https://www.duolingo.com/V_Gabor

Így néz ki az angol leckék vége + néhány tanács és egy kis segítség

 • 15
 • 11
 • 7

Elöljáróban leszögezem, hogy tudok angolul, s német nyelvet tanulni jöttem ide. Szerintem fantasztikus segítség a tanuláshoz a Duolingo! :)

Az angol persze még bétában van, be is jelentettem sok-sok hibát (ha egy válasz rossz, akkor webes felületen alul balra, Androidon pedig a kis zászlóval lehet jelenteni).

Az angolban szintfelmérő után 47 leckét átugrottam és a maradékot 2 óra alatt - kisebb megszakításokkal - megcsináltam. Szerintem jól halad az angol rész, gratulálok a fejlesztőknek! Nem kis elhivatottság kell hozzá.

Aki kíváncsi, megnézheti, hogyan néz ki a lecke végén az oldal: gratuáció és a leckék alján a trófea.

A német nyelv alapján csak azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy kitartóan gyakoroljon. Sokat! Szavakat külön is gyakorolja, nyelvtannak olvasson utána mindenki, ne csupán a Duolingora támaszkodjatok. Én minden német leckét 2-3x csinálok meg, néha többször is. Javaslom az alkalmazás kipróbálását Android vagy iOS telefonon, akár egymás mellett is lehet használni a webes és az okostelefonos verziót.

Pár tanács angolosoknak:

 • egy leckét ne csak egyszer csinálj meg
 • ha túl gyorsan haladsz előre, sok témát hamarosan ismételned kell
 • minél jobban megcsinálsz egy leckét, annál nehezebb kérdéseket fog feltenni, ha újra megcsinálod (ez érvényes az ismétlésre is)
 • tehát, ha alaposan be akarod gyakorolni a leckéket, előbb-utóbb többször is meg fogod csinálni
 • a vicces, furcsa mondatok a tanulást segítik :) (van tudományos alapja a dolognak)
 • ne rohanj előre, ne türelmetlenkedj
 • ha nagyon sok gondod van a kiejtéssel, akkor kapcsold ki a mikrofont a beállításokban

Tanuláshoz segítség:

Könyvek:

 • Dohár Péter: Kis angol nyelvtan (gyakorlatilag mindenkinek kötelező lenne, nagyon hasznos)
 • közmondások (haladóknak): Nagy György - Angol közmondások (2000 angol közmondás, szólás és szállóige), Tinta Kiadó 2013

Folyamatosan frissítem, ha találok jó angol-magyar oldalakat. Pluszoljátok (= upvote, a zöld nyíl), hogy mások is megtalálják később!
Sok sikert és jó tanulást kívánok mindenkinek!

<h1>Hasznos lehet még:</h1>

Duolingo - #1 hogyan működik: témák és leckék
Duolingo - #2 hogyan működik: szintek és pontok, széria
Így néz ki az angol leckék vége + néhány tanács és egy kis segítség
NYELVTAN: Alapok
Duolingo fórum - szöveg formázása
Hibák jelentése

5 éve

75 hozzászólás


https://www.duolingo.com/EgyTibor

Jól esnek ezek a szavak, meg az is, hogy láthattam a végét, ami nekem még messze van. Ám a Duolingonak hála soha nem álltam ilyen közel ahhoz, hogy megtanuljak angolul! Köszönjük a biztatást és a linkeket. A duolingo csapatnak meg a munkájukat!

5 éve

https://www.duolingo.com/zsokatamasi

Köszönöm Neked a biztató és elismerő szavakat, jól esik a sok bugyuta hozzászólás után, egy angolostól ilyet hallani! És külön köszönet a duolingo fejlesztőinek!

5 éve

https://www.duolingo.com/Nikolett-S

Nagyon hasznosnak talaltam a link-jeidet. Nekem is sikerult vegig mennem a leckeken (latni a trofeat a vegen) Annak idejen angolul tanultam angolul es ez nemi hianyossagot okozott a magyar forditasaimban. Szeretnek kerdezni valamit, olyan linket keresek ahol az angol "expressions and idioms" magyar megfeleloit talalnam ( nem a szoszerinti forditast) Ha esetleg tudsz ilyet nagyon megkoszonnem :))

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Igazán jó webhelyet erre én sem tudok, de itt van egy pár.

Dohár Péter: Kis angol nyelvtanjában is sok jó dolog van. Érdemes azt a könyvet minden angolul tanulónak megvennie! (bocsánat, a vezetéknevet javítottam!)

