1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Portugál bagoly! :) megszerez…

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Portugál bagoly! :) megszereztem!!

Sziasztok! Bár nem nagy szám de beléptem a kétbaglyosok táborába, és kis ünneplésként ide a fórumra is beírom, hogy nagyon logikus felépítése van és nagyon ajánlom mindenkinek, a kezdet és a vég között, összesen 9 hónap telt el, bár volt némi inaktivitás a történetben, de végül megszereztem!! Valaki próbálkozott már a portugál fával? :) Nem igazán tűnik népszerűnek a magyar anyanyelvű emberek között.

Ti milyen ''fa kivágásán'' dolgoztok épp? További sok sikert mindenkinek a tanulásban és kívánom, hogy mihamarabb találkozzatok (újra) a bagollyal :P

July 7, 2016

15 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Szia! Gratulálok! :) Nekem is most lett meg a második baglyom, németből. :) Most az olaszra hajtok. Eredetileg a spanyolt akartam, de van egy olasz barátom, ezért inkább azzal folytatom, majd utána jöhet a spanyol. A norvég és a walesi is nagyon érdekel. A portugál max ezek után jöhet szóba nálam. Az új magyar fát is elkezdtem, hogy fejlődjön az angolom. Neked melyik bagoly a következő célod?

July 8, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

A portugált azért még alaposan el kell mélyíteni, úgyhogy ezzel egyelőre, aztán megküzdök a spanyollal. A németet pedig már csak a fontossága miatt is kellene. Igen én is tanult egy kis angolt is a portugállal :) bár még csak 2 fán mentem végig, érdekes ahogyan megközelítik az idegen nyelvek átadását..A magyar szerintem jó lett, bár rengeteg fordítás van, ami elfogadható lenne de még nem az.. elég sokat beküldtem már de még semmi visszajelzés nem jött.. Én pl. lehetetlennek tartom jelenleg a szintugrót megcsinálni, pedig elvileg beszélem a magyart meg az angolt is :D te hogy állsz a magyar fával?

July 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Igen, még van min csiszolni a magyar tanfolyamon, én is küldtem már be egy csomó javítást. Viszont csak most indult, az alap szerintem jó, minden elismerésem a csapatnak, akik elkészítették. Gondolom még rengeteg tennivalójuk van vele, majd érkezik visszajelzés a bejelentésekre. Más tanfolyamot éppen ezért nem kezdenék el úgy, hogy frissen került ki az inkubátorból, (legalábbis angol nyelvről, ha magyarról indulna, akkor lehet más lenne a helyzet), még a finnel sem tennék kivételt, pedig annak nagyon örülnék, ha egyszer lenne. Az átdolgozott német fa eléggé hosszú, viszont elég jól lehet vele haladni, szerintem jó lett. Biztos nem okoz majd gondot. A spanyol is jó.

July 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Igen én is egyetértek, nem is kritizálni akartam a magyar készítőket, szerintem a fa elvégzése nagyon nagy tudás egy külföldi számára. Remélhetőleg még sokan jönnek, a javításokat pedig elbírálják nem sokára :) Igen jó lenne ha több ritkább nyelv is jönne, a finntől kezdve engem is sokminden más érdekelne még. A (leg)nehezebb (vélt) nyelvek közül (arab, kínai, korei, japán) is szívesen kipróbálnám bármelyiket. Remélem ezeket is beteszik majd idővel..Addig pedig még rengeteg nyelv és fa van amivel foglalkozhatunk :) A francia tervben sincs, hogy hogy? :)

July 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Nem tudom miért, de a francia nyelv valahogy sose érdekelt. Mondjuk most megy a Tour de France, ha még sokat nézem, lehet kedvet kapok ahhoz is :D

July 16, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Seneee

Gratula!

Én a spanyolt szeretném megcsinálni, de még viszonylag sok van vissza. Aztán jöhet a portugál :3 Bár én szeretnék nyelvvizsgát is majd belőle (középfokút), szóval más forrásokból is fejlesztem a spanyolomat.

July 13, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Grat! Nekem is tetszik a spanyol. Sok sikert hozzá! :) Portugálból is van nyelvvizsga, igaz nemzetközi, de évente kétszer ellátogatnak Budapestre is, és B1-B2-C1 szinten nyelvvizsgáztatnak ami honosíttatható. Egyébként az ára nem vészes kicsivel drágább csak, mint a hazai. Én is szeretném a spanyolt.. Igaz sok minden mást is, de szerintem legfeljebb 3-4 nyelvet lehet rendesen szinten tartani főleg B2 körül

July 13, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Simondm4

Sziasztok én most kezdtem és el szeretném kezdeni a németet ha kivittem az angolt.

July 13, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Sok sikert hozzá. :) Ha elkezded majd a németet, legalább ismételheted az angolt is, ugyanis jelenleg nincs magyar nyelv számára német.

July 14, 2016

https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Szia, gratulálok hozzá!

A portugál érdekel, már csak azért is, mert a spanyol megy :)) Nekem ez volt a sorrend: angol-holland-spanyol-norvég-svéd, most az eszperantó van folyamatban, és ha kész, majd eldöntöm, hogy a portugál, vagy a dán jöjjön. Egyébként hollandból és spanyolból járok magántanárhoz is.

Sok sikert mindenkinek

July 15, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

hmm. igazán széles érdeklődésed van a nyelvek tekintetben, gratulálok és sok sikert a továbbiakban is :) Én most a portugállal szeretnék komolyabban foglalkozni, de spanyol - francia tudás nélkül sem szeretnék meghalni.. Illetve az arabot is lehet, hogy majd újrakezdem, elég sok nyelvet tudok már mondjuk A1-es szinten.. Sokszor hamar megtörik a ''streak'' :( holland, svéd, német, török tartozik ebbe a kategóriába nálam

July 15, 2016

https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

Igen, nálam már-már szenvedélyes a nyelvtanulás :)) A portugálnál a kiejtést nem árt jó alaposan begyakorolni :)) Egyébként legalább annyi nyelv van, ami kicsit sem érdekel, mint amennyiért rajongok :) Ízlés dolga, na meg a motivációk, kinek mire, miért kell.

Sok sikert a portugálhoz (is)

July 16, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Mi az a nyelv, amit (amiket) soha nem szeretnél tanulni, annyira távol áll? Nem gond ha mondasz olyat is amit én tanultam :d nekem pl. az ír és a walesi most ami még sosem 1 percre sem keltette fel az érdeklődésem :S

July 16, 2016

https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

például a török, a hindi, az arab, a román, a japán, vagy a görög

July 16, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Seneee

Na közben nekem is meglett a második bagoly :3 Viszont addig nem hiszem, hogy folytatom a portugált amíg legalább úgy nem megy a spanyol is mint az angol. Pláne, hogy nagyon hasonló a két nyelv aztán nehogy belekeveredjek :D

August 31, 2016

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.