A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

"Egy hatékony modellt használunk."

Fordítás:We use an efficient model.

4 éve

9 hozzászólás


https://www.duolingo.com/atomjani

Az ing-es alak azt fejezi ki, hogy mi történik épp most, ezt akarjuk éreztetni. Ehhez kell az are, am, is valamelyike attól fűggően, hogy hányas személy hányas számban történik. Ezt ez az igeidő igényli, egy nyelvtani szabály. Ugye ezek a vagy, vagyok félességet jelentheti, erősen utal a jelenlegi helyzetre. Az I am János is erre utal, de tudjuk, hogy nagyon sokáig János vagyok. Úgy általában is. Meg a it is Manhattan esetén is ez van. Az ing meg ezt leszűkíti a mostra. A we use szerintem időn túlra mutat, egy szokás, amit most is és a később is történik, talán a múltban is történt. Talán ezért nem használjuk az are(vagyok) szót, mert nem tudjuk csak a jelenre belőnni. Ez a mondat inkább egy szokást fejez ki. De úgy is értelmes, hogy ebben a pillanatban ezt használjuk, mintha épp aktív tevékenység lenne. Remélem az okosabbak kijavítanak, ha valamit nem jól érzek vagy gondolok. Egy biztos, az hogy szokásról és az épp most történő dolgokat fejezi ki a kettő, egyik az egyiket, a másik a másikat és kapcsolódik hozzájuk a betartandó szabályok.

4 éve

https://www.duolingo.com/AgnesBedo

Jól érzed! :-) Az egyik a we use - általában használunk, szokásunk használni, a másik are using éppen most használjuk, egy (másik) példával érzékeltetve. Általában kávét iszom, de most éppen teázom. I drink coffee but I am drinking tea. és ki lehet tenni, de nem muszáj az általában-t és az éppen-t, de azok nélkül is kifejezi az eltérő igeidő.

4 éve

https://www.duolingo.com/peoplex

Köszi! Hiánypótló számomra ez a levezetés. Kár hogy a duoban nem érhetőek el ilyen magyarázatok!

3 éve

https://www.duolingo.com/IbolyaIgaz

Eddig még nem szerepelt anyagként a present continues. Talán akkor válaszként sem kellene betenni,mert egy kezdő ezt honnan tudná? Így elveszít egy életet olyanért,amit még nem is tanított neki a progi!!! Fejlesztők ébresztő!!! Ez màr nem az első eset...

4 éve

https://www.duolingo.com/brutus01

Korábbi részekben is lehetett válaszolni a folyamatos alakkal, elfogadta.

4 éve

https://www.duolingo.com/Kriszhun

úgy általában present contiues miért nincs a duoligoban? 9. szintig nem találkoztam vele csak ebben az egy esetben

4 éve

https://www.duolingo.com/johalasz46

Az ing-es alakot nem tanultuk még, nem illik számonkérni! Az egy dolog, hogy másutt tanultakból én már ismerem (sejtem...) a használatát, de attól még igazam van : egy gyermektől sem várható el, hogy rögtön Einsteinnel vetekedjen! És ez volt egy izben a múlt idővel is!

2 éve