ennek a rendbetétele is, úgyhogy vagy akkor, vagy ha felveszel egy másik nyelvet angol alapon törölni tudod majd.


https://www.duolingo.com/profile/NemoNeLuca

Üdv, olyan gondom van, hogy hiába csinálom meg hibátlanul az angol kezdő 1. szintet, nem enged tovább a 2. szintre. A mikrofonost részt kihagytam, ha ez számít, de erre van is lehetőség beépítve... Ötlet?


https://www.duolingo.com/profile/Vukkvi

Mit értesz angol kezdő 1. szintnek? az alapok 1-et?


https://www.duolingo.com/profile/ancillaDomini

Az a meglátásom, hogy a "Névmások tárgyesete" című lecke színvonala sokkal alacsonyabb, mint az azt megelőzőké. Nem tudom, hogy a továbbiakban is ez lesz-e a tendencia, mert egyelőre itt tartok. A korábbi leckékben magyartalanság elvétve fordult elő, itt nagyon sok. Két esetben olyan nyelvtani anyagrész került bele a kérdések közé, ami még nem szerepelt (present perfect ill. felszólítás), azonkívül olyannal is találkoztam, hogy a program által használt fordítást egy másik kérdésnél egyszerűen nem fogadta el (konkrétan a "he eats it" volta, azt hiszem, ahol elvárta, hogy kiírjam magyarul az "ezt" névmást). Ez egyrészt magyartalan, másrészt más helyen a helyes fordításokban a program maga sem használja. Nagyjából ennyi.


https://www.duolingo.com/profile/atomjani

Ilyeneket mindjárt jelentsd ott, mert a jó megoldásokat beépítik, a hibásakat kijavítják. A színvonala az én esetemben elfogadható, nagyon nem találtam problémákat. Vannak nagyon jó mondatok, példák és vannak kevésbé jók. A foglalkozásoknál tartok most, kb az 1/3-nál. Már elég jól kiforrott, de még béta verzióról van szó. Szóval ettől még lehet jobb is a későbbiekben.


https://www.duolingo.com/profile/ancillaDomini

Köszi, ott is jelentettem, de az általános színvonalromlás miatt akartam külön is írni róla. Azóta továbbhaladtam, és a következő megint sokkal jobb.


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

ez az "it" már nekem is szemetszúrt több helyen...


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nem tudom hol jelentsem, de a helyek 5-ös leckéjében kb 6-szor kaptam különböző feladatokban az "édesapámnak van egy bárja" mondatot. Diktálta, fordítottam angolról magyarra, magyarról angolra, volt hogy kétszer egymás után ugyanaz volt a feladat ugyanevvel a példamondattal


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ez a lényege a tanulásnak. Ugyanazon mondat különböző típusú feladatokban.


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

szerintem ezt nem akarták így, hanem egy hiba, mivel eddig nem láttam ilyet egyet se, hogy gyors egymásutánban dobja fel ugyanazt a tök egyszerű mondatot


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Ó, pedig dehogynem fordul elő... rendszeresen.


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

elfogadom, akkor ezek szerint ez normális


https://www.duolingo.com/profile/emodzsensz

Hogyan lehetne azt elérni, hogy ne adja vissza végtelenszer azokat a mondatokat is, amikben sosem hibázok? Rengeteg időt visz el így feleslegesen... Nagyon jó lenne egy intelligens program, ami ezt figyeli...


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Ez itt gyakran előfordul. Hozzá kell szokni :) Legalább kapsz egy csomó potyapontot meg lingotot. Ha megnyugtat, szerintem én vagyok itt a rekorder ebből szempontból a Duolingon, mert nekem volt hogy HÚSSZOR (ez nem hasraütött szám, tényleg 20 volt) egymás után ugyanazt a mondatot adta, különböző feladattípusokon keresztül. A mondat egyébként az volt, hogy "A cipőim elektromosak?" (Le mie scarpe sono elettriche?)


https://www.duolingo.com/profile/gosraap

és azóta is nap mint nap megkérdezed magadtól hogy tényleg elektroomosok e :D


https://www.duolingo.com/profile/maartaszabo

A hangszóróm működik, mégsem hallani a mondatot, így a feladatot sem tudtam megoldani (igék, 2. lecke). Remélem, ki tudják javítani, és akkor mások nem járnak így!


https://www.duolingo.com/profile/embala

Nem tudok hibát jelenteni. A felület megjelenik, de pipát elhelyezni és beküldeni nem lehet. Safarit használok. Talán ezért?


https://www.duolingo.com/profile/atomjani

A Safarit nem ismerem. Az oldalhoz kell flash, javascript bekapcsolva, a css-t jól tamogatnia. Adblock, noscript stb használatát nem szereti, a tiltásukkal oldottam meg pár problémát. Próbáld másik böngészővel, opera, firefox vagy chrome beválhat.


https://www.duolingo.com/profile/embala

Szerintem minden adott. Most próbálgatom Firefoxszal, ahol működik a hibajelentés, viszont a mikorfon nem. Fülhallgatóval (mikrofonos) megy, de a madzag rálóg a billentyűzetre, ami írás közben elég zavaró.


https://www.duolingo.com/profile/gyarm959

Magyarra fordításnál nagyon ragaszkodik egy bizonyos fordításhoz pedig több jó válasz is van de nehéz kitalálni mire gondolnak


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Ha több jó válasz is van, mégsem fogadtuk el, légyszíves jelentsd. Csak zárójelben jegyzem meg, hogyha amúgy elolvastad volna a posztomat ott legfölül akkor most ezt nem írtad volna. A téma címe úgy látszik megtévesztő, mert itt mindenki azt hiszi, hogy IDE kell jelenteni a hibákat, holott egyáltalán nem erről van szó.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Nekem nem ez a tapasztalatom, szerintem elég rugalmasan elfogadja a többi jó lehetőséget is. Nem mindig, de akkor meg jelentem a megfelelő helyen.


https://www.duolingo.com/profile/tfegyo

Korábbi gyakorlások során nem volt gond a mikrofonhasználattal. Semmin nem változtattam ennek ellenére a mai gyakorlás során (2014.02.08) a mikrofonra klikkelve megjelenik egy pici felugró ablak és abban "LEÁLLÍTÁS" és természetesen nem lehet használni a mikrofont. Mi történt? Hogyan lehet elhárítani?Más is tapasztalt ilyesmit?


https://www.duolingo.com/profile/nagymarianno

előfordul, hogy elmegy a hang


https://www.duolingo.com/profile/g.molnar21

a duck is a bird az lefordítva /egy kacsa egy madár ! El van írva mert a rendszer a kacsa egy madár-ra fordítja!


https://www.duolingo.com/profile/katian2

szerintem a rendszer jól fordítja le. Akkor lenne igazad, ha a duck, a bird lenne írva, is nélkül. szerintem.


https://www.duolingo.com/profile/Armwood

szerintem is oké. ez egy angol nyelvi sajátosság. pl: a job is a job - közhely, bólintanak rá. bár a kacsa és a madár esetében tényleg hülyén néz ki...


https://www.duolingo.com/profile/katian2

pedig a kacsa rendszertanilag tényleg madár...


