"Ich bin ein Junge."
Çeviri:Ben bir oğlanım.
51 YorumTartışma kilitli.
kadir500121 adlı kullanıcı doğru söylemiş. Ein erkeklerde Eine kızlarda kullanılıyor. Ayrıca bunların ikiside "bir" anlamına geliyor. Örneğin: Ich bin ein İbrahim. = Ben İbrahim. Ich bin eine Beyza. = Ben Beyza. :) Gayet güzel bir soru sormuşsunuz. Eminim herkesin kafasını karıştırmıştır. Artık yanıtını almışlardır herhalde. Benimde kafamı karıştıran bir şey var. "Das" ile "Der" in farkı ne? "Das", "Der", "Die" bunlar ne anlama geliyor? Lütfen yorumlara yazın. Saygılarımla İbrahim SARAÇ... :)
Artikel tablosu var yazayım bak NOMUNATIV Der. ein. kein
Die. eine. keine
Das ein. kein
Die(plural) x x
Ein, eine farkı yukarıdan anlaşılıyor Mesela : Bir kapı demek için eine Tür demen lazım neden çünkü Artikeli die Ama bir bilgisayar demek için ein komputer demen gerek neden çünkü bilgisayarın Artikeli der, der komputer o yüzden aynı şekilde bir pencere de mek istersen ein Fenster demek zorundasın neden çünkü pencerenin Artikeli das, das ta ein oluyor, das Fenster, bir pencere. Anlamkşsıjsıe umarım
Hayır böyle değil, çünkü ingilizce de kelimeler der, die, das gibi artikeller almazlar ve bunun yerine türkçedeki gibi yalın kullanırlar. Türkçede olduğu gibi ingilizce ve almancada da kelimelerin halleri vardır. Almancada ise neredeyse her sıfatın bir artikeli vardır ve bunlar eril dişil ve nötr olarak değişim gösterirler. Der yada das ta çoğul olarak kullanılırsa die olarak artikel alır.