1. Forum
 2. >
 3. Topic: Dutch
 4. >
 5. Dutch: How to ask for a flowe…

https://www.duolingo.com/profile/Olja.

Dutch: How to ask for a flower vase? (and maybe a silly question about Amsterdam, hotels and vases)

 • 1567

Dear native speakers, just asking a potentially silly question. Het spijt me dat ik zo veel fouten gemaakt heb, maar ik ben Nederlands aan het leren. Ik zou correcties op prijs stellen. Als u een fout ziet, corrigeer deze dan alstublieft. Ik heb wat goed advies nodig :) Ik ga naar mijn 24ste verjaardag in Amsterdam te brengen. Als ik op het vliegveld aankom, krijg ik wat bloemen. Ik zal laat in de avond naar het hotel komen. Ik ben benieuwd of ik kan voor een vaas vragen. Is het beter een e-mail naar het hotel te schrijven? Is het gebruikelijk om zulke dingen te vragen? Zoiets als... "Dames en heren, ik zal een vaas voor bloemen nodig. Geef het mij, alstublieft"? :) Heel veel dank voor de correcties. Thank you very much!

January 14, 2017

14 Comments


https://www.duolingo.com/profile/Susande

Ik zou het inderdaad vooraf emailen. Als ze het vooraf weten is de kans groter dat ze het voor je regelen. Je zou het volgende aan het hotel kunnen schrijven:

Geachte heer/mevrouw,

Tussen 16 en 20^ januari zal ik in uw hotel overnachten. Bij aankomst zal ik bloemen bij me hebben die ik graag in de kamer wil zetten. Zou u kunnen zorgen dat er een bloemenvaas in de kamer aanwezig is? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Olja

^ werkelijke data invullen

Ik weet niet of dit soort vragen gebruikelijk is, maar: nee heb je en ja kan je krijgen (it doesn't hurt to try). Als je in een luxe hotel zit, zal dit zeker voor je geregeld worden, ❤❤❤ goedkoper/simpeler het hotel, des te kleiner de kans, maar je weet nooit! :)

Trouwens: er zitten fouten in je zinnen, maar alles is prima te begrijpen. Gewoon blijven oefenen en het komt helemaal goed. :)


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

Susande, heel hartelijk bedankt!

Trouwens: er zitten fouten in je zinnen, maar alles is prima te begrijpen.

Ja, ik begrijp het. Oefening baart kunst! Ik gebruik van iedere mogelijkheid om mijn Nederlands te oefenen. Bedankt! :)


https://www.duolingo.com/profile/Multitaal

Just some small corrections.

Het spijt me dat ik zo veel fouten maak, maar ik ben (nog) Nederlands aan het leren. Ik zou correcties op prijs stellen. Als u een fout ziet, corrigeer deze dan alstublieft. Ik heb (wat) goed advies nodig. Ik ga mijn 24-ste verjaardag in Amsterdam doorbrengen. Als ik op het vliegveld aankom, zal ik bloemen krijgen. Ik zal laat in de avond in het hotel aankomen. Ik ben benieuwd of ik om een vaas kan vragen. Is het beter om een e-mail naar het hotel te schrijven? Is het gebruikelijk om zulke dingen te vragen? Zoiets als... "Dames en heren, tijdens mijn verblijf zal ik een vaas voor bloemen nodig hebben. Zou ik (misschien) een vaas van het hotel kunnen lenen?"


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

Multitaal, bedankt voor de verbeteringen!


https://www.duolingo.com/profile/Zeitschleifer

Zou het niet beter zijn om zo'n email met "Geachte heer/mevrouw," te beginnen?


https://www.duolingo.com/profile/Multitaal

Natuurlijk, maar ik wilde alleen wat verbeteringen aangeven, zoals verzocht door Olja. Susande had al een uitgebreid commentaar geschreven met suggesties voor een e-mail. Het vreemde is dat ik haar commentaar soms wel en nu weer niet zie.


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

Wat vreemd!

komm


https://www.duolingo.com/profile/Zeitschleifer

Inderdaad! Het ergste is dat ik haar commentaar op mijn computer helemaal niet kan zien! Ik wist nog niet dat het er was toen ik het mijne schreef :-/ Het is al de tweede keer dat ik iets niet zie.


https://www.duolingo.com/profile/apgdl
 • 1722

nou, dat is indrukwekkend. goed gedaan!


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

apgdl, hartelijk dank :) Ik ben blij dat te horen!


https://www.duolingo.com/profile/Susande

Is het gelukt met de vaas?


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

Oh... Yes :) Ik vind geen woorden om uit te drukken wat ik voel. In love with Amsterdam, in love in Amsterdam :)))

ams1

ams2

ams3

ams4

And yes, Duo really helps. Thank you very much :)


https://www.duolingo.com/profile/Susande

Leuk om te horen en zien dat het gelukt is. En mooie tulpen uit Amsterdam! https://www.youtube.com/watch?v=85U-77_5lWk ;)


https://www.duolingo.com/profile/Olja.
 • 1567

Heel hartelijk bedankt!

Learn Dutch in just 5 minutes a day. For free.