"It was a name that I had never heard before."
Fordítás:Egy olyan név volt, amit még soha nem hallottam azelőtt.
35 hozzászólásEz a téma le van zárva.
146
Szerintem rossz a megoldas amit a feladatiro adott meg. A szo sorrend miatt nem szabadna negligalni a megoldast!
Még hogy a magyar nehéz nyelv. ...... ez az angol nekem k.va kínai! Egy kezdő a nagyon alapokat meg tudja tanulni, de a többihez (hiába a jó szándék a duo alkotói részéről) sajnos angol tanár kell! Alap mondat oké, de ha nekem elkezdene angolul vakerálni valaki, bizisten szájon csapnám! Nem értem, hogy mit, mikor és miért.
Nekem sem fogaodta el!Mert ez az oktató nyelvkurzus gépi metodikával müködik.Aztán ha valami nem a softver által betáplált szerint iródott elutasítja teljesen mereven.Igy aztán joggal megy a fikázás.Olvasva a hozzászólás okat számomra kitűnik hogy tartalmában a példamondatra adott válasz érthető, elfogadható,de ugye a gép az csak gép.Ezért aztán egyre nehezebben boldogulok vele.Kár ,mert egyre nehezebben szánom rá az időt emiatt.
Szerintem: "Ez volt a név, amelyet soha nem hallottam előtte". A fenti, helyesnek megadott fordítástól azért tér el, mert: 1. nem tartalmazza az angol eredetiben sem található "olyan" (=so) szót, mivel az fölösleges, 2. helyesen használja a magyar vonatkozó névmás tárgyesetét, ezért nem az "amit" szót tartalmazza az ide illő "amelyet" helyett.
819
Igy van. Nem tudnak mit kezdeni a magyaris forditassal mert nem ertik. Magyar anyanyelvu kellene tobb minden elfogadhsto lenne. Egyebkent a kiejtes alapjan sem mindig angol anyanyelvu az illeto. Ingyen van igaz de ezekre nem artana jobban odafigyelni
819
Ezt a kerdedt toroljek ha nem veszik figyelembe ennyi komment utsn sem a helyes magyar forfitast
819
Sok vita van emiatt a mondat miatt. Mi forditjuk rendes magyarra,de semmi nrm jo. Vegyek ki a felafatokbol vegre. Bar uatt a pontok nem igazan erdekesek amit elerunk,de mar tobb mint bosszanto
285
Ezt a valami volt valami előtt témát nem kéne erőltetni, magyarul nagyon szarul hangzik.
283
A magyarban többféle módon lehet ezt megfogalmazni, de a program szerintem nem fogad el alternatív leírást!!