1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Magyar -német?

https://www.duolingo.com/profile/ttt201230

Magyar -német?

Üdv. tervezitek e a magyar-német tanfolyam bevezetését?

May 5, 2016

9 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Ez a kérdés már sokszor felmerült, sokan szeretnék, ha lenne ilyen kurzus, de eddig nem hallottam olyanokról, akik bele akarnának vágni a tanfolyam létrehozásába. Megértem, mert sok időbe telik, komoly munka, viszont cserébe nem sok mindent kap a duósok szóbeli elismerésén kívül. Ellenben itt van pl. az angol-német tanfolyam, én csak ajánlani tudom. Eleinte kicsit féltem belevágni, de egyáltalán nem kell tartani tőle. Ha valamit nem értesz angolul, ott a szótár. Az angol tudást is lehet vele fejleszteni, nem csak a németet. A fa hosszú, néhol küzdelmes, ez tény, de megéri végigvinni. Én most járok az utolsó 13 leckénél, mivel itt több mint 100 lecke van, azt hiszem, már jól állok :) Szóval szerintem nyugodtan vágj bele, ha valamit nem értesz, egyrészt ott is tudsz kérdezni, de szerintem itt sem köveznek meg, ha felteszel egy-egy kérdést, ha valami nagyon nem világos.

May 22, 2016

https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

Az összes tanfolyam (éles, béta, készülő) és aktuális állapota elérhető az inkubátorban.

May 6, 2016

https://www.duolingo.com/profile/SzGyuri10

Sajnos az inkubátorban, sem az 1., 2., vagy 3. fázisban nincs német nyelv magyarul beszélőknek. Nagyon sajnálatos, mert sokan keresik, én is. Lehetne németet angolul tanulni, de még nem megy annyira az angol, hogy belekezdjek. Csodálkozom rajta, mert Magyarországon sokan beszélnek németül és a második legnépszerűbb nyelv, most is. Bőven van elegendő szakember hozzá, mégsem foglalkozik vele senki. De örüljünk neki, hogy az angol megvan. Előbb-utóbb csak lesz egy vállalkozó szellemű csapat aki végre hozzákezd!

May 9, 2016

https://www.duolingo.com/profile/cat.e.rina

Iszonyatosan nagy munka egy ilyen tanfolyam létrehozása, folyamatos karbantartása. Mindezt úgy, hogy az erkölcsi diadalon és mondjuk egy önéletrajzi bejegyzésen túl, semmilyen haszna nem származik belőle a készítőnek, sőt inkább csak problémákat okoz neki, elég hosszú ideig.

May 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Csaba14059

Egy összeesküvés elmélet szerint kormányuk és pártunk lezsírozta, hogy még jó ideig ne is legyen, mert az így megszerzett tudással még többen mennének ki az országból Ausztriába és Németországba, szóval jobb bután tartani az embereket!!!

September 14, 2018

https://www.duolingo.com/profile/SzGyuri10

Azt hallottam, hogy tervezik bővíteni az angol szókincsét, a jelenlegi 2000 szó helyett 3500-ra. Erről is jó lenne tudni valamit. A megtanult szavak listáját is van akinek ideiglenesen kiadta de nem tudom, mikor fog véglegesen megjelenni?

May 9, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Kriszta263023

A Magyar-Német verzió szintúgy nagy sikert aratna, mint az angol.Én várom!

May 29, 2016

https://www.duolingo.com/profile/ImolaCzipri

Igen, én is ezt kerestem és teljesen biztos voltam benne, hogy van magyar-német tanfolyam. Sajnálom, hogy még nincs és remélem nem kell sokáig várni rá :))

June 1, 2016

https://www.duolingo.com/profile/West.D.

Több éve foglalkoztat sok embert, hogy magyar-német tanfolyam induljon, de úgy látom ez sosem lesz elérhető. Véleményem szerint hasonló igény lenne rá mint a magyar-angolra. Viszont a Klingon biztos hasznos lehet ha az már elérhető a beta verzióban! :)

March 27, 2018
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.