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

tok jo lenne ha lenne valami ellenerteke a sok hiabajelentesnek, amikor sorra nem sikerulnek a lecekek, aztan jon a level hogy forditasom megis oke. nem nagy dologra gondolok, 1pontra , vagy ilyesmi. Csaak a jobb erzes kedveert :) (ha mar mas is javasolta bocsanat, nagyon sok mar a hsz)


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Én egy rakat hibajelentést írtam már, de még semmi visszajelzést nem kaptam. Mondjuk lingottal jutalmazhatnák.


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

na en valaszt kapok lingitot nem :D


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Kérdés, hogy milyen hibajelzést küldtél? Kisregényt írtál szabad fogalmazásban (erre még én se kaptam soha választ) avagy a hibás mondatnál a legfelsőt választottad ("fordításomat szerintem el kellett volna fogadnia" vagy valami ilyesmi szöveg van ott) na ha ez utóbbit bepipáltam akkor jöttek az emailek utána hogy el lett fogadva a javaslatom és a továbbiakban már azt is elfogadja a rendszer! Az előbbi variációra pedig fórumon reagáltak a magyar-angol moderátorok hogy nem is látják azokat a jelentéseket, bár ez hetekkel ezelőtt volt, nem tudom változott-e azóta.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Mindkettőből már sokat csináltam.


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

el kellett volna foagdni. neha utolso sorban szoveges magyarazattal, hogy miert gondolom ugy.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

azt az utolsó soros szöveges magyarázatot - tudtommal- nem látja senki, szóval írd be ahogy szerinted helyes és ha nem fogadja el akkor nyomj rá, hogy "a válaszomat el kellett volna fogadni" és akkor bekerül elég hamar a rendszerbe az a válasz is és legközelebb az is el lesz fogadva!


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

akkor nem farasztom magam vele, koszi


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Egyetértek minkettőtökkel, de erről nem dönthetünk mi... Sajna be kell érjétek azzal, hogy imádjuk a jelentéseket! :)


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

igazabol vegig gondolva az is hatalmas lehetoseg mas rendszerekkel szemben, hogy van lehetoseg jelezni az ilyen hibakat. Na meg a legnagyobb kedvemcem, hogy ert ekezet nelkul :) szoval megvilagosodtam, jo ez igy


https://www.duolingo.com/profile/Szab

ért ékezet nélkül? Nocsak, ez változott akkor? A magyar-angol megjelenése idején pont erről vitatkoztam itt valakivel hogy szerintem kicsit lehetne elnézőbb az ékezetekkel szemben, hiszen más nyelveknél is az, de azt kaptam válaszul, hogy azért nem jó, mert szar-szár vagy szór-szőr teljesen mást jelent ugye.


https://www.duolingo.com/profile/KicsiVikk

fura, en 9napja hasznalom ekezet nelkul.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Változtattunk a politikánkon a feldolgozhatatlan mennyiségű "felesleges" (csupán ékezetek miatt helytelen, és ezért beküldött) jelentések okán.

Már elfogadjuk a magyar nyelvben nem használatos ékezeteket is, mint az olaszos balra néző ékezeteket, vagy a francia circumflexet.


https://www.duolingo.com/profile/GyiZsu

Üdv! Örvendek, hogy imádjátok, de más hozzászólóval szemben én még sosem kaptam semmilyen visszajelzést, pedig érdekelne, ha valamit jelentettem és elfogadták, meg az is, ha jelentettem és nem fogadták el. Amikor egy ilyen feladattal pontot is, ligotot is bukom, az azért fáj! Értem én, hogy nem "ti" döntötök a jelentések (kvázi) jutalmazásáról, de biztos van az a fórum is, ahová továbbítani lehet ezt az észrevételt, olyanokhoz, akik döntenek róla. Amúgy kedvelem ezt a "játékot" :)


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Szerintem nem veszt az, aki újracsinálja a leckét. Inkább nyer, tudást. Amúgy az életvisszanyerőt pont ilyenre érdemes alkalmazni.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Ha majd sok hibajelzést küldesz és vársz egy-két hetet, hónapot akkor majd biztosan fogsz te is emaileket kapni, hogy elfogadták a hibajelzésed. Már ha valóban jó a javaslatod. A rossz javaslatokról nekem se jön visszajelzés. Vagy nem adtam rosszat, vagy megkímélnek és nem mondják, hogy rosszat javasoltam. :)


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nekem már 174-et elfogadott, szóval tuti jönnek az emailek, de arra szerintem nincs idejük, hogy írjanak ha valamit nem fogadnak el


https://www.duolingo.com/profile/ATunde

Valaki segítsen! Egy leckét sem tudok megnyitani, mindössze egy szinturgró teszet tudtam elvégezni...mit tegyek?


https://www.duolingo.com/profile/gymaco

Megint nem enged tovább.......


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Nekem egyszer volt, hogy nem akart tovább engedni Androidon. Ekkor PC-n megnyitottam, ott engedte a következő leckét. Elvégeztem, és minden ment tovább rendesen.


https://www.duolingo.com/profile/gymaco

Köszi, de nekem most egyiken sem működik.


https://www.duolingo.com/profile/P.Gabor

Sajnálattal olvasom, hogy gyakorlatilag a megjegyzés rovatot nem tudjátok felhasználni- ha jól értem- pedig sokszor írok oda is, a más pipával jelölt hiba mellett. Néha csak a megjegyzésben lehet kifejteni bizonyos hibákat.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Tényleg felesleges oda írni? Pedig nagyon hasznos tanácsaim vannak folyamatosan.


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Én is sokat írok oda is, "hátha egyszer meglesz..." :) Van esély rá?


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Ha a rendszer elfogadja a megoldást, de szerinte elírás van a válaszomban, s közben valójában a rendszer megoldásában van elírás, azt hogy lenne a legjobb jelezni? A beküldendő hibák között nincs ilyen lehetőség, a szabad szöveget pedig ugye úgy néz ki, senki sem kapja meg... mit javasoltok?


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Ilyen nekem is volt. Írtam a szabad szövegbe, hátha majd egyszer valaki valahol elolvassa.

Amúgy vicces volt, hogy beszólt, hogy elírtam, miközben a "bagoly" írta el, illetve a magyar változat fejlesztői közül gépelte félre valaki. :)


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Dettó, de felmerült bennem, hátha van hatékonyabb módja... (OFF: 143 nap zsinórban??? elismerésem!)


https://www.duolingo.com/profile/Szab

off: széria befagyasztóval manapság ez gyerekjáték. Régen ilyen nem volt, mert ha lett volna, akkor nem 143 hanem kb. 300 lenne :)


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

A legjobb ha normális mondat jelentést csinálsz, akkor idővel rátalálunk a rossz mondatra...


