https://www.duolingo.com/NoeIla53

Sziasztok! Tegnap értem el az 58%-ot és mára visszaugrott 57%-ra. Tud valaki rá magyarázatot? üdv.

2 éve

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/istvanatanulo

Valószínűleg éppen akkor hagytad abba, amikor elérted az 58%-ot. A program figyeli az ún. frissességet, vagyis becsli a felejtést. A következő nap ezért valamennyivel kisebbnek becsülte a naprakész nyelvtudásodat. (De ez akár pár passzív órán belül, vagy még rövidebb idő alatt is előfordulhat.) Tehát, ha az 58%-ra még akkor, mondjuk 40-50 pontot "rádolgoztál" volna, - lehet hogy 20-30 pont is elég lett volna - biztosan nem csökkenti a százalékot. Ha pl napokra abbahagyod a tanulást, elég alaposan letud csökkenni a frissesség (amit a fa "leveleinél" jelez), és ezzel együtt természetesen a százalék is.

A fentieknek megfelelően a programnak figyelnie kell, hogy mikor, mit gyakorol valaki. Ha nem így lenne, óriási káosz lenne a rendszerben. Nyilván a legrégebben gyakoroltakat adja fel. "Felteszi", hogy valószínűleg ezeket felejtette el legjobban a tanuló. Ha időben nem követné a rendszer a tanulást, - és még nyilván a hibázások helyét és gyakoriságát is - akkor pl. még akár olyan is előfordulhatna, hogy a pár perce feladottakat adná fel újra, akár többször is. Ezek alapján könnyen belátható, hogy így nyelvtanulásra teljesen alkalmatlan lenne a program.

2 éve

https://www.duolingo.com/szklenzsombor

szia

2 éve

https://www.duolingo.com/tyviah
  • 25
  • 3
  • 2
  • 368

Nekem is ezt csinálta, talán pont ezen százalék körül. Aztán hiába is mentem következőnél tovább, tovább, egy darabig mindig vissza-visszaugrott előző százalékra. Ne is törődj vele! Az a lényeg, hogy hogy érzed magad nyelvtudásilag, a többi, a százalék, a szint, a nap és a lingot csak mellékes kiegészítők! Hajrá, csak csináld! Téged Noellának hívnak? Érdekes, a kislányomat is. Nem is tudtam, hogy ilyen sok Noella van. :-)

2 éve

https://www.duolingo.com/AgnesBedo

Nekem a 53-54 -nél, majd az 54-55 - nél is ugrált egy darabig, aztán "megszilárdult" :-)

2 éve

https://www.duolingo.com/tyviah
  • 25
  • 3
  • 2
  • 368

Igen, ilyen szinten mar előfordul h vissza-visszaugrik a százalék, aztán "megszilárdul". Eleinte engem is bosszantott ez. Viszont nekem most mar egy joideje nem "megszilárdult", hanem "megkövült" 60%-om. Hallottam h van feljebb is ennél, de úgy tűnik nem nekem jut ez a kegy.

2 éve
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.