5 éve

https://www.duolingo.com/Nikolett-S

Koszonom szepen, majd ha hazalatogatok biztos megveszem. Az angol szlengekkel lepest tudok tartani, de a magyar is rengeteget valtozik es mivel nem ott elek, kicsit korulmenyesebb oket osszeparositani.

5 éve

https://www.duolingo.com/zsolt.varg3

google a barátod :) "Dohár Péter: Kis angol nyelvtan" és máris a második találatnál online olvashatod is

5 éve

https://www.duolingo.com/chrisbross

Nem kötözködésként írom, csak azért, ha valaki meg akarná venni a könyvet... helyesen: Dohár Péter: Kis angol nyelvtan Csak ajánlani tudom, vicces példamondatokkal, nagyon érthetően magyaráz!!! (DoVer bp-i nyelviskola egyik tulaja) És köszi a linkeket!!!!

5 éve

https://www.duolingo.com/ZoltnKaton1

Szia! Ugyan nem nekem szólt a kérés, viszont tudok ajánlani egy jó könyvet: Kövecses Zoltán: Magyar-Angol kifejezéstár. Én nagy hasznát veszem. Linket sajnos én sem tudok.

5 éve

https://www.duolingo.com/Nikolett-S

Koszonom szepen, amint modomban lesz megveszem :)

5 éve

https://www.duolingo.com/Musili

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Szinte el sem hiszem, hogy ilyen oldalt létrehoztak és ingyenesen lehet hozzáférni. Most még csak ismerkedem vele, de azt hiszem napi programom lesz a tanulás. Szinte játék vele a tanulás. Köszönet érte az "Alkotóknak".

5 éve

https://www.duolingo.com/askat1951

A sok negatív megjegyzés után nagyon jó volt a fentieket olvasni, köszönöm és csatlakozom agi11-LOV._16 hozzászólóhoz. ( Tényleg jó a Duolingo)

5 éve

https://www.duolingo.com/zsalica

Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt amit irtál és amit ajánlottál. Sok sikert neked is :)

5 éve

https://www.duolingo.com/hades1990

köszönöm mindenki nevébe meg osztatod a gondolataidat, érzéseidet, remélem én is eljutok oda :) Biztatás pedig jó esik , és ha neked sikerült akkor nekünk is fog !!!

5 éve

https://www.duolingo.com/Athos68

Köszönjük, ez hasznos!

5 éve

https://www.duolingo.com/CZsanett

Milyen rendes ez Tőled!!!Külön köszönet!!! :))

5 éve

https://www.duolingo.com/Metatron36

Egyetértek, nem érdemes csak a Duolingo-ra támaszkodni, mellette más forrásokat is nézni kell, főleg élő szót, erre közhely de jó a filmek+sorozatok eredeti nyelven nézése, angol (vagy ha még nem megy a megértése, magyar) felirattal (utóbbi esetében ne csak a magyar feliratot bambuljuk hanem halljuk ki mit is mond éppen angolul az emberke)

5 éve

https://www.duolingo.com/lehnerv

annyira jó, hogy el sem hiszem, hogy ingyenes :)

5 éve

https://www.duolingo.com/agi11-LOV._16

Köszönöm a bíztatást és a hasznos tanácsokat:-))

5 éve

https://www.duolingo.com/Elefant60

Köszönöm.

5 éve

https://www.duolingo.com/Havasi.marti-56

Nagyon köszönöm az ötleteket és az elérhetőségeket. Minden segítség számít,mert egyenlőre rá vagyok utalva mások ötleteire. Szeretem ezt a programot és a sok támogatást, ami így ismeretlenül érkezik.

5 éve

https://www.duolingo.com/alexi2010

Szia, én is szeretném megköszönni neked a kedves és biztató szavaid, én szintfelhozásra használom a duolingot, mert sajnos vagy nem gazdasági nyelvvizsgát kellene tennem de több mint 10 éve egyáltalán nem használtam a nyelvet. Így most a pici lányom mellett itthon nekiültem. Nagyon köszi a duolingo csapatának is nagyon tetszik a program és nekem így is nagyon sokat segít. A gazdasági részt meg majd megszülöm még hozzá. Egyszer. Köszi a linkeket is tuti jók.

5 éve

https://www.duolingo.com/Evike60

Kedves Gábor! Köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat és az értékes információkat! Sikeres nyelvtanulást kívánok Neked is!

