1. Fórum
 2. >
 3. Téma: Troubleshooting
 4. >
 5. már a második leckefrissítést…

https://www.duolingo.com/profile/kaldina

már a második leckefrissítést csináltam meg, mégsem frissül a téma, azaz nem lesz arany, pedig 4/5.

February 18, 2014

19 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Ha több témád is frissítésre szorul (pl 4 db téma), akkor a kezdő képernyőn lévő "Ismeretek frissítése" nem ad feladatokat mindegyikből, csak - talán - 2 db-ból. Ha megcsináltad, akkor azok frissülni is fognak (a kérdésekből ki lehet találni, hogy melyik témák). Így ezt többször is meg kell csinálni, ha sok témád szorul frissítésre.

Ha az adott témába belépsz (pl. "Állatok"), akkor ott az "Állatok frissítése" gombbal azt az egy témát tudod frissíteni. Ezt a módszert ajánlom! Így viszont az összes 4/5-ös témát külön-külön frissíteni kell.

Akkor is lehet egy témát frissíteni, ha még arany színű. A gyakorlás soha nem árt! :)


https://www.duolingo.com/profile/scimmia1980

Így csináltam, de sajnos ekkor sem frissült :( A gyakorlás viszont tényleg soha sem árt :)


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Sikeresen kell végigcsinálni. Ha nagyon megfakult a tudás, pl. 1/5 vagy 2/5, akkor lehet, hogy többször is meg kell csinálni az adott témát (ebben nem vagyok biztos). Ha ekkor sem frissül, nem javul, akkor jelentsd a "Support" fülön (balra, angolul).


https://www.duolingo.com/profile/aantos

Az én tapasztalatom szerint is, ha 4/5, akkor is van, hogy többször kell (sikeresen) frissíteni. Valószínűleg a frissesség finomabban kvantált, pl. tizedekben, csak az ötödöket mutatja. Illetve azon is múlhat, hogy hány élet veszteséggel sikerül teljesíteni.


https://www.duolingo.com/profile/Orsi1026

a leckefrissítésekkel még mindig gondok vannak. sem a témákon belül külön, sem pedig az ismeretek frissítésénél végigcsinálva, nem frissül semmi. :(


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Nekem sem német, sem spanyol, sem angol leckéknél nem volt még gondom. Persze volt hogy másnapra leesett a firssesség újra, de akkor megint megcsináltam és úgy maradt

Frissítés nélkül is továbbmehetsz, az pedig, hogy gyakorolsz sokszor, csak jó neked, nem? Szóval nem értem a problémát. Hiszen ezért vagy itt: gyakorolni sokat-sokat-sokat! :)


https://www.duolingo.com/profile/Orsi1026

azt mondod nem gond és továbbenged, akkor is, ha teljesen leesnek a frissegégek? ha így van, akkor jó. De azért olyan "sikerélményhiányom" van, hogy hiába csinálom meg mindet újra, meg újra nem sárgák, mint a többi. :)


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Nem érdemes úgy hagyni őket. Állj neki és egyesével a megkopott témák minden leckéjét ismételd meg. Akkor nem lesz ilyen.

Valószínűleg azért fordul ez elő, mert gyorsan haladtál előre (ami nem baj).


https://www.duolingo.com/profile/Orsi1026

valamiért kicsit összeakad időnként, mert most csináltam egy új leckét. Amikor az egyis résszel végeztem, akkor kiírta, hogy felfrissítettem a politika témakört és közben mutatta a melléknevek képét. (csak azért írom, hogy segítsek) - legközelebb "kifotózom".


https://www.duolingo.com/profile/BlankaPaula

Azért írta ki, mert valószínűleg abban a témakörben, amit elvégeztél, olyan szavak/kifejezések voltak, amiket a "Politika" fejezetben tanultál.


https://www.duolingo.com/profile/scimmia1980

na ez nálam is gyakran fordult elő és nem tudom miért


https://www.duolingo.com/profile/Carrietta

Nekem is ugyanez a problémám.


https://www.duolingo.com/profile/Orsi1026
 1. nagyon bosszantó, mikor végigcsinálom a frissítést és mégsem frissül. rendszeres hiba.
 2. viszont olyan is előfordult, hogy egy adott témakörön belül nem a frissítés gombra kattintottam, hanem csak azon belül egy bizonyos leckét csináltam újra végig, mert az szorult gyakorlásra. és akkor pedig felfrissítette.
 3. olyan is előfordult, hogy a nyitó oldal frissítésére kattintva 2 téma szavait kérdezte ki, majd egy harmadik frissült tőle. egy olyan, aminek a szavai nem is szerepeltek a feladatok között. :(

https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor
 1. többször csináld meg, mivel nem biztos, hogy egyszer elég
 2. ez a legjobb, ill. a legjobb, ha a frissítendő téma összes leckéjét többször is végigcsinálod
 3. igen, lehetséges: mivel más témákból is kaphatsz szavakat, ill. van átfedés (egy mondatban több féle szó is szerepel

a lényeg: a rendszer szavakra bontva tárolja az ismereteid frissességét, ezt összegzi egyáltalán nem biztos, hogy minden szó előfordul az adott témából


https://www.duolingo.com/profile/Reka70

Nekem az szokott ilyenkor segíteni - de nem mindig - ha kijelentkezem és utána belépek újra, ha ezt nem teszem meg, akkor hiába csinálom meg négyszer - ötször is egymás után (akár teljesen hibátlanul) az adott lecke frissítését, nem reagál. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mitől ragad be ilyenkor.


https://www.duolingo.com/profile/Reka70

4/5 - ös frisseségről beszélek, ami nem vált 5/5-re


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
 • 2698

Ezt én is tapasztalom. Azokat a leckéket nem lehet 5/5-re frissíteni, amelyeket szintugrással csináltam meg. 100%-ban reprodukálható a hiba.


https://www.duolingo.com/profile/aantos

Nálam azokat is lehet frissíteni, csak nem elsőre.


https://www.duolingo.com/profile/Dauros
 • 2698

Valóban, második próbálkozásra már sikerült 5/5-re frissíteni őket. Köszi a tippet!

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.