1. Forum
  2. >
  3. Subiect: Troubleshooting
  4. >
  5. Procentaj fluenta - Cum pot a…

https://www.duolingo.com/profile/BigiGecali

Procentaj fluenta - Cum pot ajunge la 100% fluenta.

Eu studiez limba engleza din romana, am facut testul de plasare, nicio greseala si am luat 66% fluenta. Apoi am terminat toate chestiile din acel arbore, am ajuns la 68%. Apoi tot ce mai puteam sa fac era sa refac chestiunile din arbore sau sa exersez toata materia. Am inceput sa ma joc putin cu aplicatiile de pe aici si mi-a scazut fluenta de la 68% la 64%.

Am vrut sa mi-o cresc din nou pana la 69%, insa in ciuda faptului ca iau in principal 16-20 de puncte (greseli de traducere din engleza in romana si invers, mai multe greseli de traducere decat de intelegere), nu-mi creste deloc fluenta. (Am facut la consolidare cunostintelor acestea si folosesc cronomentrul)

Ce pot sa fac sa-mi cresc fluenta pana la 100% ca sa pot sa ma simt implinit si unul din cei care au terminat limba engleza?

Am citit deja ce a spus un moderator cu A1 A2 B1 B2 C1 C2 si m-am clasat singur ca un C1 - C2.

EDIT : Am uitat sa mentionez, am facut toate astea intr-o singura zi. Se poate sa aiba legatura si sa trebuiasca sa fiu activ zilnic ca sa creasca procentajul? (Sper sa nu fie asta, ca asa ar fi impotriva celor care dedica mai mult timp zilnic invatatului)

December 2, 2016

9 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/Ilie-Cristian

Duolingo este un program care te învață engleza de bază, prin urmare este mai mult adresată începătorilor care vor să aibă o fundație bună pentru a putea continua studiul limbii prin alte metode mai cuprinzătoare. Acestea fiind spuse, folosind acest software, care te învață aproximativ 2 000 de cuvinte, nu ai cum să devii 100% fluent și să ai pretenția de a vorbi limba ca un nativ care înțelege în medie în jur de 30 000 de cuvinte, asta chiar dacă nu faci nicio greșeală timp de 100000000 de zile consecutive folosind programul. Tocmai de aceea maximul de fluență pe care îl poți atinge în acest moment cu Duolingo este de vreo 60%.

Pe viitor cursurile ar putea și probabil o să fie îmbunătățite spre un nivel intermediar-avansat de predare a limbilor străine, însă până atunci este de recomandat ca cei avansați să folosească și alte resurse în studiul acestora, asta dacă vor să ajungă fluenți ca un nativ englez, francez etc.


https://www.duolingo.com/profile/TudorDraga2

Nu cred chestia aia cu "vreo 60%". Sunt la nivelul 22 și am fluența de 76%. Și nici măcar nu fac foarte corect exercițiile... Engleza mea este sumară (nu am făcut engleză nici la școală și nici altundeva, pur și simplu am început-o cu Duolingo).


https://www.duolingo.com/profile/Ilie-Cristian

Nici eu nu cred, însă așa au scris creatorii în Help-ul de pe site-ul în engleză :https://support.duolingo.com/hc/en-us/articles/205933480-What-does-my-Fluency-Score-mean. Prin urmare mint ei, mint și eu.

Oricum, opinia pe forumul general (cel în engleză) despre acest sistem de măsurare a fluenței este că nu reprezintă un indicator de încredere al competenței în limba pe care o studiezi. Eu am făcut engleza în școală de mic, am făcut rareori greșeli pe parcursul terminării arborelui, am luat punctaj de 5.0 din 5.0 cât e maximul la testul general pe care îl obții cu lingot-uri din magazin și sunt doar la 54% fluență. E clar că trebuie refăcut sistemul de la zero.


https://www.duolingo.com/profile/TudorDraga2

Așa cred și eu că fluența afișată nu reprezintă un indicator de încredere. Pur și simplu eu nu cred să știu atâta engleză cât mă creditează Duolingo. Oricum, nu e important decât ce înveți.


https://www.duolingo.com/profile/dadavfc

Nu cred in procentajul afisat de site - eu am acum 60% si sunt la nivelul 25 de un an si ceva! Exersez mult, imi ajuta fluenta, insa procentajul nu a mai crescut peste acest nivel! La un moment dat ajunsesem la 489 de zile consecutive, am pierdut si acum sunt iarasi pe undeva pe la 300 de zile - nu am depasit 60% niciodata in pofida faptului ca exersez zilnic si nu fac niciodata mai mult de 1-2 greseli pe antrenamentul cronometrat - nu stiu ce se intimpla?! La test am luat 5 din 5 si, din toate aceste considerente, consider că procentajul respectiv nu reflecta adevarul ci este doar o „vrajă”...


https://www.duolingo.com/profile/ana854416

Mie imi foloseste,,, caci ,,, Imi da speranta ca avansez,,,,ma bucur de fiecare data cand se adauga un procent ,,,am accumulat 68% ,,,dar nu ma imbat cu apa chioara,,, stiu cat si ce stiu ,,,nu pot sustine o conversatie,,, insa pot intelege despre ce este vorba intr-un text scris intr-un articol....sunt multumita ca exista duolingo ,,,free,,,, Voi continua sa ma ,,,,joc,,, poate,poate,,, voi si vorbi Engleza ,,,candva!


https://www.duolingo.com/profile/ana854416

Acum am 77% fluența si am trecut la nivelul23. Cred ca procentajul ,,,reprezinta ,,,stimulare,,, sa vezi ca avansezi si sa iti dea curaj,,, sa înveți mai mult.


https://www.duolingo.com/profile/HiMeCriss

Nu poți cunoaște limba engleză 100%, la fel cum nici limba română nu o cunoști 100%. Nu vreau să ofensez cu asta, ci să spun că nu poți cunoaște fiecare cuvințel nici măcar din propria limbă, mai ales din limba 2.


https://www.duolingo.com/profile/Thankyou132

Where i can found my fluent?Thanks.

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.