1. Forum
  2. >
  3. Onderwerp: Duolingo
  4. >
  5. Wil jij andere talen leren va…

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Wil jij andere talen leren vanuit het Nederlands?

Hallo iedereen,

Ik heb eens even gekeken naar de verschillende discussies over het onderwerp dat er meer talen voor Nederlanders moeten komen. Zelf ben ik het hier ook wel mee eens. Ik heb gezien dat de belangstelling voor de talen Duits, Esperanto, Frans, Vlaams en Spaans heel hoog ligt. Volgens mij kunnen we de maak van deze andere cursussen het best stimuleren door discussies omhoog te stemmen, en als je zelf tweetalig bent je aan te melden om deel te nemen aan een cursus te maken, dat kan via deze link: https://incubator.duolingo.com

Nu even over het omhoog stemmen van discussies dat kan door onder op dat pijltje naar boven te klikken naast dat rondje met een getal er in. Als jullie dat niet snappen laat het dan hieronder achter dan is er vast wel iemand die je wil helpen. Hieronder een paar links van cursussen die je omhoog kan stemmen: https://www.duolingo.com/comment/4809931 https://www.duolingo.com/comment/4752420 https://www.duolingo.com/comment/7265581 https://www.duolingo.com/comment/8466091 https://www.duolingo.com/comment/8860214 https://www.duolingo.com/comment/10641512 https://www.duolingo.com/comment/12216061 https://www.duolingo.com/comment/12489412 https://www.duolingo.com/comment/13691665 https://www.duolingo.com/comment/13916748 https://www.duolingo.com/comment/14324157 https://www.duolingo.com/comment/15430981 Natuurlijk kun je ook deze discussie omhoog stemmen dat helpt ook.

Wil je ook nog andere talen zeg het hier onder + als er nog niet zo veel discussies over zijn zoals over de taal Arabisch en jij wilt die graag als cursus voor Nederlandstaligen maak dan zelf een discussie aan en laat die link hier achter zodat iedereen die discussie ook omhoog kan stemmen.

Alvast veel succes!!

Groetjes van mij!

P.s. ik vroeg mij af of er ook Nederlanders een cursus Nederlands willen om je Nederlands dus beter te maken! Laat het achter in de reacties!

September 23, 2016

50 opmerkingen


https://www.duolingo.com/profile/Marnicklingo

Frans en Duits zou fijn zijn. Ik leer het nu via Engels maar dat kan soms irritant zijn. Ook is het fijn dat je extra frans of extra duits kan doen als je op de middelbare school zit.

March 7, 2017

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Frans en Duits zouden inderdaad fijn zijn, ook omdat dit twee lessen zijn die je op het middelbaar onderwijs krijgt en deze landen zijn landen waar je snel komt. Ik snap dat het vanuit het Engels lastig is.... het kan een goede leerweg zijn om het Engels nog beter te beheersen maar het is ook een stuk moeilijker om de andere taal te leren.

March 12, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Margreth59

Ja daar ben ik het mee eens. Ik weet niet wat de reden is waarom er zo weinig talen vanuit het Nederlands geleerd kunnen worden. Ik hoop daar eens antwoord op te krijgen van deze of gene.

March 8, 2017

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

De reden dat er weinig talen worden aangeboden voor Nederlanders is dat er gewoon weg te weinig mensen zich aanmelden om te helpen met de cursus te maken. Hoe meer mensen zich willen aanmelden hoe beter het aanbod kan worden. Ook topics als deze moeten omhoog gestemd worden, zoals ik hier boven al zei zodat Duolingo er wellicht ook wat meer aan wilt doen.

March 12, 2017

https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Ik heb mij al verschillende keren aangemeld om te helpen, maar nooit een reactie gekregen. Ik ben zelf een fan van het eerste uur, heb met beta versie geholpen voor ze live zijn gegaan en geholpen de beta Nederlands<-> Engels op orde te stellen.

August 7, 2017

https://www.duolingo.com/profile/BdeZwart

eerlijkgezegd vraag ik me af waarom Vlaams zo hoog in het verlanglijstje staat bij Nederlanders. Ik ben namelijk Vlaams en moet eerlijk zeggen dat de twee talen niet zoveel verschillen.

September 24, 2016

https://www.duolingo.com/profile/emak02

Ik ben Nederlands, maar ik woon in Vlaanderen. Ik kan Vlaamse mensen prima verstaan.

September 24, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Hadassavanvliet

ik geef je gelijk

September 27, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Blobsy
  • 1393

Vlaams is inderdaad niet zo heel anders van het Nederlands. Ik heb vroeger regelmatig naar Ketnet gekeken of naar FC De Kampioenen en heb nauwelijks problemen gehad met het volgen ervan. Wellicht hooguit hier en daar een woord dat ik nog nooit eerder had gehoord, maar in de context van de zin werd al wel snel duidelijk wat er mee bedoeld werd.

