1. Φόρουμ
  2. >
  3. Θεμα: English
  4. >
  5. "You are going to establish y…

"You are going to establish yourself as a doctor."

Μετάφραση:Πρόκειται να καθιερώσεις τον εαυτό σου ως έναν γιατρό.

February 12, 2017

8 σχόλια


https://www.duolingo.com/profile/arhontissa

το " ως" και το "σαν" στα ελληνικά είναι ακριβώς ίδια και επομένως δεν θα πρέπει η μετάφραση "πρόκειται να καθιερώσεις τον εαυτό σου σαν γιατρό ",να εκλαμβάνεται ως λάθος.


https://www.duolingo.com/profile/unlucky5

Το ΩΣ το χρησιμοποιούμε όταν θελουμε να κυριολεκτίσουμε και να δηλώσουμε πραγματική ιδιότητα. Λέμε: "Υπηρέτησε ΩΣ πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία". Ή "ΩΣ Έλληνας πολίτης οφείλεις να σέβεσαι τους νόμους της πατρίδας σου".

Το ΣΑΝ είναι συνώνυμο με το ΟΠΩΣ και χρησιμοποιήται αποκλειστικά σε ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ: Λέμε: "Την πάτησα ΣΑΝ (δηλ. όπως θα την πατούσε ένας) αρχάριος (ενώ στην πραγματικότητα δεν ήμουν) ! " ή "Το παιδί τραγουδούσε ΣΑΝ επαγγελματίας." (δηλ. ακουγόταν και έμοιαζε με επαγγελματία, χωρίς να είναι) Ενώ αν πούμε: "Το παιδί τραγουδούσε ΩΣ επαγγελματίας" εννοούμε πως είχε στην κυριολεξία την ιδιότητα του επαγγελματία, δηλ. τραγουδούσε όντως επαγγελματικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αμοιβές, συμβόλαια, ωράρια, κλπ.)...


https://www.duolingo.com/profile/uoLL8

Πολύ μου αρέσει να βρίσκω Έλληνες που ξέρουν ελληνικά (ξέρω τι λέω).


https://www.duolingo.com/profile/Manos744136

Πρόκειται να καθιερώσεις τον εαυτό σου σαν γιατρό?


https://www.duolingo.com/profile/Istov

Το ως γιατρός είναι σωστό.Συμφωνώ με τα σχόλια του unlucky5.Όμως διαφωνώ με τη μετάφραση να καθιερώσεις τον εαυτό σου.Πιο σωστό θα ήταν να καθιερωθείς.Πρόκειται να καθιερώσεις τον εαυτό σου ή πρόκειται να καθιερωθείς?Δε θα πρέπει να θεωρούνται και τα σωστά ως λάθη!


https://www.duolingo.com/profile/FotiniTamp

Πότε χρησιμοποιούμε το as κι πότε το like as a doctor εδω


https://www.duolingo.com/profile/uoLL8

Κοίτα, κάποιος τελειώνει την ιατρική και του λες: "μπορεί να δούλευες σαν οικοδόμος, αλλά τώρα πια θα κάνεις καριέρα "σαν" γιατρός". Αυτό είναι το "AS". Λέει ο άλλος: "έχεις ύφος διανοούμενου, άμα φορέσεις και ακουστικά θα είσαι "σαν" γιατρός". Αυτό είναι το "LIKE".


https://www.duolingo.com/profile/Peiraikos

Το 'σαν' το λέμε όταν μοιάζει σε κάτι, και όχι ότι είναι.. Άρα το ώς είναι σωστό

Μάθε Αγγλικά αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.