5 éve

https://www.duolingo.com/KunZoltan

Az angol kifejezések oldal nagy segitség számomra! Köszönöm!

5 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Én itt kezdtem a nulláról az angolt - sohasem tanultam - azt szeretném megtudni, hogy hány szót tanulok meg ha végig megyek?

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Sok helyen láttam már leírva, hogy 2000 szavas szókincset gyűjthetsz össze a Duolingoval, de ajánlott azért mellé szépen tanulni a szavakat más forrásból is!

5 éve

https://www.duolingo.com/Metatron36

1397

5 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Köszönöm szépen, az már azért egy szép mennyiség.

5 éve

https://www.duolingo.com/nandor.nag

Ki tudja megmondani, hogy mennyi ideig kell a 33 szavas "birkózást" végezni? Mikor lesz elérhető a következő szint. A 17-s szint szinten vagyok. Háromszor teljesítettem a 18-s szintet, de rendszeresen vissza sorolt a 14-re. Annak ellenére, hogy szinte hibamentesen oldottam meg a feladatokat. Tehát rengeteget, mondhatom az unalomig gyakoroltam. Nagyon szeretném végig csinálni, de várnám a folyamatos előrelépés lehetőségét. Még ha béta változat is!

5 éve

https://www.duolingo.com/clouddragon

Nem kell bírkózni, csak játékosan és vidáman :) Az, hogy hányas szinten vagy azt bizonyítja, hogy szorgalmasan gyakorolsz. A pontjaid alapján kapod a szint besorolást. Ha például az első leckét több ezerszer végigcsinálod és nem lépsz tovább, akkor is lehet, akár huszas szinted is. A szint magában így nem jelent semmit. Melyik témakört fejezted be utoljára?

Az, hogy visszasorolna a rendszer egy előző szintre, vagy több szinttel lejjebb, az azt jelentené, hogy jelentősen csökkentek a pontjaid egy rejtélyes okból. Ami tényleg fura jelenség. Nem tudom más tapasztalt-e már ilyet előtted.

Ha nem erről van szó, akkor nem vázoltad pontosan a problémádat. Nem tudom mit látsz pontosan a képernyőn. Hogy áll az egyes leckéid frissessége? Hányadik leckénél tartasz most?

Javaslom, hogy ne görcsölj rá ennyire, esetleg tarts egy kis szünetet :)

5 éve

https://www.duolingo.com/nandor.nag

Kedves,hogy foglalkozol a témával. Nos, nem görcsölök, abbahagyom ezen a ponton. Szinte rabszolgaként írom, írtam egymás után a számomra már teljesen bugyutává vált mondatokat. Nem tudom milyen agyi kapacitásra szánták-szánják a sorozatot, de akinek annak a fele nem elég, amit én már "görcsöltem", ne álljon neki nyelvet tanulni.

Van fogalmam a nyelvtanulásról. Autodidakta módon tanultam meg németül. E nyelv sok barátot adott számomra. Ezért gondoltam az angolra is.

A visszasorolásról. Három alkalommal értem el a 18-s szintet, majd a következő napi kezdésnél ismét a 14-s szint kínálta magát. Már nem akarom a 18-20-s szintet. Sőt! Szalai Nóri is kínál lehetőséget a neten, azt fogom elkezdeni. Már felvettem a kapcsolatot.

Más. Hibát adott több alkalommal a helyes válaszra is. Aztán, "Írd be amit hallasz" felszólításra semmi hang nem jött a hangszóróból. Biztosan lesz ez még jobb is, de én 76 éves vagyok, nem kívánom kivárni a tökéletesre javítást. I am sorry!

5 éve

https://www.duolingo.com/clouddragon

Nóri oldala is nagyon hasznos, szoktam használni, szerintem annál jobb minél több eszközt tud bevetni az ember a nyelvtanulás érdekében.

A leírt problémáid, mint az, hogy esetenként nem volt hang, adódhat a géped, a használt böngésződ állapotából is vagy éppen szakadozó internet kapcsolatból stb. Az elvégzett leckék és a szintek itt nem azonos fogalmak, továbbra is rejtély, hogy nálad mi történhetett pontosan.

Sok sikert és kívánom, hogy találd meg a számodra legmegfelelőbb nyelvtanulási módszert :)

5 éve

https://www.duolingo.com/nandor.nag

Köszi, meglesz. Igen, biztosan a gépemben van a hiba, vagy bennem. Hogy 33 szót - variálva - képes vagyok sokkal gyorsabban elsajátítani., mint 3-4 hét. Nem neked szól az irónia. Szép napokat kívánok neked és társainknak!

