1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Ekezetes karakterek

https://www.duolingo.com/profile/besantcapri

Ekezetes karakterek

Sziasztok, Lehet kicsit sokat kernek, de en kulfoldon elek es nincs ekezetes billentyuzetem. Tudom hogy be lehet allitani mind a telefonon mind a laptopon kulon de erdekelne hogy lessz e update ami ekezet nelkul is elfogadna a valaszokat. Hiszen magyarul mar ugyis tudunk, nem kell ellenorizni hogy helyesen hasznaltuk e az ekezeteket!

January 21, 2014

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Adam1978

Megírtam: meglátjuk, mit szólnak hozzá.

January 24, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Úgy tűnik belekerült. Más nyelveknél se von le pontot ékezet hiba miatt, teljesen jó ez így. Persze igyekszik az ember jól írni, csak ha mégse sikerült akkor kellemetlen volt, hogy a magyar elírás miatt vont le pontot, holott angolul tanulunk és nem magyarul. A fordított kurzusnál (angol-magyar ha majd lesz) mondjuk lényegesebb lenne az ékezetekre figyelmeztetés és talán az életvesztés is jogos lenne mert igencsak eltérő jelentések lehetnek.


https://www.duolingo.com/profile/aantos

Most meg, úgy tűnik, megint kötelező az ékezet és életvesztéssel is jár. :( Az lenne a jó, be lehetne ezt állítani ízlés szerint.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Hát én most kipróbáltam és mindent ékezet nélkül írtam direkt emiatt és simán jó volt minden. Biztos nem te rontottad el? (mármint hogy nem csak az ékezet volt a gond) Vagy lehet változott közben...


https://www.duolingo.com/profile/aantos

Változott. Előzőleg 3 válaszom egymás után csak az ékezetekben tért el a javasolt helyes megoldástól, és életvesztés. Más is ezt tapasztalta ugyanakkor: http://www.duolingo.com/comment/2346143 . Most kipróbáltam, valóban megint nem kellett ékezet.

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.