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

A "válaszomat el kellene fogadni" vagy a "helyes megoldás hibás" opciókra gondolsz? Az a gondom, hogy mivel a rendszer elfogadja a válaszom, ezért ilyen opciók nem jönnek fel a jelentésben. Ami feljön, nagyon másról szól (pl. hangfelvétel, vagy szótári tipp), a szabad szöveget pedig nem látjátok.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

A "válaszomat el kellene fogadni", ez jó lesz. Hidd el, megkapjuk, átolvassuk, javítjuk ;)


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

OK, tegyétek be ezt a mezőt a bepipálható lehetőségek közé abban az esetben is, ha a rendszer elfogadta a válaszom, és ígérem, ott is használni fogom. De elfogadott mondatnál NINCS ilyen bepipálható lehetőség. Bocsi, nem kötekszem, csak épp ezért kérdem..


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Mi sajna ilyet nem tehetünk... Azt hittem hogy van ilyen lehetőség... :( Hát sorry. Reménykedjünk abban, hogy valaki hibát talál (tényleges hibát) amit nem fogadtunk el, és akkor rátalálunk. Azt is lehet, hogy ide ebbe a témába megírjátok, hogy mi a gond és én kikeresgélem egyesével.


https://www.duolingo.com/profile/szilbog

Hogy ne ezt a topicot rakjam vele tele, elkezdem ide: https://www.duolingo.com/comment/1919016 gyűjteni, ha úgy nektek is jó.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

De az a baj, hogy nincs ilyen! Ha a rendszer jelez, hogy elírás van de elfogadja akkor nincs olyan jelentés, hogy "válaszomat el kéne fogadni" mivel ugye elfogadta. Csak hát láthatóan el lett gépelve a rendszerbe vitt helyes válasz. Végül is nem akkora gond, mert úgyis elfogadja és nincs életvesztés, csak hát miért ne javíthatnánk az ilyen elírásokat is.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Értem. Légyszi olvasd el a posztot amit efölött írtam, nem akarom ide is beilleszteni ;)


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

PC-n egy rakat hibajelentési opció van, androidon csak a válaszomat el kellene fogadnia és a szabad szavas leírás. Ez szándékos?


https://www.duolingo.com/profile/lexikee

https://www.duolingo.com/selenasellygomez ezt a fiókom nem tudom használni valahogy megszünt nem tudom mi történhetett a mostani fiókomba engedbe azzal a jelszóval és névvel ami a másikon volt sos please


https://www.duolingo.com/profile/gigi105

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a mikrofonos feladatoknál, mióta ilyen új lett a felülete, kb. 1 hete, a mondat mellett jelenik meg a mikrofon jel és alatta kipontozva van amit mondani fogok,nem érti amit mondok. Az angol mondat után leírja pirossal, és zölddel is amit mondok, ami meg is egyezik mindkét esetben a kért mondattal, de mégsem érti amit hall. Mással is van ilyen probléma? Így csak vesztem az életeket vagy a következő kérdésnél kikcsolhatom a mikrofont. De bosszantó mert eddig minden rendben volt.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Nekem ilyesmi nincs is, és a mikrofonos feladatokkal nem is vesztek soha életet, ha nem érti, akkor sem.


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Véletlenül tovább nyomtam, így nem tudtam jelenteni, de elég szarvas hibát írtam le itt:

https://www.duolingo.com/comment/1925434


https://www.duolingo.com/profile/SzemesPanni

Az IOS-es iPad verzióban nem tudok sem hibát jelenteni, sem az adott kérdéshez hozzáfűzött megjegyzéseket nem tudom elolvasni. Mit kellene beállítani, hogy ezek működjenek?


https://www.duolingo.com/profile/embala

Az a tapasztalatom, hogy a Safarival jónéhány funkció nem működik rendesen. A Gooogle Crome-mal viszont kiválóan működik minden, gondolom, annak is van iPad verziója (én asztali Mac-en használom).


https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

Nem beállítás kérdése, sajnos ez még nem működik.


https://www.duolingo.com/profile/ken07bp

Sziasztok! legújabb firssített 4.0-s verzióban Iphone 4S-el iOS 7.1-nél nem mindig forgatja el a képernyőt annak ellenére hogy a telefont elforgatom


https://www.duolingo.com/profile/lacivan

Sziasztok! Mát többször előfordult, hogy megcsinálom a leckét, de nem sem a nyitólapon, sem a pontokban nem regisztrálja. Ez legutóbb ma volt a sport szintugrónál. Köszi!


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Az lehetséges, hogy csak a csont nélkül elvégzett leckefrissítés a jó? Régebben nem így volt, de most azt tapasztalom, mintha a jelzősáv csak ekkor frissülne.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Elvileg nincs összefüggés...


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Nem lehetséges. Ellenben az előfordulhat, hogy ha csak 1-2 feladatot oldasz meg jól akkor az nem elég, esetleg az se elég ha mindet megcsinálod de csak egyszer. Ez leginkább attól függ, hogy mennyire felejtetted el az adott leckét, legalábbis a duolingo szerint persze. :)


https://www.duolingo.com/profile/Tarnai

Amkor főzök, ő eszik.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ilyeneket nem ide kell írni, hanem a programban a hiba jelzésénél, ahol előfordult.


https://www.duolingo.com/profile/TamsKoczka1

Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy ha frissítem a tudásanyagot sikeresen és mivel többet is kell frissítenem, ezért az eredményjelzőt ENTER-rel továbbnyomom, akkor a frissítés nem történik meg. Azaz, ha a 30. kérdés után továbbnyomom enterrel, majd megint enterezek, akkor marad az eredeti állapot. Ha megvárom azt, hogy magától átlépjen a két tab (vagy mondhatom pöttynek, ahogy tetszik), akkor nincs probléma. Ez egyébként kb. 1 hete áll fenn, korábban nem volt ilyen gondom, próbáljátok meg kérlek javítani. Böngészős verzióról van szó, Chromeban (35.0.1916.153), Ubuntu 12.04 x64-n. De ugyanezzel korábban nem volt gond.


https://www.duolingo.com/profile/Eszter2636

Minden bejön csak a feladatok nem jönnek be és ezért nem tudok haladni! Mit csináljak?


https://www.duolingo.com/profile/Werton123

Valószínűleg nem jó az interneted (lassú)/van valamilyen bővítményed, ami nem engedi behozni az oldalt


https://www.duolingo.com/profile/Werton123

Az megoldható lenne, hogy ha veszek egy felmérőt 25 lingotért, akkor az ne adjon olyan témákat amiket még nem vettem?


https://www.duolingo.com/profile/bsumi

Már háromszor csináltam meg az Igék:Jelen-3 tananyag frissítését, de nem állította át egyszer sem készre, pedig mindhárom alkalommal csak egy csík hiányzott az 5-ből. Most az előbb kétszer is megcsináltam egymás után, és ugyanez történt...


