A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/KantorBeatrix099

Gratuláció

Rendkívül jónak találom, hogy több alternatív fordítást is elfogad a program, különösen angolról magyarra! A legtöbb fordítóprogram "nevetséges", legfeljebb "mankóként" használható. Ezzel szemben itt olyan megoldásokkal találkozom, ami a nem egyszerű magyar nyelvünk sajátosságait is figyelembe veszi. Maximális elismerésem és köszönetem a program kidolgozóinak!!! Szinte hihetetlen, hogy így tudják programozni a majdnem csak emberi aggyal követhető nyelvi finomságokat! (Az egyetlen gondom - biztosan "fogyatékos" felhasználói mivoltomból fakadóan -, hogy ha valamit vissza szeretnék keresni, akkor az egész leckén újra át kell mennem, ami sok időbe kerül. Ha erre van megoldás, megköszönöm akár az Önök, akár bármelyik okosabb felhasználó segítségét.) Üdvözlettel, további sikert Önöknek és a felhasználóknak is : Kántor Beatrix

2 éve

7 hozzászólás


https://www.duolingo.com/cat.e.rina
cat.e.rina
  • 25
  • 15
  • 15
  • 11

Kedves Beatrix! Amennyiben arra gondolsz, hogy szószedetet találsz-e valahol, akkor sajnos rossz hírem van. Kísérleti jelleggel futott egy szótár funkció, de az egy ideje a nagy többség részére nem elérhető. Javaslom, hogy amennyiben nem időmérő edzéssel gyakorolsz, illetve egy-egy téma elsajátításnál készíts magadnak kézzel vagy géppel írt szótárt. Tudom, hogy a kézi szótár macerásabb, de ez is egyfajta gyakorlás és teljesen másként rögzíti a tudnivalókat ilyen esetekben az agy.

2 éve

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

A duolingo szavait megtalálod az 55 témába gyűjtve a memrise.com-on / duolingo angol- magyar hanggal /. Nekem az elején nagyon sokat segített. Ott be tudod gyakorolni a szavakat. Jó tanulást !

2 éve

https://www.duolingo.com/PappIstvan12

Szia, ez a memrise hogyan működik. Az is egy oktató program? Miért jobb az mint a duo? Azt is lehet mobilon?

2 éve

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

A duolingo szavait ott lehet begyakorolni, addig mindenképp jó amíg a duo. szótára nem készül el. Tableten nekem működött mobilon nem próbáltam. Regisztrálj és nézd meg. Nagyon sok lehetőség közül választhatsz. Nem jobb mint a duo csak más. Ott is tanulni kell.!

2 éve

https://www.duolingo.com/Zsuzsi6109

Sziasztok! Megmondaná valaki, hogy lehet teljesen az elejétől kezdeni. Köszi

2 éve

https://www.duolingo.com/Andrej469992

Katt a nyitólapra

2 éve

https://www.duolingo.com/csjozsi

Sajnos nekem negatív tapasztalatom van! Nem tudom befagyasztani a szériámat, így ha egy-két nap nincs időm gyakorolni,akkor már annyi rég tanult leckét kell újravennem, ami feldolgozása egy esetleges időhiány miatt csak feltorlódik, inkább gátol mint segít! Nem tudom úgy alakítani a rendszert, ami az én időbeosztásomnak megfelelne.

2 éve