1. Fórum
 2. >
 3. Téma: English
 4. >
 5. "Do not" sosem lesz "don't"?

https://www.duolingo.com/profile/Murphys8

"Do not" sosem lesz "don't"?

Sziasztok!

Az angol közepe felé járok de még mindig furcsa, hogy az összevonásokat nem használja a program. A végéig így marad, vagy lesz egy lecke, amiben elmagyarázzák a "használatát"?

És egy kis kitérő, esetleg segítség azoknak, akik más alkalmazást is használnának a tanuláshoz. Én a következő módokon próbálok minél jobb lenni:

Ha van egy mondat, amit nem tudok 100%-osan, azt kiírom egy táblázatba és (akár a munkahelyen is) felolvastatom őket véletlen sorrendben a telefonommal, hogy rögzüljön. Ehhez a "@Voice Aloud Reader"-t használom. Teljesen ingyenes, de a beállításaival szinte mindent meg lehet csinálni.

Otthoni gépen a "balabolka" nevű, szintén ingyenes alkalmazást használom felolvasásra. A beépített windows hangokat használja, de kényelmes a használata. Egy kijelölt szöveget ha a vágólapra másolok, egyből felolvassa. Angol honlap olvasgatása közben is hasznos egy ismeretlen szó kiejtésének gyakorlásában.

Nagyon szeretem ezt a fajta nyelvismétlést-tanulást, a Duo stílusát. Ezúton is köszönöm a fejlesztőknek és a fordítóknak a munkáját! :)

August 24, 2016

6 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/jzsuzsi

Azt hiszem nincs olyan lecke ami ezt külön elmagyarázza, de a fordításoknál mindkét alakot elfogadja helyesnek, ( do not, don't ) szóval írhatod hogy don't, isn't, didn't....


https://www.duolingo.com/profile/Murphys8

Köszi a válaszod!

Főleg a kiejtés miatt kérdeztem, mivel így összevonások nélkül a beszéd dallama is teljesen más, mint például egy angol filmben, így annak megértése is sokkal nehezebb. Sajnos erre számítottam, ezért használom a fenti leírásomban említett Balabolka programot. A témához nem tartozik, de látom, hogy nagyon szorgalmas vagy, örülök, hogy van egy újabb pozitív példa előttem! :)


[törölt felhasználó]

  Jogos... Még a szleng lenne jó a Doulingo-ba :) Meg az amerikai angol :) Amúgy köszi az infókat,jól jöttek!!!


  https://www.duolingo.com/profile/Seneee

  Szlenghez ajánlom az urban dictionary-t. Én ha valami furcsát látok/hallok amit még nem láttam/hallottam akkor mindig ott nézem meg.


  https://www.duolingo.com/profile/boyocska

  Szókártyákhoz, kifejezésekhez ajánlom az Anki-t. A Forvo-ról letölthetsz és beletehetsz anyanyelvi szintű kiejtést, nem gépi... és képeket is. Onnantól bármely plattformon tanulhatsz


  https://www.duolingo.com/profile/KovcCsaba

  Erre én is kiváncsi lennék,mikor lesz már a do not- ból don't.Valaki aki előrébb jár válaszolhatna.Elég idegesítő hogy álandóan így használja a program,így olvassa fel,így bombázza az agyad hogy do not, does not stb miközben senki nem beszél így.Eléggé gyermeteg hiba sztem

  Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.