1. Forum
  2. >
  3. Onderwerp: Duolingo
  4. >
  5. Wil jij andere talen leren va…

https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Wil jij andere talen leren vanuit het Nederlands?

Hallo iedereen,

Ik heb eens even gekeken naar de verschillende discussies over het onderwerp dat er meer talen voor Nederlanders moeten komen. Zelf ben ik het hier ook wel mee eens. Ik heb gezien dat de belangstelling voor de talen Duits, Esperanto, Frans, Vlaams en Spaans heel hoog ligt. Volgens mij kunnen we de maak van deze andere cursussen het best stimuleren door discussies omhoog te stemmen, en als je zelf tweetalig bent je aan te melden om deel te nemen aan een cursus te maken, dat kan via deze link: https://incubator.duolingo.com

Nu even over het omhoog stemmen van discussies dat kan door onder op dat pijltje naar boven te klikken naast dat rondje met een getal er in. Als jullie dat niet snappen laat het dan hieronder achter dan is er vast wel iemand die je wil helpen. Hieronder een paar links van cursussen die je omhoog kan stemmen: https://www.duolingo.com/comment/4809931 https://www.duolingo.com/comment/4752420 https://www.duolingo.com/comment/7265581 https://www.duolingo.com/comment/8466091 https://www.duolingo.com/comment/8860214 https://www.duolingo.com/comment/10641512 https://www.duolingo.com/comment/12216061 https://www.duolingo.com/comment/12489412 https://www.duolingo.com/comment/13691665 https://www.duolingo.com/comment/13916748 https://www.duolingo.com/comment/14324157 https://www.duolingo.com/comment/15430981 Natuurlijk kun je ook deze discussie omhoog stemmen dat helpt ook.

Wil je ook nog andere talen zeg het hier onder + als er nog niet zo veel discussies over zijn zoals over de taal Arabisch en jij wilt die graag als cursus voor Nederlandstaligen maak dan zelf een discussie aan en laat die link hier achter zodat iedereen die discussie ook omhoog kan stemmen.

Alvast veel succes!!

Groetjes van mij!

P.s. ik vroeg mij af of er ook Nederlanders een cursus Nederlands willen om je Nederlands dus beter te maken! Laat het achter in de reacties!

September 23, 2016

16 opmerkingen
Deze discussie is gesloten.


https://www.duolingo.com/profile/Marnicklingo

Frans en Duits zou fijn zijn. Ik leer het nu via Engels maar dat kan soms irritant zijn. Ook is het fijn dat je extra frans of extra duits kan doen als je op de middelbare school zit.


https://www.duolingo.com/profile/Margreth59

Ja daar ben ik het mee eens. Ik weet niet wat de reden is waarom er zo weinig talen vanuit het Nederlands geleerd kunnen worden. Ik hoop daar eens antwoord op te krijgen van deze of gene.


https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

De reden dat er weinig talen worden aangeboden voor Nederlanders is dat er gewoon weg te weinig mensen zich aanmelden om te helpen met de cursus te maken. Hoe meer mensen zich willen aanmelden hoe beter het aanbod kan worden. Ook topics als deze moeten omhoog gestemd worden, zoals ik hier boven al zei zodat Duolingo er wellicht ook wat meer aan wilt doen.


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Ik heb mij al verschillende keren aangemeld om te helpen, maar nooit een reactie gekregen. Ik ben zelf een fan van het eerste uur, heb met beta versie geholpen voor ze live zijn gegaan en geholpen de beta Nederlands<-> Engels op orde te stellen.


https://www.duolingo.com/profile/Maarten.B

Dag Sven, hoe zijn jullie er in geslaagd om de cursus Nederlands>Duits in de incubator te krijgen? Dat lijkt me de moeilijkste stap. Ik ben er zeker van dat een cursus Nederlands>Frans een pak contributors kan krijgen eens ze in de fase 1 geraakt. Heb je tips?


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Ik was er niet bij de start bij. Wat ik wel kan zeggen is dat de twee leidende personen bij eerdere cursussen betrokken zijn en linguïsten zijn. Het laatste jaar zijn er binnen Duolingo wel wat strategische wijziging geweest die het opstarten van nieuwe talen vertraagd hebben. Alle bestaande materiaal wordt omgezet om aan CEFR te voldoen. Dat is nu ver gevorderd. Er zijn ook intern technische veranderingen doorgevoerd om verder te kunnen opschalen. Eenmaal we in Beta zijn, gaan we wat mensen aan het DE<-NL team toevoegen, en als dat team goed draait, is er waarschijnlijk kans om FR<-NL voor te stellen. Inderdaad, aan vrijwilligers momenteel geen gebrek. Ik ga zeker helpen om het voorstel te verdedigen.


