A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/zsuci0918

mikrofon

Sziasztok! Hogyan kell használni a mikrofonos feladatokat? Be van kapcsolva a mikrofonom, próbáltam folyamatosan rajta tartani az egeret míg beszéltem/visszamondtam amit kellett, ill. azt is, hogy csak megnyomom a mikrofon ábrát és mondom. Egyiknél sem történik látszólag semmi :( Nem tudok azokkal a feladatokkal tovább menni. Köszönöm a választ! zsuci0918

4 éve

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/negyvenketto

A mikrofonokhoz nem értek, fogalmam sincs, hogyan tudnád megjavítani, de addig is, amíg egy nálam hozzáértőbb nem jár erre, kikapcsolhatod az ilyen típusú feladatokat. A lap tetején a nevedből lenyíló menüben katt a beállításokra, ott pedig állítsd át a mikrofont kikapcsoltra.

4 éve

https://www.duolingo.com/zinnia76

Sziasztok! Nekem is ugyan ez a probléma jelentkezik, a mikrofon működik, a flash player-en is be van kapcsolva mégsem történik semmi. Van valahol a programban lehetőség a mikrofon kipróbálására, beállítására? Üdv Kata

4 éve

https://www.duolingo.com/Rianna69

Sziasztok!nekem is ugyanez a gondom.(Nem tudom a mikrofonos feladatokat megcsinálni,mert nem érzékeli a program.)Segítsen valaki!!!!Előre is köszönöm!

4 éve

https://www.duolingo.com/atomjani

A súgónál olyasmit írtak, hogy a mikrofon hangereje is számít. Tehát ha túl halk, akkor azt nem tudja értelmezni. Tehát weboldalon kívül teszteljétek, lehetőleg minél jobb teljesítményű legyen. Ha jó a mikrofon, a gépetek kezeli rendesen, a rajta futó rendszer is kezeli, aztán ha a böngésző is, aztán ha a flash program is, flasht használó weboldal is, akkor duolingo alatt is mennie kell.
Próbáljátok több böngészőkben is. Azokban a gyorsítótárt töröljétek és indítsátok újra a böngészőt, hátha ez bezavar. A flash beállításokkal is lehet ügyeskedni, ha ezt nem tettétek meg. A flash verziókkal is lehet próbálkozni, de nem biztos, hogy ezzel gond lenne. Kapcsoljátok ki a noscript, adblock és egyéb kiterjesztést a böngészőben. Illetve médiával kapcsolatos dolgokat bekapcsolni a pluginoknál, a flasht is. A gép beállításait is érdemes ellenőrizni, hátha valahol ez a mikrofon is el van állítva. Ha több rendszer van a gépeteken, pl Win 8, linux, mindegyikben próbálkozzatok. Hogy a mikrofon hibás e, mint eszköz hardver, az is előfordulhat. Könnyű kívülről okoskodnom, talán valamelyik ötlet bejön. Én tableten androidot használom a duolingo alkalmazást, ez nekem bejött. Tehát ha van elfekvőben nálatok mikrofonos android készülék, akkor az még bejöhet.

4 éve

https://www.duolingo.com/EvaPall

HA VALAKI RÁJÖN,IRJA MEG, laptopon is és androidon is használom,sehol nem müködik a mikrofon,minden más programnál igen

4 éve

https://www.duolingo.com/tferenc

Itt ki lehet próbálni, hogy valóban megy-e a flash -en keresztül a mikrofon. http://www.onlinemictest.com

4 éve

https://www.duolingo.com/theo-bromin

Na, először nekem se működött. Mindenfélét állítgattam (jobb klikk->Settings... stb, ez is kell!), de nem működött. Aztán kiléptem a feladatból, és újrakezdtem (már úgy látszik jó beállításokkal) és működött. (Ömm... talán közben a duolingo beállításait is állítgattam... de ott a mikrofont nem állítottam át.) Ja, meg lehet, hogy F5-tel újratöltöttem az oldalt...

4 éve

https://www.duolingo.com/sniper200478

Angolul vagy magyarul kell neki visszamondani a szöveget? Telefonon ez nem derül ki. Van hogy így van hogy úgy fogadja el, de a legtöbbször sehogy sem.

4 éve

Kapcsolódó fórumok