A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/PolyGeri

Külföldi nyelvtanulás

Üdvözlök mindenkit! Úgy gondolom a magyarok illetve más nyelvűek nyelvtanulásához hozzájárulhat az, hogyha külföldre utaznak, vagy idegen nyelvű programokon vesznek részt. Jómagam is egy nemzetközi táborba készülök, amely fel van töltve a lefordítható szövegek közé. Nevezetesen én töltöttem fel. Hogy miért vélekedem így a nyelvtanulás iránt? Azért mert már magam is tapasztaltam ezt. Ha valaki külföldre utazik, általában az ottani nyelvet, vagy az angolt kell használnia. Eközben kiejtése javul, beszéde folyékonnyá válik, és később már nem is gondolkodik a szavak jelentésén, és a válaszon. Csak egyszerűen kiszalad a száján. Ha idegen nyelvű programokban veszünk részt, társaink - amennyiben nem azonos nyelvűek velünk - megpróbálnak többféleképpen kommunikálni velünk. Ezalatt arra gondolok, hogy mutogatást és szájról olvasást alkalmaznak. Ettől mindkettejük szóismerete, és szókincse gyarapodik. Akinek ilyesmi programja van, annak javaslom írja erre a fórumra, mit vett észre, mit gondol a véleményemről, és hogy mit gondol, mennyivel tanul gyorsabban külföldön.

Köszönöm figyelmüket, és sok szerencsét kívánok a további sikeres nyelvtanuláshoz!

2
2 éve
4

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/norbi0818

Valóban gyorsabban lehet tanulni külföldön tanulni,de sajnos nem két-három hét alatt.Szerintem ez csak pénz és időpocsékolás.Gyakorlati haszna minimális, csak esetleg motivációt ad nyelvtanulás folytatásához.

0
Válasz2 éve

https://www.duolingo.com/PolyGeri

Igazad van, a nyelvtanulás nem megy két hét alatt, de a motiváció a legfontosabb dolog a nyelvtanulásban, mert ha egyáltalán nincs kedve hozzá az embernek, vajmi keveset fog fel az olvasottak, vagy hallottak közül. Ezen kívül, könnyen élvezhetővé teszi a beszédet angolul, ha egy igazi külföldivel társalogsz. Azt ajánlom, hogy gondold át azt amit írtál, mert az idő és a pénz nem megy pocsékba, ha élvezed a beszédet.

0
Válasz1 éve

https://www.duolingo.com/norbi0818

Nem hiszem,hogy öt év angliai élet után nekem kellene átgondolnom valamit is amit leírtam.Az itt írogatók többsége általában csak műkedvelő dilettáns hozzám képest.Én tudom,hogy miről beszélek.A Magyarországi angol tanulási lehetőségek nem elegek ahhoz,hogy egy külföldivel önfeledten társalogj .Hacsak nem szanálómból lebutítják a beszélgetést a te szintedre.Persze,hogy kell tanulni a nyelvet Magyarországom is,de csodát nem kell várni tőle.Akármennyi pénzt és időt fektettél bele, éveket kell el tölteni külföldön ,hogy te társalogni tudj.Ez a valóság.

0
Válasz1 éve