October 7, 2016

https://www.duolingo.com/profile/daansonneveld

ja Nederlanders kunnen toch prima vlaams verstaan maar een paar deftige woorden of zinnen zijn anders verder niet

September 11, 2017

https://www.duolingo.com/profile/FreekVerkerk

Verschilt niet zoveel inderdaad, maar als Hollander vind ik het gewoon leuk om die paar uitzonderingen te kennen. Dan beschouw ik Hollands als de basistaal en Vlaams als extra dus: "Ik wil Vlaams leren". (Ik kan Nederlands). Daarnaast zou er dan ook de cursus : "Ik wil Nederlands leren". (Ik kan Vlaams). Gericht op vlamingen. Mogelijk met specifieke Nederlandse uitdrukkingen die in Vlaanderen minder tot niet gebruikt worden.

January 25, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Osnakezz

Fries zou mij me wel iets lijken, evenals een cursus Frans en/of Duits.

Limburgs zou ook gaaf zijn, maar ik denk dat Fries meer succes zal hebben.

Voor Vlaams zou ik niet kunnen inzien waarom dat een aparte cursus nodig heeft. Het lijkt me beter als dat onder een bonusoefening in de Nederlandse cursus voor Engelstaligen valt, met enkele flamingismen (=Vlaamse uitdrukkingen en woorden) erin, zoals gij, ge, ambetant, duimspijker, ajuin, enzovoorts. Wat nog beter zou zijn is om gewoon een linkje in te voegen in de Nederlandse cursus naar een site met Vlaamse uitdrukkingen, uitspraak, woorden en dergelijke. Gewoon dat.


Ohja, en de reden waarom er niet heel snel nieuwe cursussen worden toegevoegd is vermoedelijk omdat het Duolingo-team beperkt is. Ze willen elk Incubator-team genoeg steun kunnen geven en niet onder de werkdruk bezwijken. Geduld hebben dus!

September 26, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Merle15

haha limburgs is wel grappig om te leren! ik ben zelf limburgs, maar ik praat het niet. Zou idd wel leuk zijn ja

November 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Maar als je dan dat Limburgs wel in een cursus doet is dat net zo onbelangrijk als het Vlaams of begrijp ik dat verkeerd?

December 22, 2016

https://www.duolingo.com/profile/lenny292736

Ik ben geboren en getogen Limburger en wil het jullie van harte graag leren!! :-)

June 25, 2017

https://www.duolingo.com/profile/MarouaneKarimi1

marokkaans is de beste taal

October 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/elise.tanis

Marokkaans is niet eens een taal...

October 2, 2018

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Onder het stukje zin "dus beter te maken!" kun je omhoogstemmen!! Dat is de laatste zin in het bericht!

September 23, 2016

https://www.duolingo.com/profile/emak02

Hoi,

Goed idee van je om de links in 1 bericht te delen, maar ik denk dat het beter is als je enkel links plaatst van berichtjes die om 1 taal specifiek vragen. In de eerste link bijvoorbeeld zie je al dat degene die het bericht geplaatst heeft om 3 talen vraagt: Spaans, Frans en Duits. Dat is veel te vaag. Je weet niet of mensen nu gestemd hebben omdat ze graag Spaans willen leren of Duits of Frans of misschien wel alle drie. Als er om 1 taal specifiek gevraagd wordt, bijvoorbeeld Duits, dan weet je tenminste zeker dat de mensen die het bericht omhoog gestemd hebben ook echt Duits willen leren.

Als je vanuit het Nederlands een nieuwe taal leert, ben je sowieso al veel bezig met taal en taalontwikkeling. Zowel in de vreemde taal als in het Nederlands zelf. Dus als er meerdere taalcursussen komen voor Nederlandstaligen lijkt me een extra cursus Nederlands niet echt nodig.

September 23, 2016

https://www.duolingo.com/profile/KleineGio108

!!Ik ben het met u eens er moet meer komen!!

October 11, 2016

https://www.duolingo.com/profile/charley_s2

Ja, dit vind ik ook. Daarom heb ik net deze discussie omhoog gestemd ;-) Hopelijk ziet duolingo dit en voegen ze wat extra talen toe voor het Nederlands!

May 26, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Margreet51983

Ik leer nu Noors vanuit het Engels met Duolingo, het zou fijn zijn vanuit het Nederlands. Ik snap alleen ook wel dat zo een kleine kleine doelgroep niet rendabel is.

