https://www.duolingo.com/profile/IbolyaBond

Több nyelv tanulása egyszerre.

Lehet csak én vagyok a béna, de tényleg csak egy nyelvet lehet tanulni egyszerre? Kb 2 hónapja álltam neki a spanyolnak könyvekből, de közben Skóciában élek, így az angolom is fejlesztenem kell..... Megoldható valahogyhogy mind a kettőt tanuljam itt párhuzamosan? Előre is köszönöm a válaszokat.

February 14, 2014

13 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Persze hogy megoldható. Angolt tanulhatsz magyar alapon, de spanyolt (és németet, olaszt, franciát, portugált) angol alapon fogsz tudni gyakorolni. Nyelvek között váltogatni kell: felül a zászlóra kattintasz és az összes tanfolyamot választod és ott megkeresed ami neked kell. Aztán ha megint a másikat akarod akkor vissza váltasz hasonló módon.

Viszont ha épp angol alapú kurzusokat csinálsz akkor az egész duolingo felülete angol lesz és a fórumban is csak az angol nyelvűt látod. Ha magyarra váltasz akkor meg ugyanúgy minden felület magyarul lesz és a fórumból is csak a magyar rész látszódik.

Nem a legjobb, hogy így van, de jelenleg ez így működik. :)

February 14, 2014

https://www.duolingo.com/profile/IbolyaBond

Köszönöm! Féltem ott átállítani nehogy akkor elvesszen az eddig megcsinált anyag... Abban reménykedtem fönt a zászlóból több lesz, vagy hasonló, de így is tökéletes :) Köszönöm a segítséget!!

February 15, 2014

https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

A zászlók egy hiányosság. Már angol fórumon jelezem én is.
Nekem sem látszanak a német és a spanyol szintjeim. Majd megcsinálják...

March 6, 2014

https://www.duolingo.com/profile/KRencsi

Jól értettem hogy akkor magyarul egyszerre csak egy nyelvet lehet tanulni? én szeretném az angolt és a németet is magyar alappal tanulni. Ha ez lehetséges, leírnátok, hogy hogyan?

February 26, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Nem jól érted szerintem. Bármennyi nyelvet tanulhatsz egyszerre. Magyar nyelvű kurzus viszont egyedül az angol van. Ha viszont tudsz valamennyire már angolul akkor nekiállhatsz angol alapon németet, spanyolt, franciát, olaszt, portugált tanulni. 2 hónapja pl. még sehol nem volt itt az oldalon magyar alapú kurzus. De akkor is lehetett már angol alapon tanulni más nyelveket.

Lehet azt is, hogy magyar alapon fejleszted az angolod és közben angol alapú német kurzust is csinálod. Nem kell (főleg az elején) perfekt angol tudás hozzá, közben meg folyamatosan fejlődik mindkét nyelvből a tudásod.

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/KRencsi

Most már értem! Köszi a segítséget. :-)

February 28, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Bodi1978

hello most angolt tanulok, de szeretnék franciául is. Viszont nem találok ilyet. Tudna segíteni nekem valaki?

March 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

Először is: magyar alapon csakis angolt tudsz jelenleg tanulni. Tehát ha kicsit se tudsz angolul akkor neked csak ez érhető el.

Angol alapon viszont tanulhatsz jelenleg franciául, spanyolul, portugálul, olaszul, németül és pár hónap múlva majd oroszul is. Ha már valamennyire tudsz angolul akkor a magyar alapon angol tanulása mellett nyugodtan megpróbálkozhatsz akár a franciával is, angol alapon. Ehhez felül a zászlóra kattints és ott tudsz váltani más nyelvre, pl. angol alapon franciára.

March 12, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Kissé megkésve, de hozzászólok.

Nyugodtan tanulhatsz egyszerre több nyelvet (én is ezt teszem). A gyerekeknél ez teljesen nyilvánvaló, de szerintem felnőtteknél is működik. Igaz, az angolból német tanulásnál néha összekeverem a kettőt, de ez azért lehet, mert sok hasonló szó van, és nem tudom, hogy éppen melyik nyelvben vagyok. Gyakran a hasonló nyelvek segítik egymást, mint az olasz és spanyol.

Egyébként még jó is az, ha nem anyanyelvből tanulod a másikat, mert az alapnyelven gondolkodol (az anyanyelvi gátlás kiküszöbölve :) (pl. alapnyelv: angol, célnyelv: német)

A fontos azonban, hogy ha pl. angolból tanulsz valamelyik nyelvet, akkor az angolt jobban tudjad.

May 23, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Szab

"A fontos azonban, hogy ha pl. angolból tanulsz valamelyik nyelvet, akkor az angolt jobban tudjad."

Szerintem nem fontos, akár fejlődhet együtt is a két nyelv, csak lassabb lesz a haladás. Hogy extrém példát mondjak: Van aki magyar-angol kurzussal tanul magyarul, holott az ugye magyar nyelvű angol kurzus de bizonyos mértékig angol nyelvűeknek magyar kurzus is. Vagy van ugye oroszoknak angol kurzus, de tudom, hogy van aki azt orosz tanulásra használja. :) Amíg nincs elkészítve a másik irány addig igazán elszántaknak ez is több, mint a semmi.

May 23, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Lehet. Akkor az a fontos, hogy amikor pl. angolból németet tanulok, teljesen angolul gondolkodok, és ezáltal az angol tudásom is fejlődik (de ha közel nulla az angol tudásom, nem tudok gondolkodni angolul:)).

May 24, 2014

https://www.duolingo.com/profile/karoly_marcsika

Francia alapon tanulok angolt és spanyolt, de nem találom, hogyan kezdhetném el ugyancsak francia alapon az olaszt, mert az fontos és sürgős lenne. A segítséget nagyon köszönöm

July 23, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Franciából csak ezt a két nyelvet lehet jelenleg tanulni. A nyelvváltást - nem tudom tudod-e - két módon lehet a Duoban elvégezni. Két zászló látható a nyitó oldalon. (A böngészős változatról beszélek, mert az Androidos/iOS-es alkalmazás más.) Ha a neved melletti zászlóra kattintasz, majd -> "Új tanfolyam felvétele" -> "Beszélek: ...", és kiválasztod az alapnyelvet, akkor megmutatja, milyen nyelvek tanulhatók belőle. A másik zászlóra kattintva gyorsabban tudsz váltani a tanfolyamok között.

A készülő tanfolyamok az inkubátorban vannak: itt.

July 24, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.