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7
<h1>Nándor témája itt folytatódik!</h1>
5 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Tegnap már akartam én is írni, hogy a szintnek semmi köze ahhoz, hogy hol tartasz. Ezek szerint, ha jól értem ha az első leckét megcsinálod a fa következő "levele" nem válik színessé, hogy el kezd az új leckét. Mert én még csak a jelen időnél járok a kilencedik szintemmel és még egy-két szintig biztos, hogy itt maradok, hogy berögzüljenek a dolgok, mert a nulláról kezdtem az angolt. De akinek van már gyakorlata, lehet, hogy ezen a szinten már végig is vette az egész anyagot. Tehát még mindig nem tiszta, hogy miért a szinteken lovagolsz az nem mond el semmit mert azzal tanulhattál 33, de akár 1000 szót is. Itt most az a kérdés, hogy melyik témakörnél tartasz. Ha egy témakör (plecsni) minden leckéjével végeztél aranysárgává válik a plecsni és kiszínesedik a következő téma. Sőt szerintem az egy sorba levők pl étel, állat egyszerre színesednek be. Először matt és ahány lecke van benne, ahogy elvégzed annyi szelete lesz élénkebb. Ne add fel, mert nagyon jó. De a Szalai honlap is jó és még ajánlom a http://www.onlineangol.com/1389795070 honlapot.

5 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

https://www.duolingo.com/ Úgy gondoltam, hogy azzal lehet legjobban tisztázni, hogy mi lehet a baj, ha belinkelem a kezdőlapom. Azok az anyagok aranysárgák amiket már sikeresen elvégeztem. Színesek (ezek épp zöldek) amiket most tanulok alul mutatja mennyivel vagyok kész (6/7, 0/2) amit meg még nem kezdtem el és a tudásom alapján nem is enged, hogy csináljam szürkék. Ha a színesek aranysárgává változnak újabb anyagrész válik színessé, ezeket el kezdhetem gyakorolni. Hátha ez tisztázza mi lehet a baj.

5 éve

https://www.duolingo.com/clouddragon

Kipróbáltam a kedvedért, hogy hányadik leckénél lehet elérni 33 szót, mert erre nem válaszoltál korábban sem.

Az eredmény: Alapfok1 + Alapfok2 + Kifejezések 1/3 = 36 szó, tehát három leckét szépen lépegettél, aztán elkezdted ismételgetni, addig amíg több ezer pontot kaptál.

Bámulatos, már rég feladtam volna, ha valami ennyire nem stimmelt volna az oldallal.

Pontokat gyűjteni jó játék, versenyezni is a pontszámokkal és a szintekkel, de 33 (nekem egyik lecke végén sem jött ki ez a szám, ezért hagytam abba 36-nál) vagyis a Kifejezések lecke első harmadánál elakadva ennyiszer végig ismételni, nem értem.

5 éve

https://www.duolingo.com/luigi196811

Ha az elsajátított téma után nem színesedik ki az alatta lévő sor témá(i) akkor az szerintem program hiba. Lehet érdemes újra regisztrálni (ha engedi). Én ha végeztem egy témával simám tovább engedett. Ha a nyitólapon rákattintottam a téma ikonjára megnyíltak az adott témához tartozó leckék és mehettem sorban végig.

5 éve

https://www.duolingo.com/Csacsika2

Nem jól csinálod, sajnos benned van a hiba! Kérj meg valakit, hogy segítsen ! Ez a program csuda jó ! Csak hálásak lehetünk az ingyen dolgozó létrehozóknak, fejlesztőknek !

5 éve

https://www.duolingo.com/Katalga

Köszi,köszi,köszönöm! Nagy segítség nekem!

5 éve

https://www.duolingo.com/dilda2

Már én is "függő" lettem, de nagyon élvezem! Köszönöm Duolingo!

5 éve

https://www.duolingo.com/shindokai

Köszönjük a biztatásodat,nagyon jó kis oldal ez.Mi is szeretnénk már látni a trofeákat :)

5 éve

https://www.duolingo.com/Csacsika2

V_Gábor ! Köszönjük soraidat ! Neked is sok sikert ! Szuper ez a duolingo, nagyon szeretem ! A könyveket pedig megveszem, igazad van!

