1. Foro
  2. >
  3. Tema: Catalan
  4. >
  5. Per què voleu aprendre català?

https://www.duolingo.com/profile/Pietroborges1

Per què voleu aprendre català?

Veig que el curs de català ací a duolingo té molts estudiants i això és molt bo de vore! Enhorabona per els que ho han creat! ^^

També estic estudiant català, (hi ha 1 mes) i m'encanta com s'escolta. La pronunciació, les paraules, com es parla i així sucessivament és adorable. No ho parlo bé encara (això crec) però estic aprenent i m'encanta molt. (Em sap greu per les meues faltes d'ortografía)

No obstant, tinc moltes raons per a aprendre esta llengua. Per exemple, vull viatjar a València i Catalonya i coneixer les cutures de estos llocs.

També parlar amb la gent i dir-il com m'agrada la seua cultura i la seua llengua. Fer amics que parlen català també és als meus plans, perquè així puc practicar la llengua amb ells. Ja tinc un amic de València però vull coneixer més. Jejej Bo, tinc moltes raons per a aprendre la llengua catalana com ho podeu vore!

Però, i vosaltres? Quines son les vostres raons per a aprendre català? La cultura catalana? , la gent? , la llengua?

June 13, 2016

7 comentarios


https://www.duolingo.com/profile/airelibre

Porto gairebé un any a Andorra, ajudant als aprenents d'anglès. Normalment parlo castellà amb la gent perque és la llengua que vaig aprendre primer, i per tant no em costa tant trobar les paraules quan parlo.

Però també és important entendre tant com sigui possible quan parlen català, i Duolingo m'ajuda una mica amb això, encara que la pronunciació és més aviat de Barcelona, que no del català nord-occidental (tot i així, és més fàcil el nostre perque els vocals sonen com pareixen - no diem ca macu, sinó què maco).

A més, m'ajuda a separar totes dues llengües quan em toca parlar català. Abans, em confonia molt, i deia coses aixins, barrejades: bon fin de setmana, no lo parlo molt, no crec que sigui así, m'agrada mi primer ... més que éste . Almenys hi ha molta gent d'aquí que diuen después i así en català, o després i així en castellà. Aquestes dues paraules per alguna raó són molt fàcils de confondre.

A més a més l'any que vé tindré un examen sobre el català modern i les seves varietats.


https://www.duolingo.com/profile/iwc2ufan

M'agrada aprendre les llengues generalment. La familia lingüística que més m'agrada és la neollatina. Barcelona és una de les ciutats més boniques del mon. La llengua catalana també té una relació interessant amb les altres llenguas llatines. Ha estat interessant veure això.


https://www.duolingo.com/profile/Rucho94

Perquè sóc un amant de llengües llatines. Les estimo més que algunes persones hahaha. Catalunya és molt bonica i tinc amics catalanòfons molt estimats. Parlar en català amb ells és un signe de respecte. :) Salutacions al Nord-Est! :)


https://www.duolingo.com/profile/truelefty

Volia fer el curs de català perquè és un idioma que és molt similar al castellà, el meu idioma natiu. Tenia temps de sobres i, a més, tenia ganes de aprener el català que sempre va ser un idioma que m'ha risultat agradable al cau d'orella i agradable quan ho parlo. No conec molt de la cultura catalana, ni vaig anar a Catalunya, tampoc conec cap català. Però sí conec l'idioma i m'agrada.


https://www.duolingo.com/profile/asfarer

Si tens facebook pots entrar al grup de català de Duolingo, així podràs conèixer més gent que aprèn el català i també catalans per ajudar-te a millorar! :D

https://www.facebook.com/groups/891953857525750/?fref=ts


https://www.duolingo.com/profile/PonzioAdry

encara jo no so parlar molt bé catalá ma m'agrada perqué jo amo aprendre idiomes
cada día és un aprenentatge nou per mi ..


https://www.duolingo.com/profile/PonzioAdry

encara no puc saber perquè m'agrada tant la llengua català
tot els meus amics em diu que ningù ho parla .. pero no em importa
jo ho aprenc perque m'agrada ..

Learn Catalan in just 5 minutes a day. For free.
Get started