https://www.duolingo.com/profile/Csengeee

Mi az a széria?

February 11, 2014

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Adrimacs

Igen én sem értem, hogy minden nap tanulok de nem növekszik, ma pedig nulla lett :-(

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/atomjani

A széria azt mutatja, hogy hány napig tanultad folyamatosan a nyelvet. Ha tegnap kihagytad, akkor nem csoda, hogy 0 az értéke. Egyelőre tudtommal nincs haszna, a későbbiekben persze ez is változhat.

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Egyelőre nincs haszna? Ezt honnan vetted? :) Több mint egy éve létezik ez a duolingón (én azóta használom és már akkor is volt) és igenis van haszna. Az pedig a motiváció fenntartása. Don't break the chain, ne szakítsd meg a láncot (keress rá google-n) Nézd meg pl. az enyémet, 137 most épp. Ez már épp elég motiváció arra, hogy ne akarjam lenullázni. Bár ez még nem is annyira sok, vannak akik 1 év felettivel rendelkeznek. Mondjuk mostanában ez a dolog könnyebb, mert lehet venni széria megtartót és azzal 1 napot ki tudsz hagyni. Régen többször vesztettem amiatt, hogy esténként csináltam aztán néha éjfél után néztem csak rá, néha előtte és bosszankodtam, hogy nulláztam magam. :) De mióta bevezették ezt a pici csalást azóta ez nem gond.

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/orgencs

Van haszon belőle :) 10 nap után kapsz egy lingotot, 20 nap után kettőt és így tovább :)

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Adrimacs

Pont ezt nem értem, minden nap jövök, minden nap tanulok vagy ismétlek egy részt és mégis nem emelkedik, vagy éppen tegnap hiába tanultam pl. az igéket, mára 0 lett széria :-(

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

akkor ott vmi hiba lesz

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/maricusi

Nem elég tanulni minden nap, de egy részt végig is kell vinni. Ki írja, hogy hány pontot kaptál megmutatja a grafikont és a jobb felső sarokban a narancssárga széria pötty mellett megjelenik egy zöld pipa. Én rengeteget kínlódtam a birtokosokkal több napig nem tudtam megcsinálni, ezért mindig beiktattam egy-egy ismétlést, hogy ne szakadjon meg a széria.

February 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Nem kell egy teljes részt végig vinni. Ha időre csinálod akkor elég egyetlen egyet megcsinálni helyesen. :) Azzal 1 pontot gyűjtesz illetve azt, hogy aznapra is teljesül a széria. :) Persze azt is lehet, hogy az 1/1 leckét nyomod végig újra, az biztosan hibátlanul megy.

És senki ne gondolja az ilyesmit csalásnak: van, hogy az embernek kevesebb ideje van, így fél perc alatt összehoz aznapra egy pontot és mást nem is csinál. Látszólag felesleges, de mégsem az! Ha akárcsak 1 pontot is gyűjtesz az azt jelenti, hogy aznap is idejöttél a duolingora, figyelsz rá, míg ha kihagysz 1 napot akkor az később 2 nap kihagyás lesz, aztán 1 hét, 1 hónap kihagyás és félév múlva teljesen elfelejted a duolingót.

February 14, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.