January 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Margreth59

Ik snap het niet. Wil iemand in stapjes duidelijk maken wat ik moet doen om een discussie omhoog te halen? Ik weet niet of er een discussie is over de cursus Frans vanuit Nederland? Zo ja dan wil ik die discussie graag omhoog halen.

September 23, 2016

https://www.duolingo.com/profile/emak02

Klik op een link in het bericht -> Kijk om welke taal er gevraagd wordt -> Als er om Frans gevraagd wordt, kun je omhoog stemmen door op het pijltje omhoog te klikken onderaan het bericht.

September 24, 2016

https://www.duolingo.com/profile/FreekVerkerk

Er is GEEN cursus: "ik wil Frans leren" (Ik ken Nederlands). Als je die zou willen moet je hierboven Lingos geven.

January 25, 2017

https://www.duolingo.com/profile/xpatricia078x

Ik zou een cursus Nederlands of indonesisch wel leuk vinden ;)

October 10, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Linemarie9

Frans en Fries zijn mijn wensen. Ik doe nu Frans vanuit het Engels en dat is niet altijd fijn.

October 12, 2016

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Snap ik helemaal Linemarie9 zelf vind ik Engels behoorlijk lastig dus de cursussen vanuit het Engels leren lukt mij niet. Dat vind ik erg jammer!

December 22, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Teunzwaan07

ik snap die links niet

October 13, 2016

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Je kunt er op klikken en dan bijvoorbeeld die topics omhoog stemmen.

December 22, 2016

https://www.duolingo.com/profile/Deantje2

Ik zou ook graag incubator worden, maar dan willen ze je e-mail adres...

October 15, 2016

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Ja dat klopt, alleen volgens mij heb je bij het aanmelden van Duolingo je e-mail adres al ingevuld dus dan is het denk ik al minder erg om hem nog een keer in te vullen.

December 22, 2016

https://www.duolingo.com/profile/FreekVerkerk

Wat is er zo erg aan het afgeven van je Emailadres?

January 25, 2017

https://www.duolingo.com/profile/wv33

https://www.duolingo.com/comment/24297077

Ik wil een cursus Fries voor Nederlandstaligen opzetten. Zijn er mensen die interesse hebben om hieraan mee te werken?

September 4, 2017

https://www.duolingo.com/profile/pentaan

Tip:
Start hiermee in de vorm van "User created lessons"
Hier is de link naar meer informatie en voorbeelden in andere talen.
http://duolingo.wikia.com/wiki/User-created_lessons

De cursus "Fins voor Engelstalingen" schijnt een goed voorbeeld te zijn voor de opzet in Duolingo formaat.
https://www.duolingo.com/comment/10579104

September 20, 2017

https://www.duolingo.com/profile/ElviraBecker

Ik doe nu een cursus Spaans, maar dat is alleen vanuit het Engels te doen. Dat is soms wel extra moeilijk, omdat je die taal ook goed moet kennen. Kan je vanuit het Nederlands geen Spaans leren?

March 1, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Marianne166672

ik zou graag een italiaanse cursus doen

July 1, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Margreth59

Heel graag een cursus Frans vanuit het Nederlands. Please ;-)

June 21, 2019

https://www.duolingo.com/profile/Ellen_Belgium

I'll add my comment in English, because maybe the people at Duolingo who read this do not speak Dutch... I agree that it would be great to have more languages from or to Dutch. If they set up a team I am interested to help for: French (fluent), Russian(good) and some basic Spanish sentences. And Dutch is my native language of course :-)

October 3, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Astrid222620

Ik wil graag Spaans leren vanuit het Nederlands. Of is er een app waar dit kan?

October 30, 2017

https://www.duolingo.com/profile/vla-vlinder

Italian would be great. And geman too. Italiaans zou tof zijn. Net als Duits.

August 8, 2018

https://www.duolingo.com/profile/siebe706052

dat wil ik zeker

April 4, 2019

https://www.duolingo.com/profile/QproTijn

Zeker

May 15, 2019

https://www.duolingo.com/profile/Nicktweo

Ik zou een Nederlandse cursus Italiaans wel echt gaaf en handig vinden. Ik leer het nu vanuit het Engels, maar Nederlands zou fijner zijn.

June 20, 2019

https://www.duolingo.com/profile/wimmekind1

ik vind dat julle allemaal gelijk hebben en ik zou graag ook meer talen vanuit het nederlands willen

August 31, 2019

https://www.duolingo.com/profile/toinepoine

nee

December 6, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toinepoine

nee

December 6, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toinepoine

nee

December 6, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toinepoine

nee

December 6, 2018

https://www.duolingo.com/profile/wimmekind1

wat bedoel je daarmee

August 31, 2019
Leer een taal in slechts 5 minuten per dag. Gratis.