1. Forum
  2. >
  3. Onderwerp: Duolingo
  4. >
  5. Duolingo in de klas

https://www.duolingo.com/profile/MoniqueFiks

Duolingo in de klas

Een vraag van een leerling van mij: ze werkt thuis met de Duolingo-app op haar iPad. Ze geeft aan dat ze met haar gebruikersnaam en wachtwoord niet kan inloggen op een desktopcomputer waardoor ze op school niet verder kan werken aan Duolingo. Klopt dat? Zo ja, hoe kunnen we dit probleem oplossen?

Ik heb gevraagd of ze mij kan toevoegen als haar leraar, ik kan daar haar vorderingen volgen. Ze geeft aan dat dit niet kan omdat ze geen slash kan toevoegen in haar app. Klopt dat? Zo ja, hoe kunnen we dit oplossen?

Vriendelijke groet, Monique digiklasleerkracht basisonderwijs

September 28, 2016

1 opmerking


https://www.duolingo.com/profile/El2theK

Inloggen:

Nee dat klopt niet. Met een gebruikersnaam/email en wachtwoord heeft kan men zowel in de app als op de website inloggen.

Het kan zijn dat ze voor de app gebruikt maakt van inloggen via facebook/google. Echter, in dat geval kan ze ook op deze manier inloggen op de website.

Duolingo via de website gebruiken vormt dus alleen een probleem als ze haar wachtwoord is vergeten.

Als ze haar wachtwoord is vergeten kan ze bij het inloggen op wachtwoord vergeten klikken of u kunt haar deze link geven: https://www.duolingo.com/forgot_password. Vervolgens moet ze haar email invullen en zal ze een email krijgen met instructies hoe ze haar wachtwoord kan veranderen.

Toevoegen als leraar:

Iemand kan alleen maar een leraar zelf toevoegen via https://www.duolingo.com/settings/observer. Maar dit gaat dus via de website en betekent dus dat de leerling via de website moet zijn ingelogd.

Een andere optie is om de leerling een link te geven die u in uw leraaraccount kunt krijgen, meer info: https://schools.duolingo.com/help. Maar dit gaat weer via de website.

PS Als u een leraaraccount heeft bent u in staat op het wachtwoord van de leerling te resetten wanneer een leerling zijn of haar wachtwoord is vergeten.

In het kort.

  • Registreren kan alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord, of in combinatie met facebook/google. Dit kan vervolgens op alle platformen gebruikt worden, dus app en website.
  • Als ze haar wachtwoord is vergeten kan ze op de website bij het inloggen op wachtwoord vergeten klikken en de instructies opvolgen, of u kunt haar deze link geven: https://www.duolingo.com/forgot_password
  • Het toevoegen van een leraar kan alleen via de website via de instellingen van de leerling of via een link die de leraar aan de leerling kan geven.
Leer een taal in slechts 5 minuten per dag. Gratis.