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Pontokat kaptál a lecke teljesítésért? Ha nem akkor egyértelműen hibáról beszélünk, ha pedig igen, akkor sajnos nem tudok jobbat mondani, mint hogy csináld tovább, lehet hogy annyira elgyengült az ismeretanyag, hogy szükséges ennyiszer ismételni. Nekem volt, hogy tízszer kellett végigmennem egy ismeretanyagon, amivel rég nem foglalkoztam, míg megint aranyra váltott.


https://www.duolingo.com/profile/bsumi

Igen, kaptam pontokat, csak a csíkok nem frissültek. Megvan a megoldás, később olvastam valakitől, hogy a legvégén nem szabad Enter-rel tovább lépni, meg kell várni, míg magától tovább lép, és akkor frissíti a csíkokat. Kipróbáltam, működött.


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Akkor rendben van. :) Soha nem hittem volna, hogy ez okozhat gondot...


https://www.duolingo.com/profile/judit62

Én kezdő vagyok, és ennek megfelelően sikerélményekre, ösztönzésekre éhes a haladás érdekében. Elég nagy csalódás számomra tehát a határozatlan névelők alkalmazása vagy hiánya miatti fordítások nem elfogadása. Az egyik szövegben hibásnak jelzi a rendszer, miközben egy másikban elfogadja. (akár ugyanabban a mondatban is, egy másik anyagrészben.) Pedig maga a megoldás hibátlan. Az igazán kezdők kedvéért lehetne valahogy változtatni?


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ha kezdő vagy, és ezen felakadsz, akkor valószínűleg nem hiba van, hanem nem érted ennek a nyelvtanát. Bátran kérdezz az adott kérdésnél a programban.


https://www.duolingo.com/profile/Tarnai

Fordítsd le ezt: „fegyver” Az egyes számú „weapon” alakot használtad a többes számú „weapons” alak helyett. weapon Helyes megoldás:weapons


https://www.duolingo.com/profile/nagyenyed

Könyörgöm, javítsátok már ki a Főnévi igenév leckét! Hónapok óta ugyanazok a bejegyzések szólnak a szórendből és a magyartalanságból adódó hibákról. Február óta használom a Duolingot, más leckéknél már tökéletesen működik a javítás, de a Főnévi igenévnél még mindig nem történt semmi. Köszönöm előre is, ha intézkedtek.


https://www.duolingo.com/profile/vjani68

Több napon keresztül használtam mobilról net nélkül és utána nullázta a napok számát amikor ismét csatlakoztam. Valamint azokon a napokon amikor nem volt netem és teljesíttem a leckét azt nullázta.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ha nincs net, nekem fel se ajánl leckét.


https://www.duolingo.com/profile/vjani68

az éppen aktuális leckét meg tudod csinálni net nélkül is,csak az ismétlés nem megy


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nekem se (androidos) és ugyanolyanok a leckék mint gépen, ja és tökéletes összhangban van a számítógépessel (remélem nem kiabálom el)


https://www.duolingo.com/profile/Balazs66

Sziasztok! Találtam egy hibát a programban. A haladásjelző a nyitólapon nem akar átváltani a következő szintre. Most 25-ös szinten vagyok és bármennyit is angolozok nem ugrik át a 26-os szintre. Itt valami hiba lehet ! Kérlek szépen titeket, nézzetek utána ! Köszönöm !


https://www.duolingo.com/profile/-nk-

Szia! Ez nem hiba, hanem a Duolingo sajátossága. A 25. a legmagasabb szint, utána már szinteket nem, csak pontokat lehet gyűjteni.


https://www.duolingo.com/profile/Unauna1

Objects/practice -ban, "Nálam az az ő villája a tányéromban. - I have her fork in my plate"


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Sziasztok, nem kifejezetten hibáról van szó, de elvégeztem egy tesztet, azt a fajtát amit a lingot boltban lehet vásárolni, és a végén nem tudtam megnézni, hogy miket hibáztam? Én nem találtam meg a megfelelő gombot, vagy nincs erre lehetőség?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Sajnos erre nincs lehetőség :( Hidd el, kérték már többen is...


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

elhiszem, pedig hasznos lenne


https://www.duolingo.com/profile/Szab

A tesztben csak olyan kérdések vannak, amik a gyakorlás során is előjönnek, így ott meg tudod nézni mi a helyes és mi nem. (persze ha még nem végezted el a teljes fát, akkor nem biztos, hogy találkoztál mindegyikkel.)


https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

Sziasztok, nem szoftverhiba, hanem módszertani probléma, amit jelzek. Az ismétlő leckékben gyakran előfordul, hogy "rácsavarodik" a szoftver egy szóra vagy kifejezésre. Nem ritka, hogy EGYMÁS UTÁNI feladatokban magyarról-angolra, majd vissza, majd feleletválasztós formában, majd hallás után ugyanaz a mondat van. Ez független attól, hogy az első feladatot jól vagy rosszul oldottam-e meg. Nyilván ennek az következménye, hogy egy ismétlő leckében egy kifejezés sokszor, számos olyan, amit a lecke egyébként tartalmaz pedig egyszer sem kerül elő. Így aztán az "felfrissítetted a xy lecke tartalmát" állítást csak erős fenntartásokkal lehet elfogadni. Szerintem ez egyszerű algoritmussal kezelhető lenne. Azt persze nem tudom, megítélni, hogy mennyi programozási feladat.


https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

No erre nem jön semmi válasz. Így hiába csinálom az ismétlő leckéket, semmit sem ér. :(


https://www.duolingo.com/profile/pakuevi

Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy miért lép ki a jelen idő 2. leckéje közben? Így nem tudok továbbhaladni :( Köszönöm előre is


https://www.duolingo.com/profile/katian2

Szia, megcsináltam a jelen 1 és jelen 2 második leckéit, mert azt nem írtad, hogy melyik jelen 2. leckéjénél lép ki, de nekem végig ment mind a két esetben. Chrom böngészőt használok. Szóval nálam nem lépett ki. Talán próbáld később, a számítógép néha érthetetlen dolgokat produkál.


https://www.duolingo.com/profile/rroobb

Sziasztok lenne egy kérdésem, mért nem enged tovább a kifejezések után a program pedig elvégeztem


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Kaphatunk egy képernyőmentést a problémáról? Esetleg olyan infók mint, hogy milyen böngészőt használsz, JavaScript-ek engedélyezve vannak-e ezek segíthetnek.


https://www.duolingo.com/profile/orsolya69

Olyan technikai problémám van, hogy 7 nappal ezelőtt fogadtam 5 lingot-ért a megduplázás reményében. Kiszürkült a megfelelő gomb, de a számláló nem számolta a napokat. A mai napon jóvá írta a program a 10 lingot nyereményemet, de a gomb nem vált aktívvá, így nem tudtam újból fogadni. A segítséget előre is köszönöm.


https://www.duolingo.com/profile/Unauna1

Kedves "orsolya69"! Keresd meg a kijelentkezés gombot. Sokszor segít a program újra indítása főleg ha telefonon futtatod.


https://www.duolingo.com/profile/orsolya69

Köszi a segítséget. Többször is megpróbáltam, de nem jártam szerencsével.


https://www.duolingo.com/profile/Unauna1

Sajnálom. Remélem segít valaki, legyen szerencséd!


https://www.duolingo.com/profile/BarbaraBontovics

Sziasztok! Nekem azzal lenne gondom, hogy már X-edik alkalommal ismétlem az egyik leckét (sikeresen), de azt jelzi továbbra is, hogy ismételjem, különben kihullik a memóriámból. Valakinek valamilyen ötlet, miért van ez?