https://www.duolingo.com/profile/_Inge_

Frans en Duits zouden inderdaad fijn zijn, ook omdat dit twee lessen zijn die je op het middelbaar onderwijs krijgt en deze landen zijn landen waar je snel komt. Ik snap dat het vanuit het Engels lastig is.... het kan een goede leerweg zijn om het Engels nog beter te beheersen maar het is ook een stuk moeilijker om de andere taal te leren.


https://www.duolingo.com/profile/BdeZwart

eerlijkgezegd vraag ik me af waarom Vlaams zo hoog in het verlanglijstje staat bij Nederlanders. Ik ben namelijk Vlaams en moet eerlijk zeggen dat de twee talen niet zoveel verschillen.


https://www.duolingo.com/profile/emak02

Ik ben Nederlands, maar ik woon in Vlaanderen. Ik kan Vlaamse mensen prima verstaan.


https://www.duolingo.com/profile/Osnakezz

Fries zou mij me wel iets lijken, evenals een cursus Frans en/of Duits.

Limburgs zou ook gaaf zijn, maar ik denk dat Fries meer succes zal hebben.

Voor Vlaams zou ik niet kunnen inzien waarom dat een aparte cursus nodig heeft. Het lijkt me beter als dat onder een bonusoefening in de Nederlandse cursus voor Engelstaligen valt, met enkele flamingismen (=Vlaamse uitdrukkingen en woorden) erin, zoals gij, ge, ambetant, duimspijker, ajuin, enzovoorts. Wat nog beter zou zijn is om gewoon een linkje in te voegen in de Nederlandse cursus naar een site met Vlaamse uitdrukkingen, uitspraak, woorden en dergelijke. Gewoon dat.


Ohja, en de reden waarom er niet heel snel nieuwe cursussen worden toegevoegd is vermoedelijk omdat het Duolingo-team beperkt is. Ze willen elk Incubator-team genoeg steun kunnen geven en niet onder de werkdruk bezwijken. Geduld hebben dus!


https://www.duolingo.com/profile/emak02

Hoi,

Goed idee van je om de links in 1 bericht te delen, maar ik denk dat het beter is als je enkel links plaatst van berichtjes die om 1 taal specifiek vragen. In de eerste link bijvoorbeeld zie je al dat degene die het bericht geplaatst heeft om 3 talen vraagt: Spaans, Frans en Duits. Dat is veel te vaag. Je weet niet of mensen nu gestemd hebben omdat ze graag Spaans willen leren of Duits of Frans of misschien wel alle drie. Als er om 1 taal specifiek gevraagd wordt, bijvoorbeeld Duits, dan weet je tenminste zeker dat de mensen die het bericht omhoog gestemd hebben ook echt Duits willen leren.

Als je vanuit het Nederlands een nieuwe taal leert, ben je sowieso al veel bezig met taal en taalontwikkeling. Zowel in de vreemde taal als in het Nederlands zelf. Dus als er meerdere taalcursussen komen voor Nederlandstaligen lijkt me een extra cursus Nederlands niet echt nodig.


https://www.duolingo.com/profile/ElviraBecker

Ik doe nu een cursus Spaans, maar dat is alleen vanuit het Engels te doen. Dat is soms wel extra moeilijk, omdat je die taal ook goed moet kennen. Kan je vanuit het Nederlands geen Spaans leren?


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Duits komt er binnen een paar maand aan. Aan andere projecten is nog niet begonnen, en je moet minstens 6 maand tot een jaar rekenen voor een nieuwe taalkombinatie er is, afhankelijk van de inzet van de vrijwilligers die het bouwen.

Voor de laatste info, volg https://forum.duolingo.com/comment/33404880


https://www.duolingo.com/profile/Margreet51983

Ik leer nu Noors vanuit het Engels met Duolingo, het zou fijn zijn vanuit het Nederlands. Ik snap alleen ook wel dat zo een kleine kleine doelgroep niet rendabel is.


https://www.duolingo.com/profile/wv33

https://www.duolingo.com/comment/24297077

Ik wil een cursus Fries voor Nederlandstaligen opzetten. Zijn er mensen die interesse hebben om hieraan mee te werken?


https://www.duolingo.com/profile/pentaan

Tip:
Start hiermee in de vorm van "User created lessons"
Hier is de link naar meer informatie en voorbeelden in andere talen.
http://duolingo.wikia.com/wiki/User-created_lessons

De cursus "Fins voor Engelstalingen" schijnt een goed voorbeeld te zijn voor de opzet in Duolingo formaat.
https://www.duolingo.com/comment/10579104

Leer een taal in slechts 5 minuten per dag. Gratis.