5 éve

https://www.duolingo.com/majom51

Köszönöm jó biztatás nekem , mert már néha hagyok ki napokat Nehéznek találom

5 éve

https://www.duolingo.com/ekindl

Sikerült elérnem nekem is a leckék végére, így én is megszereztem a kupát. Azt írja az oklevélben a duolingo, hogy "Ha valamivel nagyobb próbatételre vágysz, megpróbálhatod lefordítani való életből vett cikkeinket, hogy hasznát vehesd eddigi kemény munkádnak!" Nekem ez nem működik. Van esetleg valaki, aki tud segíteni?

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Immersion-nek hívják az angol oldalon. Magyar nyelvre váltva ez (még) nem érhető el.

5 éve

https://www.duolingo.com/portoro2222

köszi :)

5 éve

https://www.duolingo.com/Pendra37

Jó ez az oldal, de nem tudom hova tovább. Laza tempóban 24 óra alatt végeztem vele. Megkaptam a plecsnit meg mindent. És akkor most mi van? Pötyögjem rendületlenül azokat a részeket, amiket már tudok? Ez így nem móka.

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Túl sokat tudsz. ;)
Ez csak bizonyos szintet és bizonyos szókincset tanít. Az alap szinttől több, utána ismételheted ezeket, folytathatod máshol, új szavakat pedig egész életedben tudsz tanulni. :)

Esetleg kezd el itt egy másik nyelvet angolul tanulva. Én a németet tanulom.

5 éve

https://www.duolingo.com/editwilma

Kedves Gabor,

Tudok en is angolul, hasznalom is a nyelvet es szintfelmerovel ugrottam elore majd sorra tesztekkel, neha tobbszori nekifutassal de leckenkent lepegettem elore. Az utolso lecket, a tulajdonsagokat mar 2x csinaltam meg helyesen es megis mindig a nyitolapra ugrik a vegen, semmi XP noveles vagy trofea stb... Beakadt a rendszer?? Ha nincs is meg minden leckenel az osszes frissesegjelzo savom (egyszerre vagy 10-13 leckenel vitte le es nem gyoztem oket helyrerakni) attol me'g vegigvittem! Most nem is tudom merre menjek, az utolso lecket szuksegtelen ujra vegigcsinaljam... Van valahol valami leiras hogy minden frissesegjelzo tele kell legyen? Mi van akkor ha sorra csinalgatom oket de kozben ujra veszi le? Akkor sose erek a vegere... Koszonom a segitseget,

Edit

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Gratulálok! Történt már ilyen mással is, egy-két óra múlva megjelent neki lent a bagoly.
A megkopott frissesség ezt nem befolyásolja, ha az "Események", "Felt. múlt" és a "Tulajdonságok" is teljesen megvan, akkor kész vagy! :)

Ismételj, hogy minden arany színű legyen (ez soha sem árthat)! Ha hibát találsz, akkor jelentsd be! Ez nagy segítség lenne.

Most olvastam egy angol topikban (ott is ez a gond), hogy a kép nem látszik, de ha rákattint alul az üres részre, akkor előjön az oklevél. Furcsa, mert nekem látszik most is (s persze kattintható, a nagy oklevél is előjön).

5 éve

https://www.duolingo.com/vatamas

Köszönöm a hasznos tanácsokat, kedves szavakat, bízom benne, hogy a fórumok többségét az ilyen, s ehhez hasonló építő kommentek fogják betölteni.

5 éve

https://www.duolingo.com/ildikote

köszi amit itt leirtál,,,,én biztosan követni fogom a tanácsaidat,,,,sok sikert a némethez,,,,nekem könnyebben ment mint az angol,,,amugy mint nagyon kezdö angolt tanulonak,,,nekem tetszik a Duolingo,,,köszönet érte

5 éve

https://www.duolingo.com/angie_ebis

köszi , hasznos volt és érdekes

5 éve

https://www.duolingo.com/joad86
 • 17
 • 21

Kedves V_Gabor! Tegnap befejeztem az angol Duolingot (legalábbis nincs több új lecke), ma persze kaptam frissítésre váró leckéket, de mégse kaptam meg a trófeát..:-( miért?

5 éve

https://www.duolingo.com/joad86
 • 17
 • 21

Hopp, nem is szóltam, most megjelent a leckék alján (de az átadási "ceremóniámról" így is lemaradtam. :-/

5 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Gratulálok! :)

Valami hiba a rendszerben, de ha megjelent alul kicsiben, akkor arra rákattintva előjön a "ceremónia" :)

5 éve

https://www.duolingo.com/artemida56

Nagyon hasznos dolgokat írtál le, köszönjük!

