https://www.duolingo.com/profile/zetorka

hibák a leckefrissességnél

Szerintem ennek kell egy külön téma, mert mostanában egyre nagyobb furcsaságokat tapasztalok ezen a téren.

Azt már megemésztettem, hogy látszólag mindig ugyanazokat felejtem el, mert legalább nehéz témákat választ amit sokszor kell gyakorolnom, de már olyat is tapasztaltam, hogy azt mondja frissítenem kell a leckét és amikor rámegyek, hogy jó akkor gyakorolom (megint, századszor) akkor meg már 5/5 a frissesség. Nem mondom, hogy idegbeteg vagyok tőle és most azonnal csinálja meg valaki, de szerintem kevésbé türelmes tanulóknak akár a kedvét is szegheti ez a hiba, szóval gondoltam jelzem. Más téren egyébként elégedett vagyok a Duo-val, 28 napja mindennap angolozom, ami tök nagy dolog, megértettem olyasmit amit eddig nem és tanultam olyat amire mindig kíváncsi voltam, ezért is tartom fontosnak, hogy javítva legyenek a hibák.

February 27, 2014

11 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Nem hibás, hanem - számunkra ismeretlen (nem publikált) - matematikai módszerekkel számolja ki. Szerintem nem csak az számít bele, hogy milyen régen nem gyakoroltad az adott lecke szavait (mert azok más leckékben is előfordulhatnak), hanem az is, hogy mennyit hibáztál régebben benne. Ki tudja, mit vesz még figyelembe.

Nekem (németet tanulok) eddig egyszer volt olyan, hogy ismételni kellett (a család témát).

Mondjuk én minden leckét 2-3x minimum megcsinálok és sokszor magamtól is visszatérek rá (pedig arany színű).

Az biztos, hogy aki gyorsan halad előre, annak hamar és sok ismétlést fog feladni a Duolingo. Ez a tapasztalat. De be kell látnotok, hogy a nyelvet gyakorolni kell, nem elég 1-2x találkozni egy szóval.

Ismételjetek, gyakoroljatok és akkor biztos tudásotok lesz! :)

February 28, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

persze, sőt én is szoktam magamtól gyakorolni, még semelyik leckém se ment 5/4 alá, csak mivel nem tudom hiba-e gondoltam jelzem, a gyakorlás sose árt, egyébként én nemcsak a Duo-val angolozom, hanem filmet is nézek meg olvasok sokat stb. szóval ugyanazt rengetegszer előveszem magamtól is különben olyan is volt, hogy úgy csináltam meg az egyiket, hogy nem vesztettem életet és másnapra mégis "elfelejtettem"

February 28, 2014

https://www.duolingo.com/profile/orgencs

Nálam például ilyen jellegű probléma soha nem merült fel. Nem lehet, hogy nálad valami probléma?

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

de biztos, hogy nálam van vmi probléma

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/luigi196811

Nekem az is homályos, hogy mikor jelzi a leckefrissességet. Amikor új leckénél régi szavakba hibázok rendszeresen, vagy ha nem megyek vissza gyakorolni az adott témakörben? Eddig egyszer fordult elő, hogy valamelyik kisebb volt mint a max. Rámentem, végigmentem (nem tudom, hogy hány szívecskét vesztettem) visszatekeredett.

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

nekem a főnévi igenév és az igenév: jelen 3-at kell folyton frissítenem, úgy értsd naponta, mert mindig lecsökken 4-re az arany bizbasz, a többinél is csökken, de ott reálisnak találom, ennél a jelennél volt az, h rámentem h jó akkor frissítem erre 5/5, ki érti

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/zetorka

megint frissíteni kell... ma délelőtt csináltam meg

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/maricusi

Nekem egyszer volt, hogy három nap egymás után jelezte, hogy az étel-italt frissíteni kell. Azóta is volt olyan téma, de azt tényleg régen ismételtem. Én is kíváncsii vagyok milyen alapon jelzi ki.

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/msjudit

Bocsi, valaki felhomályosítana, hogy miről írtok? Kerestem leírást erről az egészről, de nem találtam. Mit jelent az 5/5 ? És honnan tudjátok, hogy frissíteni kell? Amúgy nagyon tetszik. Valaki korábban írta, hogy vigyázat, függőséget okoz. Igaza volt :)

February 27, 2014

https://www.duolingo.com/profile/luigi196811

A nyitó lapon az adott leckék ikonjai körül található egy "legyező", amely jelzi a lecke frissességet (telefonon ez vízszintesen elhelyezkedő növekvő hasáb) (mint a hangerő bármilyen készüléken). Akkor jó ha maxon van (ez az 5). Ha frissesség csökken egyet levesz (lehet, hogy az ikon színe is változik).

February 28, 2014

https://www.duolingo.com/profile/msjudit

Köszi

February 28, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.