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Ha túl sok élet megy el az ismétléskor, akkor nem frissül fel.


https://www.duolingo.com/profile/maricusi

Vagy a leckén belül több tananyag is van és a következőt is át kell ismételned. (pl Határozók 8 lecke van).


https://www.duolingo.com/profile/dajkalaszlo

Sziasztok, a következő mondatnál "We read them a book." csak egyszerű jelenben fogadja el a fordítást. Pedig ha nem tévedek ilyen formában a simple past is működhet. Például: Felolvastunk nekik egy könyvet.


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Az ilyen programoknak, illetve a nyelvvizsgán lévő teszteknek is az a nagy hátránya, hogy nem pusztán a megoldást kell tudni, hanem azt is, a kérdést feltevők mire gondoltak. Javaslom, mindig vedd figyelembe, az adott lecke a nyelvtan melyik részét gyakoroltatja. Ha az egyszerű jelenről van szó, akkor használd azt. Amúgy nagyon rugalmasak a Duolingónál, ha úgy gondolod, hogy jó a megoldást, nyugodtan jelentsd, illetőleg kommentelj. Ebben a topikban ilyen típusú problémával nem tudnak, nem fognak foglalkozni.


https://www.duolingo.com/profile/dajkalaszlo

Köszi a választ, sajnos téma (pl simple present) nem volt feltüntetve, egy egyszerű általános felmérést akartam kitölteni.


https://www.duolingo.com/profile/varhidimagdi

Már kétszer megcsináltam a tárgyak utolsó frissítését , de nem írja jóvá!!! Miért?


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

Hány hibád volt?


https://www.duolingo.com/profile/varhidimagdi

Nem fogytak el a szivecskék, minden rendben ment, csak a végső körön nem írta jóvá. Azért nem értem, mert csak ennél fordult elő!


https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

A kérdésem az volt, hány hibád volt. Ugyanis azt szoktam tapasztalni, hogy nem minden esetben frissül, ha csak éppen átmész.


https://www.duolingo.com/profile/Unauna1

Jól mondja K.G.P. figyelj rá. Ha nem marad legalább egy "szivecskéd" de átmész az nem megfelelő eredmény. Nem veszi teljesítettnek.


https://www.duolingo.com/profile/Klara1949

Folyamatosan hallgat a mikrofon,Nem mondja a mondatokat,így nem tudom beírni,hogy mit hallok.Sőt a jó és rossz megoldásokat sem jelzi hanggal.


https://www.duolingo.com/profile/Klara1949

Rendbe jött a probléma.


https://www.duolingo.com/profile/Pancho001

A jelentés funkció ipaden is működik? Ipaden miért nem lehet megmártózni ?


https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

iPaden nem tudsz jelenteni. Sajnos az utolsó leckék tele vannak hibákkal, olyan is van benne, hogy a szókészletből hiányzik az a szó amit a helyes megoldásban mutat, a "szinonimát" meg nem fogadja el.


https://www.duolingo.com/profile/blaci89

Üdv! Néha használom a széria befagyasztót, amikor nincs lehetőségem egy napig gyakorolni, a legutóbbi alkalommal viszont beragadt. Azóta olyan mintha minden nap rányomnék, a lingotokat is leveszi, de teljesen önállóan, úgy, hogy én a lingot boltba se lépek be. Nem igazán tudom hol és kinek tudnám jelezni a hibát. Van valakinek valami ötlete?


https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Jelentettem a hibát a mentorunknak, remélem hamarosan megoldódik.


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Sziasztok! "Jövő idő" ismeretanyaggal lenne annyi problémám, hogy az alábbi formában nem fogadja el a megoldásaimat: I will get a dog.-> Kapok egy kutyát. (pedig szerintem a magyar ritkán használja ezt " Majd kapok egy kutyát." v. "Kapni fogok egy kutyát." formában. Amikor ehhez hasonló megoldásokat írok, nyilván nem Present Continuous-ra gondolok. Jelentsem hibaként vagy én gondolom rosszul?


https://www.duolingo.com/profile/Jagibugi

Sziasztok! Nekem egy darabig szól a mikrofon, de aztán kb a feladatok felénél beadja az unalmast és rendszeresen ezért bukok el egy leckét...ilyenkor mit lehet csinálni? Köszi, üdv


https://www.duolingo.com/profile/cselida

Több alkalommal futottam bele, hogy a tanult szavakkal nem fogadja el a fordítást, helyette olyan "helyes fordítást" ad ami 1. nem tanultuk a szót, 2. helytelen. PL: Kérdés: Női ruha. Válasz: women's cloting. Ez rossz? helyes válasznak apparel, dress-t jelöli meg. Utánanéztem, igen az ruházat, de hol van benne a női?

Egyáltalán van értelme, hogy jelentsük a hibát, ha soha nem kapunk rá választ?


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Tudtommal egy szóval a női ruha -> dress. Persze ez nem zár ki több helyes megoldást, amit esetleg elfelejtettek adminisztrálni. Én kb 10ből 2x kapok választ a bejelentéseimre (kizárólag ha elfogadják), de lehet hogy előttem már 99-en jelentették ugyanazt a megoldást helyesnek, így nem én kapom a mailt. De ha kapok is, gyakran több nappal vagy héttel a bejelentést követően...szóval türelem. :)


https://www.duolingo.com/profile/cselida

ez egy pl. volt a több közül. Sajnos már többször nem fogadja el a fordítást a tanult szóval. Én még tényleg kezdő vagyok, de már elég nehezen tanulok hisz még csak alig múltam 60, de lenne bennem akarat a tanuláshoz. Ezek viszont összezavarnak.


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Megértem...én is magam kezdtem el tanulni a nyelvet, de egy olyan anyagból, ahol szinte kizárólag egész mondatok és fordításaik vannak (minimális nyelvtannal) és minden mondathoz csak egy fordítás tartozik...így nekem sem okozott nagy sikerélményt, amikor máshogy (egyébként jól) fogalmaztam meg az adott mondatot, de a könyv szerzői nem az én megoldásomat preferálták. A duolingo annyival jobb a fentinél, hogy azért elég sok helyes megfelelőt adminisztrálnak egy-egy mondathoz és mivel még teszt stádiumban van, mi is közreműködhetünk a tökéletesítésében (a hibák jelentésével). Nekem is sokszor forr a fejem, ha önhibámon kívül bukom el a leckét, de aztán lehűtöm magam, mondván hogy akárhányszor újra kell kezdenem 1-1 anyagot, annyiszor nagyobb rá az esély, hogy rám ragadjon új szó vagy komplett mondat. Kitartás! Megéri vele foglalkozni, mert nagyon jól lehet rá építeni komolyabb tudást is!


https://www.duolingo.com/profile/cselida

Sajnos a duolingó egymagában nekem kevés, így a gyakorlást a Quizlet-tel csinálom, de még kellene egy olyan oldal, ahol könnyen érthető a nyelvtan, mert az nélkül, csak ismételem a tanultakat, de önállóan nem leszek képes a megfogalmazásra.


https://www.duolingo.com/profile/RicIHARDIsoN

Ha kérhetek egy e-mailt, szívesen küldök anyagot, amit én is használok.