4 éve

https://www.duolingo.com/V_Gabor
 • 15
 • 11
 • 7

Frissítettem a "Tanuláshoz segítség" listát ezzel:

melléknevek elöljáró szavakkal (adjective prepositions) nem teljes, de jó sok

4 éve

https://www.duolingo.com/bernatjanka

koszi a linkeket es a segitseget!

4 éve

https://www.duolingo.com/nadalandy

Én még a listához kiegészítésképpen ajánlom az "öt év öt nyelv" blogot, amelyben szintén sok hasznos kapaszkodó, segítség található. Jó tanulást és kitartást Nektek!

4 éve

https://www.duolingo.com/hun.uk

Köszönöm a segítséget!

4 éve

https://www.duolingo.com/Jpiroska

Én is valamennyire tudtam, de elölről az egészet és jelentem végeztem. :) Lesz még vajon ezentúl is fejlesztve? Vagy ennyi volt? Azért örültem volna egy valaminek, hogy na, elvégezted az összeset, ügyes voltál. ;)

4 éve

https://www.duolingo.com/BerkecziIbolya

Koszonom nagy segijtseg nekem.:-)

4 éve

https://www.duolingo.com/Renike871221

Respect!!!

4 éve

https://www.duolingo.com/Edit52

Nekem nagyon tetszik a Duolingo, mert kiváló lehetőség a gyakorlásra, és bizony találkoztam új ismeretekkel is. A fejlesztők folyamatosan javítanak, én már kaptam több visszajelzést a hiba beküldése után. Igazán nagyszerű dolog, hogy néhány elhivatott ember fontosnak tartja, hogy segítsen másoknak. Ne felejtsük el, hogy mindezt önszántukból teszik, nyilván idejük függvényében javítanak. Ne legyünk türelmetlenek! Nagyon hálás szívvel gondolok rájuk, és Gábornak pedig köszönet a sok-sok segítő ötletért.

4 éve

https://www.duolingo.com/Panna11

Hogy lehet egyszerre több nyelvet tanulni?

4 éve

https://www.duolingo.com/quartzhun

Köszönöm neked! Nagyon hasznos dolgokat adtál közre! :)

4 éve

https://www.duolingo.com/vmarti1

soha nem élveztem még így tanulást!!!!! Köszönöm!!! Márti

4 éve

https://www.duolingo.com/Mesi880814

Szia az lenne a kérdésem, hogy hány lecke van összesen? Én nagyon hamar végigvittem, meg is kaptam a díjat, viszont a 13 . szinten voltam. Most gyűjtöttem még kb. 700-800 pontot és a 14. szintre léptem, de új leckék nem lettek. Olyan mintha még hiányoznának témák, hiányérzetem van.

2 éve

https://www.duolingo.com/quartzhun

Az "Ismeretek felfrissítése" gombra kattintva tovább tudsz gyakorolni és rengeteg új mondatot kapsz majd még! :)

2 éve

https://www.duolingo.com/IdunLilith

Nagyon köszönöm, hatalmas segítség az angoltanuláshoz (is) Egyetértek: az ismétlés nagyon fontos :)

1 éve

https://www.duolingo.com/margitsumser

Nagyon szépen köszönöm V_Gabor a sok sok jó tanácsot. Egy kezdőnek ez valódi kincsesbánya. Az égiek áldása érte.

1 éve

https://www.duolingo.com/emke59

Köszönöm, nagyon hasznos információ!

9 hónapja

https://www.duolingo.com/TthKlmn

Versenyre ösztönöznek de nem azonos feltételekkel hiszen egyesek 20 perc alatt 3500 pontot szereznek holott mások szemét kiszúrják feladatonként 10 ponttal, így jó esetben összejön naponta 600 pont

7 hónapja

https://www.duolingo.com/kerag

Még ez is egy jó könyv, de valószínűleg csak antikváriumban található: Engel Tevan István - Rét Anna: Képes angol szólásgyűjtemény. Az angol szólások szó szerinti fordítását és a magyar megfelelőjét is írja. Pl. Busy bee - Szorgalmas méh - Szorgos hangya; To lose one's shirt - Eleveszti az ingét - Rámegy a gatyája

7 hónapja
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.