"I need my coffee."

Fordítás:Szükségem van a kávémra.

February 21, 2014

7 hozzászólás
Ez a téma le van zárva.


https://www.duolingo.com/profile/EszterZubor

Mit kell veszekedni? Ti magyarul még nem mondatok soha olyat h szükségem van kavemra? Hogy esetleg felporogjon a veretek? V szükségem van a parnamra h egy jot tudjak aludni?Szerintem ezt a mondatot nem egy kávézóban találták ki.hanem bárhol mashol lehet használni.sőt ha ismered a pultost akkor a kávézóban is elhangozhat.


https://www.duolingo.com/profile/eva.madacs

ha tobb hibaval zarom a lecket ismetlem tobbszor. szamtalan uj szo kerul be ismetleskor ezert nem tud egy kezdo tanulo tovabbhaladni konkretan megtanulni az ismetlesekkel amit eddig vettunk. EZ ORIASI HIBA. Epito jellegunek kellene lenni a proginak. ez vissszahuzo ero nem ad igy sikerelmenyt. egy uj leckenel kellene az uj szavakat betenni


https://www.duolingo.com/profile/LszlnFelka

Nekem szusegem van az en kavemra szerinte ez igyjo


https://www.duolingo.com/profile/n.veronika1

Nem, mivel a magyar sem azt mondja hogy add ide az En kavemat (kivetel is van :)) hanem hogy add ide a kavemat! Ugyan igy az angolban is, de perste ott is van kivetel :) Renelem nem mondram nagy hulyeseget, meg en.is tanulom :)


https://www.duolingo.com/profile/kaizermate

Tok jo ez az oldal!!;)


https://www.duolingo.com/profile/VaszlikAnita

Miért nem: To me need my coffee. ????


https://www.duolingo.com/profile/AkosSz.

A "to me" egy fajta tranzakciót jelent (képletes vagy szó szerinti), így ha ezt használod, akkor kell eléje, hogy mi a tranzakció tárgya. Szóval hacsak ez nem egy válasz ahol egyértelmű a tárgy, akkor nem így kezdjük a mondatot. Azonban itt ebben a helyzetben semmi hasonló nincs, így elve sehogy nem való ide a "to me".

Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.