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Nekem is tudsz küldeni? RichHARDIsoN???


https://www.duolingo.com/profile/cselida

nagyon szépen köszönöm. ida@mailbox.hu


https://www.duolingo.com/profile/barnak01

Rendszeresen nem tudom elindítani a programot, ma is 09.23-án 20 percig szenvedtem mire ide a fórum oldalra sikerült eljutnom. Hiába kattintottam a fórum szóra nem akarta megnyitni a program. Mikor az embernek van ideje tanulni, akkor elég dühítő ha nem engedi a leckéket megnyitni a Duolingo. Már próbáltam bezárni a programot és utána újra megnyitni, de nem sikerült, volt, hogy a teljes Duolingo-t letöröltem és újra feltöltöttem, de mint látható ez sem működik. Hol a hiba, mit csináljak?


https://www.duolingo.com/profile/SzeleczkyKatalin

Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy elveszett a szériám. Minden nap becsülettel csináltam, és tegnap is csináltam az aktuális napomat és egyszer csak eltűnt a széria számom, és visszadobott nullára. Ráadásul vettem 5 lingotos fogadást, és így azt is elbuktam ok nélkül, mert tényleg csináltam. Hogy kaphatnám vissza, illetve azt, hogy máskor ne forduljon elő ilyen. :-( Köszönöm.


https://www.duolingo.com/profile/Vukkvi

Engem is visszadobott nullára, de én annak tudtam be, hogy szombaton nem csináltam, és most 2-est ír ki vagyis, hogy 2 napos széria vasárnap -hétfő.


https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Sziasztok! Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ezzel az újonnan bevezetett napi céllal van gondom. Beállítottam magamnak a 30 pontot, ezt jobb napjaimon bőven túlteljesítem, de még a húzósakon is van esélyem megcsinálni alapon. Viszont... Tegnap is és ma is azt tapasztaltam, hogy bár ma még semmit sem gyakoroltam, máris van 34 pontom, tehát elértem a napi célt - pedig tegnap kb. este 11-kor léptem ki a duo-ról, akkor a pontjaimat még arra a napra számolta. Most megjelent 34 pont a mai naphoz, a tegnapiból meg törlődött ugyanennyi. Viszont a napi szériával nincs gond, ott azt jelzi, hogy ma még nem gyakoroltam. (Arra már rájöttem, hogy eddig elég volt 1 nyelvből gyakorolnom, most mindkettőből kell ahhoz, hogy meg legyen a napi szériám, ez végül is nem rossz) Az, hogy mennyi pontom van és mennyi kell a következő szinthez, ugye eltűnt (ezt egyébként nagyon hiányolom), így nem tudom megnézni, hogy ahhoz is hozzáadódott-e ez a pont. Na meg az is furcsa, hogy a magyar-angol és német-angol teljesítményemet már egybe számolja, de mondjuk ez legyen a legkisebb bajom, ezt majd megszokom, de azért hasznos lenne, ha valahol külön is megjelenne, melyikből hány pontom van.


https://www.duolingo.com/profile/koviati77

Ezt én is tapasztaltam, nekem tegnap az első lecke után már 71 pontom volt, ma amikor beléptem megnéztem és már 23 pontról indult, viszont tegnap 100 fölött fejeztem be. Ma már a tegnapira pedig csak 56 pontot mutat, ami valós. Valami bug lehet :(


https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Bejelentkeztem, akkor még minden rendben volt, de elmentem a géptől, visszajövök, azt látom, hogy lementem 31 pontra a 66-ról, és a 72 napos szériámat levette 71-re, úgy jelzi, mintha ma még nem csináltam volna semmit, közben már 4-5 leckét felfrissítettem... Remélem nem bukom a szériámat önhibámon kívül :/


https://www.duolingo.com/profile/koviati77

Ma is ugyanaz volt a helyzet, 25 pontról indul, a tegnapira viszont már a jót mutatta. De a széria megmaradt. 113 napnál járok, jó lenne nem bebukni :)


https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Szurkolok magunknak! :)


https://www.duolingo.com/profile/MoLeMa

Sziasztok! Nem hibát akarok jelezni, csupán véleményt szeretnék mondani. Nagyon klassz, hogy minden lecke után kijön, h a valódi angol szövegnek már ennyi és ennyi %-át el tudom olvasni. De még sosem fogtam neki, mert rengetegnek tűnik. Nekem sokkal lelkesítőbb lenne, ha csupán 1-2 bekezdésnyi lenne a szöveg. Azon valószínűbb, h tesztelném a képességeimet :)


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Sziasztok, itt ülök a duo előtt és épp tanulni készülök, csak először átböngésztem a forumon az új témákat, és egyszer csak azt látom, hogy ELTÜNTEK A SZÉRIA NAPJAIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 157 VOLT BELŐLÜK ÉS SOKAT DOLGOZTAM ÉRTE,

KÉREM VISSZA ŐKET, ŐK AZ ENYÉMEK!!!!!!!!!!!!!!!!

Vagy legalább magyarázatot, hogy ez miért történhetett??????????????


https://www.duolingo.com/profile/Harga
 • 2408

Szia! Visszakaptad már? Nekem is volt hasonló, de rövid időn belül visszajött, remélem neked is.


https://www.duolingo.com/profile/aptg.gabi

Hali! Minden egyes alkalommal küldöm a jelentést több hónapja a dolgokról és nem reagáltok! Az e-mailes értesítés valóban működik, de a többi, nem értem miért nem?! (hiányzik a mondatok fordítása, hiányzik vagy nem helyes a szótári tipp, nem lehet meghallgatni a szavakat külön-külön (pedig az újaknál nagyon jó lenne többször is) van olyan, hogy nem lehet a mondatokat meghallgatni. Bár, lehet én nem voltam egyértelmű: "a hiányzik a kiejtés" üzeneteimmel?! :) Na, taktikát váltottam, ide is írtam. További jó munkát!


https://www.duolingo.com/profile/Aranka68

Heló.Van egy gondom,a hangkártyám tönkrement,ezért csak az olyan feladatokat tudom csinálni ahova nem kell mikrofon,ezért nem jutok tovább.Mit csináljak?


