A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/sebesbal

Present Continuous, hibák

A leírásban szerepel: "Akkor is ezt használjuk, ha valamiről negatív értelemben beszélünk."

Ez hibásnak tűnik. "for something which happens again and again: George is great. He’s always laughing." https://learnenglish.britishcouncil.org/en/english-grammar/verbs/present-tense/present-continuous

Imádom a Duolingot. Évtizedek óta tanulok angolul kevés sikerrel. Csak kb. egy hete használom a Duolingot, de érzem hogy most megtaláltam a nekem való módszert (ez annyira nyálas mintha egy reklámszöveg lenne, pedig kivételesen ez a valóság). Szóval örök hála a készítőknek és mindenkinek aki résztvesz a fejlesztésében. De tele van hibával, ami egy tanuló számára nagyon zavaró. Aki éppen tanul, annak a tananyag olyan mint a szentírás, abból akarja megtudni az igazságot. Ha kompetensnek érezném magam szívesen besegítenék kijavítani a hibákat.

2 éve

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/sebesbal

Időközben (1 nappal később) befejeztem az angol tudásfát (összesen 9 nap alatt). Azt írják, és én is úgy látom, hogy ez kb. egy alsó középhaladó szint. Ami nagyon jó, már ennyitől is fejlődött valamennyit a kiejtésem és a folyékonyságom (minden egyes példamondatot megismétlek hangosan is, nem csak amikor az a feladat). Nem hagyom abba, a további gyakorlás is használ majd. De összességében most eléggé meg vagyok lőve, nagyon bánom hogy a módszerrel nem tudok tovább haladni, pedig simán alkalmazható volna akármilyen magas szinten. Még megnézem a Rosetta Stone-t, elvileg az is hasonló, meg van féltucat egyébb módszer amivel haladok (podcast hallgatás, Readlang, Anki stb.), de jobban örültem volna még pár hónapig csak Duolingozni.

2 éve

https://www.duolingo.com/cat.e.rina
cat.e.rina
  • 25
  • 15
  • 15
  • 11

Csináld meg a fordított fát. Nagyon sok helyen teljesen másként van összerakva.

2 éve

https://www.duolingo.com/marialukacs7

Ott a bussu, olyan mint a duolingo, lehet folytatni, és még van kettő, csak elfelejtettem a nevét, sajnos.

2 éve

https://www.duolingo.com/zoldalma11

Érdemes felvenni a "magyar nyelv angolul beszélőknek" tanfolyamot, ugyan az sem visz felsőbb szintre (sajnos nekünk magyaroknak ennyi jutott, de ezért is hála és köszönet:) viszont jól stabilizálja az edigieket és legalább duózhatsz még egy kis ideig :) Egy másik fórum témában volt erről szó, a egyik hsz-t (peter.kristof.hu) bemásolom: peter.kristof.hu : " Ha jól tudom, az első tanfolyam, amit elkészítettek a Duon, spanyol - angol volt. Ez volt a minta, és ezt lefordították nagyon sok nyelvre, közük a magyar - angolra is. Az angol - magyar viszont egy magyar nyelvkönyv alapján készült, és ez határozottan kiemeli angol és magyar nyelv nyelvtanának és használatának különbségeit (pl. egyes szám, többes szám használata, melléknév-főnév egyeztetése). Szerintem ezért jobb, mint a magyar - angol, igaz, a kiejtést csak magyarul hallod :) "

2 éve

https://www.duolingo.com/sebesbal

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Úgy veszem észre, hogy az anyag felfrissítése közben is mintha adna új szavakat. Valamint egyelőre azt céloztam be, hogy azt a nyelvtant amit tanít, ami hétköznapi használathoz azért már nagyjából elég, azt tudjam készség szinten, automatikusan, vagyis a fluency-t akarom elsősorban fejleszteni. Amúgy is ez a legnagyobb problémám. Ebben most 46%-on állok.

2 éve