1. Φόρουμ
  2. >
  3. Θεμα: English
  4. >
  5. "We spend the day together."

"We spend the day together."

Μετάφραση:Εμείς περνάμε την ημέρα μαζί.

February 6, 2017

7 σχόλια


https://www.duolingo.com/profile/GrandBalar

σπαταλουμε ξοδευουμε ειναι η ιδια έννοια


https://www.duolingo.com/profile/Bacilic

Προστέθηκαν στις εναλλακτικές μεταφράσεις.
Ευχαριστούμε και την anniouta, για τις υποδείξεις σας


https://www.duolingo.com/profile/Ioanna678593

@ GrandBalar νομίζω ότι δεν είναι η ίδια έννοια, χωρίς να αποκλείω τη συγγένεια τους. Ξοδεύω=δίνω κάποια χρήματα για να αγοράσω υλικά αγαθά. Σπαταλώ=ξοδεύω υπερβολικά κάποια χρήματα χωρίς ορθολογική διαχείριση. Για περισσότερα δες τα παρακάτω από τον έγκυρο ιστότοπο "Πύλη για την ελληνική γλώσσα":

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%89&dq= ξοδεύω [ksoδévo] -ομαι Ρ5.2 : 1.διαθέτω ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσω κτ. (αγαθό ή υπηρεσία): Πού τα ξόδεψες τόσα λεφτά; Ξόδεψε όλες του τις οικονομίες για να αγοράσει αυτοκίνητο. Δεν ξόδεψα δεκάρα. Πόσα ξοδεύετε το μήνα; Mην ξοδεύεις άδικα. Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια για την κατασκευή σχολείων, δαπανήθηκαν. ~ τα μαλλιοκέφαλά μου / τα μαλλιά της κεφαλής μου. || (παθ.) ξοδεύω πολλά χρήματα: Ξοδεύτηκαν για να μας περιποιηθούν. 2. για μηχάνημα, καταναλώνω βενζίνη, ηλεκτρισμό κτλ., καίωI3γ: Tο θερμοσίφωνο ξοδεύει πολύ ρεύμα. Tο αυτοκίνητό μου ξοδεύει λίγη βενζίνη. || χρησιμοποιώ ένα αγαθό, για να ικανοποιήσω κάποια ανάγκη μου: Ξοδεύουμε δύο τόνους πετρέλαιο το χρόνο. Στο σπίτι μας δεν ξοδεύουμε πολλή ζάχαρη. 3. (μτφ.) διαθέτω το χρόνο, τις δυνάμεις μου κτλ. συνήθ. σπάταλα και ασυλλόγιστα: Ξοδέψαμε πολύ χρόνο σε συζητήσεις. Πού να την ξοδέψει τόση ζωτικότητα;

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8E&dq= σπαταλώ [spataló] & -άω, -ιέμαι Ρ10.1 & -ώμαι Ρ11 : ξοδεύω, δαπανώ ή καταναλώνω κτ. χωρίς φειδώ, χωρίς μέτρο, αλόγιστα και άσκοπα: Σπατάλησε όλη την περιουσία του στα γλέντια και στις διασκεδάσεις. Mη σπαταλάς το χρόνο σου. || Σπατάλησε τα νιάτα του και το ταλέντο του στον αγώνα για επιβίωση.


https://www.duolingo.com/profile/anniouta

Ξοδεύουμε επίσης μπορούμε να πούμε


https://www.duolingo.com/profile/kB6l4

εμεις περναμε τη μερα μαζι ,απηντησα ,που βλεπετε το λαθος ;


https://www.duolingo.com/profile/mata.xatzi

τοSPEND ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΞΟΔΕΎΩ .Συνεπώς ποιο είναι το λάθος


https://www.duolingo.com/profile/mata.xatzi

Η ημέρα και η ΄μέρα είναι οι ίδιες έννοιες. Αγγλικά μαθαίνω όχι ελληνικά

Μάθε Αγγλικά αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.