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Kapcsold ki a mikrofonos feladatokat. Beállításoknál megteheted. Ki lehet kapcsolni a mikrofont is, a hangszórót is külön-külön és akkor nem ad olyan feladatokat.


https://www.duolingo.com/profile/Lexa1350

Sziasztok! Egy-egy lecke elvégzésével járó lingot számot nem írja jóvá a rendszer, ezzel kapcsolatban hova fordulhatók?


https://www.duolingo.com/profile/BErika6

A 7. szinten tartok, a "Kérdések"-et megcsináltam ma már vagy 10-szer. Nem enged tovább . Miért? Végre egy szabad nap, mikor tudnék gyakorolni.... :(


https://www.duolingo.com/profile/MOLSZAB

thema "objekt" kann nicht abgeschlossen werden! warum?


https://www.duolingo.com/profile/serika21

Sziasztok! Hogyan tűnhettek el a szérianapjaim? 150 felett voltam már és egyik napról a másikra eltűnt :-( Most kezdjem megint előlről. Nagyon sok kitartásomba került, hogy eddig eljussak, nem tudom visszakapni őket? Járt már így valaki? Köszönöm


https://www.duolingo.com/profile/katian2

Akkor jártam így, mikor kihagytam egy nap tanulást. Azóta szériabefagyasztóval biztosítom be magamat, de még ezzel is kihagyhat az ember figyelme egy napra és akkor ugranak a szérianapok.


https://www.duolingo.com/profile/bubu57

most a program rossz vagy szórakozik valaki és nem írja jóvá a frissítéseket, a most kapott frissitést már párszor teljesítettem de nem csinál semmit.


https://www.duolingo.com/profile/sojoka41

Sziasztok! Linuxon Opera böngészőt használva ha a beírt válasz utolsó betűje "z" akkor kilép az adott leckéből. Eleinte nem értettem miért van ez (a hiba okát most sem tudom), de úgy tudom "kijátszani" hogy ilyen esetnél az utolsó betűt felcserélem egy másikra.


https://www.duolingo.com/profile/sarakrael

Helló! Nekem az a problémám van, hogy megcsinálok egy leckét mobilon, és azonos accounttal nem mutatja teljesítettnek azt a számítógépen. Először azt hittem, hogy rosszul emlékszem, de most is mellé tettem a mobilomat a gépemhez, és a gép egy leckével le van maradva, többszöri frissítés után is.


https://www.duolingo.com/profile/GORiARTY

Elveszett a szériám, pedig nem hagytam ki egy napot sem! Hogyan lehet visszakapni?


https://www.duolingo.com/profile/greta12121

Sziasztok! Ha megcsinálok egy ismeret frissítést, miért nem megy feljebb a frissességjelző sáv? Ilyet még nem tapasztaltam, ma pedig többször is előfordult.


https://www.duolingo.com/profile/Dawnton101

Sziasztok!

Nem akarok külön topicot nyit neki, ezért ide írom. Sehol sem találtam olyan lehetőséget, ahol kilehetne kapcsolni az edzőt. Pedig én kiszeretném.


https://www.duolingo.com/profile/aptg.gabi

Hali! Nyitólap utána Napi cél, de én csak ennyit tudok, hogy napi 1 pontra lebírod vinni a teljesítményt.


https://www.duolingo.com/profile/Dawnton101

Szia!

Köszi, azt én is megtaláltam, de én teljesen kikapcsolni akarom. Ha leviszem a pontokat akkor az aktuális pontszámomat, rangomat még ugyan úgy nem írja ki.


https://www.duolingo.com/profile/pengevm

Ez nekem is problémát okoz. Én is szeretném kikapcsolni az edzőt! Ha valaki tud, akkor segítsen!


https://www.duolingo.com/profile/GergelyMol1

Ezt is próbáltam bejelenteni, de nem sikerült. Szóval az egyes számú alakra a többes számú választ fogadja el helyesnek. http://prntscr.com/59x2rh


https://www.duolingo.com/profile/fazekasdavid

angol nyelven kivul lehet mas nyelvet is tanulni? ha igen hogy?


https://www.duolingo.com/profile/prixprix1

A neved melletti zászlóra viszed az egeret és az 'új tanfolyam felvétele' részre kattintasz. Majd kiválasztod mondjuk a beszélek angolul lehetőséget....


https://www.duolingo.com/profile/fazekasdavid

akarom tanulni a nemetet is,de nem magyarul tanitja hanem angolul.. olyan nincs hogy magyar nyelvu nemet tanitas?


https://www.duolingo.com/profile/prixprix1

Én nem találtam. Ha valaki tudja mikor lesz több nyelv magyarul az megoszthatná mert engem is érdekelne...


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Magyarul csak angol van. De ahogy írtad angolul sok más nyelv elérhető, így aki akar az tud tanulni más nyelveket angol alapon. Ez annak is lehetőség aki jelenleg még angolul se tud! Ugyanis hamarabb eljuthat olyan angoltudáshoz itt, amivel bátran belevághat német tanulásba minthogy magyar-német kurzus megjelenjen. Lévén, hogy azt még el se kezdte senki csinálni. És ha el is kezdené akkor is sok hónap mire létrejön. Annyi idő alatt bárki megtanul annyira angolul ami a német tanulás elkezdéséhez kellhet.


https://www.duolingo.com/profile/prixprix1

A kommunikáció 1 leckénél tapasztaltam a következő hibákat: 1. A kép kiválasztós résznél a képek nem jelennek meg csak a szöveg. 2 Az írd be amit hallasz résznél abszolút nem hallok semmi.


https://www.duolingo.com/profile/adri.halasz35

hogyan lehet visszaállítani a magyar nyelvet, valaki tudna segíteni? angol-magyarról, angol-oroszra állítódott át valahogy és így nem tudok gyakorolni. Köszi


https://www.duolingo.com/profile/barsonyiren

A sportig megcsináltam, nem enged tovább. A művészet következne, mit tegyek?


https://www.duolingo.com/profile/bubu57

most szórakoztok ezzel e rohad sok ismétléssel mert kihagytam egy napot? És hétvégén elutazom négy napra és nem lesz netem akkor az egészet újra kezdhetem? Ez így nem fair. Nem egyszerűbb ha simán kitiltotok a rendszerből? Üdvözlet, legalább nektek szép napot


https://www.duolingo.com/profile/zsalica

Én is kihagytam egy hetet, de ugy vettem, hogy az ismétlés a javamra szolgál. Ne légy ilyen ingerült


https://www.duolingo.com/profile/bubu57

nem az ismétlés bosszantott fel csak az hogy egy napot kihagytam és a következő két nap 11 ismétlést dobott be és így haladni meg lehetetlen


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Nekem napi 1, sokszor egy sincs, pedig már kész az egész fa. Valószínűleg túl gyorsan akarsz haladni.


https://www.duolingo.com/profile/bubu57

Nem gondolom, hogy a 2-3 lecke sok lenne és csak ritkán csinálok többet, mint most hétvégén, hogy az ismétléseket megcsináltam.


https://www.duolingo.com/profile/Armwood

HASZNÁLJ LINGOT PONTOT, BUBU!


