"Kadın öğle yemeği yer."
Çeviri:The woman has lunch.
83 Yorum
- 23
- 11
- 10
- 7
- 7
- 6
- 2
" The woman eats lunch " da doğru olmakla beraber daha az kullanılır. "have" kelimesi bir öğünle beraber kullanıldığında yemek anlamına gelir, "The woman has lunch/breakfast/dinner" gibi. Diğer yiyeceklerle beraber sahip olmak ya da yemek/içmek manasına gelebilir, ama geniş zaman dışındaki zamanlarda daha çok yemek manasında. Mesela "I had rice yesterday/Dün pilav yedim" gibi, burada "Dün pilavım vardı" biraz saçma oluyor.
- 23
- 11
- 10
- 7
- 7
- 6
- 2
3uncu tekil şahısta "s" takısı gelir geniş zamanda, diğerlerinde gelmez. daha detaylı açıklama şurada: http://www.duolingo.com/comment/1430000
- 10
I, you, we, they/eat/.... diye cümle devam eder. He, she, it/eats/... diye devam cümle devam eder.
- 23
- 11
- 10
- 7
- 7
- 6
- 2
"There was rice for dinner yesterday."
"We had rice for dinner yesterday" de olur, ama bu daha cok yemekte pilav oldugunu ve onu yediginizi belirtir, ilkinde ise varmis ama yemis ya da yememis olabilirsiniz.
- 14
İşte sizinde yanlış yaptıgınız tam olarak bu has sahip olmak anlamında ama burda yemeye kullanmışıssınız KADININ ÖGLE YEMEGİ VAR demek bu
Aynısını SPEAK ve KNOW meselesinde de yapıyorsunuz speak konuşmak demek diyorsunuz karşımıza bilmek çıkıyor know bilmek diyorsunuz karşımıza konuşmak çıkıyor
- 12
- 3
- 29
Çünkü ''a'' bir sayı olarak kullanılmadığı sürece herhangi bir anlamı katar ve sen herhangi bir kadından bahsediyorsun eğer tek bir kadından bahsedeceksen the woman demen gerekir bu the-a farkı ingilizcede her kelimede bu şekilde oluyor belirsiz ise a belirli ise the türkçedeki belgisiz zarf gibi düşünüyorum şahsen.
- 21
- 2
Her alıştırma da yeni bir sürpriz çıkıyor arkadaş. Kafamız karışıyor. (Yok İngilizce de bazen böyle olur yok İngilizce de bazen şöyle olur!) O zaman en başta öğretin. Konunun açıklamasını öğrenip öyle teste başlayalım. Bıktım ya
- 8
- 3
"Kadın öğle yemeğini yer " diyorlar. Ama "The woman has lunch" kabul ediliyor. Ama "The woman eats lunch" olmasi lazim. Bu hepinizin kafasını karıştırıyor. Bu sistemdeki yanlisliktan arkadaslar ama ayri bir kafadanda düşünürsek; zaten have kelimesi bir öğünle baraber kullanıldığında yemek anlamina geliyor
- 20
- 12
- 11
- 8
- 3
- 2
Nasil ki turkcede mesela "ben geldi" diyemiyorsan illaki "ben geldiM" demek zorundaysan yani - gecmis zamanda 1.tekil sahis için "m" harfi fiile eklenmeliyse ingilizce de de -genis zamanda 3.tekil şahıs icin fiile "s" takisi gelir..eat fiili genis zaman da kullanılacak ise 3. Tekil sahis icin eats olur.
- 14
O'da bişeymi , ben bu sekmeyi yeni keşfettim. "S" takısı için yazılanları okumalıyım .
Emeği geçenlere teşekkür ederim.
- 16
Bilen bilmeyen yorum yapiyor kafalar karışıyor lütfen doğruyu bilmeyen birşey yazmasın sorular hariç