1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Duolingo lényege, hogy pontoz…

https://www.duolingo.com/profile/Melinda79

Duolingo lényege, hogy pontoz, szókincs...

Azt szeretném kérdezni, hogy kb. mekkora szókincse lesz egy embernek, ha végigcsinál (és megtanulja) egy kurzust? Ha jól látom, pár szóval is lehet rengeteg leckét elérni, ha ugyanazt ismételjük jó autista módjára... :) Hány lecke van? Bármennyi? Egyszer hallottam, hogy 25. De mivel mindenre pont jár, 25 leckét el lehet végezni 30 szóval is... Vagy nem jól látom? Olyan rég érdekel, de ezt sem tudtam még megfejteni. És azt hogy láthatom, hogy ki hány szót tud, vagy csak az publikus, hogy hanyadik szinten tart?

February 2, 2014

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Adam1978

Egy angolul beszélőknek szóló franciatanfolyam elvégzésével állítólag 2014 szót lehet elsajátítani: http://olimo.livejournal.com/208893.html (igaz, ez közel másfél éves infó, úgyhogy azóta ez a szám akár növekedhetett is). A legfontosabb 2500-3000 szó ismeretével (plusz megfelelő nyelvtani tudással) már jó eséllyel neki lehet menni egy középfokúnak (B2-es szint).


https://www.duolingo.com/profile/Melinda79

Köszönöm szépen a válaszokat! A kétezres szókincs tetszik. :)


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

Szerintem nem lehet pár szóval rengeteg leckét megcsinálni, én 7-es szinten vagyok 402 szóval és 19 leckét csináltam meg az 55-ből, ha jól számoltam. Ahogy haladsz a leckékkel folyamatosan jönnek az új szavak, pontokat lehet úgy elérni, hogy az első leckét ismételgeted, de azok nem leckék csak pontok, szintet lépni csak szavakkal lehet.


https://www.duolingo.com/profile/Melinda79

Nem így van, én rengeteget gyakoroltam az elejét is, és bizonyos pont után váltunk szintet. 14-ik leckénél csupán 300 szónál tartok...


https://www.duolingo.com/profile/zetorka

tényleg a szintváltás pontonként van, igazad van, akkor ezek szerint inkább az a mérvadó mennyi leckét csinált meg az ember a fán, én pl. viszonylag keveset gyakorolok csak megyek egyik leckéről a másikra...

akkor a szint nem is jelenti, hogy hol tart az ember a tananyagban :( csak annyit jelent mennyit foglalkozott vele


https://www.duolingo.com/profile/atomjani

Én most kezdem majd az elöljáró szavakkal és most 177 szót mutat. Talán az 1/3-án túl vagyok. Te olasznál 14-es szinten vagy. Ott hány szót mutat, amit már tudsz? Szerintem meg lesz majd az a pár ezer alap szókincs, amire szükségünk lesz. Hogy mikor, azt nem tudom. Engem is érdekel, hogy mégis kb mennyit tanulunk meg a 25 lecke során. Ha belegondolsz, eddig sem voltak olyan szegényesek a feladatok. Valahol olyasmit olvastam, hogy egy szóval 3-szor kell minimum találkoznunk, hogy megjegyezzük. Mások meg 7-et mondanak. Meg ugye talán az angol szókincs kisebb, mint a magyaroké. A magyarok elég választékos szókinccsel rendelkeznek, egy szónak rengeteg szinonimája lehet. Szerintem az angoloknál picit szegényesebb lehet.


https://www.duolingo.com/profile/Szab

Én németből (angol alappal) 20-as szinten vagyok, már egy ideje kész a teljes fa, de persze folyamatosan gyakorolok, ismételek, hogy mindig arany színű legyen minden. :) Nekem így 1710 szót ír.

Magyar alapon angol: 337 szót ír, de még csak a második ellenőrző (útrövidítő) pont után vagyok picivel. De én nem ugráltam át egy leckét sem. Megtehettem volna és szerintem még most is bőven tudnék benne leckéket átugrani, de jobb ez így. Egyrészt az elején rengeteg hibajelzést tudtam így beküldeni és remélhetőleg ezáltal másoknak segíteni, másrészt nem baj az, ha az alapabb dolgokat is átismétli az ember.


https://www.duolingo.com/profile/Melinda79

Köszi szépen!! És gratulálok!!

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.