[törölt felhasználó]

  Sziasztok! Én a Többes sz. ismeretanyagban a Tippek és megjegyzések között találtam egy ilyet hogy: További szabály, hogy amennyiben a főnév magánhangzó+"y"-ra végződik, akkor az "y" helyére -ies végződés áll be:

  <pre>lady (hölgy) -- ladies (hölgyek) story (történet) -- stories (történetek) </pre>

  A példák alapján mássalhangzó+y-ra végződik az egyes számú főnév. Ez hiba lenne?


  https://www.duolingo.com/profile/K.G.P.

  Az adott feladatnál érdemes ilyen konkrét hibát jelezni.


  [törölt felhasználó]

   Üdv, NEM hibát jelentek, hanem segítséget kérek: két nap egymás után megcsináltam az első három leckét, de most nem tudom, hogyan lehet tovább lépni a következőre. Nem ajánl fel lehetőséget a rendszer. Vagy én ügyetlenkedek. Köszönöm a segítséget!


   https://www.duolingo.com/profile/KatalinTorma

   he is a girl, szerintem nem jó


   https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

   Lehet helyes, elég csak arra gondolni, hogy a gyerekek hogyan szokták egymást gúnyolni. Mondhatja az egyik kisfiú a másikra, hogy ő egy lány, mert szerinte valami lányosat csinált.


   https://www.duolingo.com/profile/masilali

   Szia hogy tudok más nyelvet választani nem angolt akarok tanulni, hanem németet, de nem látom a megoldást???


   https://www.duolingo.com/profile/Szab

   Felül a zászlóra kattints és ott tudsz más nyelveket választani. Pl válaszd ki, hogy beszélsz angolul és akkor egész sok más nyelvet tanulhatsz, akár németet is.

   Ha csak és kizárólag magyarul tudsz akkor itt a Duolingón első körben csak angolul tudsz tanulni. De ha végigcsinálod először az angolt akkor utána már tudsz sok más nyelvet tanulni.


   https://www.duolingo.com/profile/gaben1111

   A jelszóemlékeztető (elfelejtett jelszó) nem működik, nem csinál semmit, újra kellett regsiztrálnom ezzel elvesztve korábbi pontjaimat! Kérlek nézzétek meg mi lehet vele.


   https://www.duolingo.com/profile/Szab

   Ilyesmi hibát ne itt jelents mert elég valószínűtlen, hogy bárki olvasná aki ebben tud segíteni.

   De amúgy szerintem működik, én legalábbis most direkt kipróbáltam. Lehet, hogy azt is elfelejtetted, hogy milyen email címmel regisztráltál?


   https://www.duolingo.com/profile/oOoANNAoOo

   Sziasztok! Nekem csak annyi problémám lenne, hogy nem tudom átállítani az emlékeztetőt hajnali 3 óráról. (Tudjátok, ami e-mailt küld ha még ma nem tanultál) Ha át is állítom, valamiért nem marad úgy. Valakinek volt hasonló problémája? Mi lehet a gond?


   https://www.duolingo.com/profile/85akimoT

   Sziasztok! Ma belépve azt tapasztaltam, hogy az egész rendszer átváltott magyarról németre és teljesen az elejétől kezdi a tanfolyamot német - angol nyelven. Magyar - angolban már egészen jól álltam, de sehogy nem tudom visszaállítani. A lingoutok megmaradtak. Telefonon is ugyanez a helyzet (windos phone). Valaki tudna segíteni? Köszi!


   https://www.duolingo.com/profile/udvzso

   Sziasztok. Legyen szíves segítsen valaki. A múlt héten a Duolingóba bejelentkezve Német felület fogadott ( egy hangot sem tudok németül) és így akar Angolt és Franciát (ez honnan jött) tanítani nekem. Hogyn tudom visszaállítani Magyarra?


   https://www.duolingo.com/profile/gedek11

   Sziasztok! két problémám lenne: 1. windows phone-on nincs hiba jelentő gomb 2. a 18.szinten vagyok, és a negyedik fejezetnél annyit kell ismételnem hogy megeszi az életem! egyszerűen nem tudok tovább haladni mert egy leckét vagy 20x kell ismételnem mire elfogadja frissnek, és ha meg is csinálom reggel, délután már megint kellen ugyan azt ismételnem még 20x


   https://www.duolingo.com/profile/oroszlanocska

   Sziasztok! Androidos telefonon is használnám a programot, de miután feltelepítem, és elindítanám, azt írja ki, hogy "check your internet connection" A Quzletnél is ugyanezt tapasztalom. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm! Judit


   https://www.duolingo.com/profile/Honolulu007

   Van egy hiba amit nem lehet ott bejelenteni. Egy szót kéne beírni, de nem jelenik meg a felület ahova írni lehet, és karakter beiras híján ellenőrizni sem lehet, tehát továbblépni sem, csak kilépni. Olasz, subj. pres. 3. Lecke.


   https://www.duolingo.com/profile/GyiZsu

   Üdv! (Működik itt a válaszadás is? 5-6 éves hozzászólások, reakció alig... najó, csak kérdezem :) ) Keresgéltem azt a lefordítható szöveget, ami régen mintha lett volna. Kíváncsi lennék mire vagyok képes. Ez végleg megszűnt, vagy csak én nem találom? Előre is köszi, ha választ kapok :)


   https://www.duolingo.com/profile/Harga
   • 2408

   Valamikor sokat fordítottam, de sajnos megszüntették. Talán megmaradhatott volna, ha korlátozzák a max. feltölthető fordítani valókat, mert így elárasztotta őket. Így már csak "megszokásból", szintentartáshoz látogatom az oldalt (minden nap).


   https://www.duolingo.com/profile/GyiZsu

   Üdv! Nem tudtam jelenteni ezt a típusú hibát, de nekem nagyon zavaró: ha szókártyákból kell összeállítani a mondatot, a magyar kártyák között megjelenik a "vki" "vmi" "vmilyen" típusú szörnyszülött :-/ Haverok között még elmegy, de ha valaki innen tanul nyelvet, akkor ezt az írásbeli szlenget szerintem nem kéne. Előre is köszi, ha eltűnnek :)


   https://www.duolingo.com/profile/GyiZsu

   Üdv! Végigjártam az angolt, de hogyan fogok megtanulni 2000 új szót egyetlen kurzus alatt, ha ebben a kurzusban 1949 szó volt :-o (Ez a megszerezhető trófeák közük a "Tudós" lenne) Hogyan tehetnék szert még ebben a kurzusban 51 új szóra? :) Előre is köszi, ha választ kapok :)


   https://www.duolingo.com/profile/Harga
   • 2408

   A kommentekben sem találtál? Volt, aki írt szinonimákat. :)
   (Esetleg még szótárakban. :))


   https://www.duolingo.com/profile/MtSnekszer

   nekem alig müködik valami

   Kapcsolódó fórumok

   Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.