1. Fórum
  2. >
  3. Téma: English
  4. >
  5. "Ruhákat tervezek."

"Ruhákat tervezek."

Fordítás:I design clothes.

February 10, 2014

9 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Emeskete

Az I create sem jó... miért?


https://www.duolingo.com/profile/SketAdrienn

Nem nagyon értem beírom hogy I desig clothes. Erre nem jó és a helyes megoldás ugyan ez azt adja ki de az enyémet pedig nem fogadja el.


https://www.duolingo.com/profile/evairenpinter

... ha úgy írtad, ahogy ide ... Nem csodálkozhatsz!


https://www.duolingo.com/profile/Harga
  • 2716

Ez szívás, de ne csüggedj!


https://www.duolingo.com/profile/derhibogab

én ezt nem értem! Ha odateszem a névelőt, akkor nem kell, ha kihagyom, akkor kéne.... Mitől függ, hogy kell-e vagy sem??? (gondolok itt a magyarról angolra történő fordításra)


https://www.duolingo.com/profile/radnaitomi

Sajnos sok helyzetben az angol nyelv logikája pont kiteszi a névelőt, ahol mi magyarul nem tennénk, és fordítva (van erre jó pár szabály), így elsőre tényleg nehéz átlátni.

A Duoingo nem nyelvtan tanításra készült, nem is alkalmas arra (maximum úgy, ahogy a kisgyerek az anyanyelvét tanulja - ott sem magyarázzuk a nyelvtant neki fél éves korában, egyszerűen mintákat tanul meg, és érzi meg belőle a szabályosságokat.)

Szóval vagy csinálod sokat a leckéket, és tanulsz a saját hibáidból, és egyszercsak már érezni fogod a sok mintamondat alapján, hogy hol kell és hol nem, vagy fogod és felütsz egy nyelvtankönyvet, és megtanulod az ideillő nyelvtani szabályokat! :) (Én személy szerint épp franciát tanulok itt a Duon, párhuzamosan használok nyelvtankönyveket a szabályok megérétsére, illetve a Duot pedig a szókincsfejlszetésre (arra extrán jó hatásfokkal használható.)


https://www.duolingo.com/profile/tozikek

I design clothes=Ruhákat tervezek. I design the clothes=Én tervezem a ruhákat.Magyarban is más lesz a jelentése, ha névelőt teszünk elé


https://www.duolingo.com/profile/Harga
  • 2716

Itt pont megegyezik a magyarral: Ruhákat tervezek. - nem kell, Tervezem a ruhákat. - kell névelő, de lesz ez még másképp :-)

Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.