https://www.duolingo.com/profile/zetorka

frissesség jelző

azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő után csökken 5/5-ről a frissessége az elvégzett leckéknek, ha nem gyakorolok visszafele csak előre megyek? illetve egyáltalán hogyan működik ez?

February 4, 2014

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/negyvenketto

nem árulják el a pontos algoritmust, biztosan nagyon bonyolult is. külön kiszámítják az egyes szavak frissességét, ami attól függ, hogy mikor gyakoroltad legutóbb, hogy milyen gyakran rontottad el az adott szót, és hogy leselkedtél-e (mármint hogy a fordítási feladatoknál a szó fölé vitted-e a kurzort, hogy megmutassa, mit jelent). aztán az egyes ismeretanyagok frissességét a benne szereplő szavak frissességéből átlagolják ki valahogy.

February 5, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

és akkor az az 5 izé nem is fog fogyatkozni a leckék körül?

February 5, 2014

https://www.duolingo.com/profile/negyvenketto

mármint hol? a nyitólapon az ismeretanyagok körüli vonalkákra gondolsz? azok előbb-utóbb fogynak, csak általában lassabban, mint ahogy felejtesz. az angol nyelvű fórumon sokan panaszkodtak erre, amire azt válaszolták a fejlesztők, hogy egyrészt érthető, ha bosszant, hogy nem tudsz valamit, és mégis úgy tűnik, mintha tudnád, másrészt viszont ha túl gyorsan gyengülne, akkor sokkal többen hagynák abba a duolingozást.

February 5, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

igen arra gondoltam, köszi, szeretném látni ahogy fogy, de nem bírok nem gyakorolni :D rákattantam :D

February 5, 2014

https://www.duolingo.com/profile/atomjani

Nálam már a színeknél csökkent egy csíkot, amit kb 3-4 napja tanulhattam. Előtte lévőknél nem volt csökkenés. Kb 6 napja csinálom és a felénél vagyok, a határozó szókat is megcsináltam. Szóval lehetséges, hogy 3-4 nap után csökken valamelyiknél a csík. Egyébként nemcsak a szókincs miatt jó, hanem a nyelvtan, szabályok ismétlésére és gyakorlására is. A színeken belül csak egy részt kellett csak megcsinálnom és nem az összes színt. Bár szerintem ezt is nagyon jól tudtam. De tudjuk, hogy az ismétlés és a gyakorlás sosem árt, így ezzel kezdtem a mai napom.

February 6, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.