1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Szeretjük a nyelveket

https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Szeretjük a nyelveket

Én személy szerint azért csatlakoztam a Duolingohoz még több, mint 3 éve, mert fejleszteni akartam az angolomat, de aztán rájöttem, hogy a rég tanult németet is jó lenne kicsit erősíteni, frissíteni. Ezután jött a holland, mert hasonló a némethez és egy kicsit az angolhoz is. Tettem egy próbát, hogy mennyire keverem vagy nem a nyelveket, és lám, nem nagyon zavarodok bele. (Egyszer volt egy eset facebookon, amikor véletlenül részben angolul kívántam boldog újévet egy németül tanuló csoprtban :D) Nos, ezután gondoltam, hogy meglesem a svédet és a dánt, meg a norvégot is, de ez utóbbiba még nem kóstoltam bele. Nagyon megszerettem ezt az indoeurópai nyelvcsaládot, nagyon rövid idő kellett ahhoz, hogy a szívembe lopjam őket. Most az angolból a 18. szinten járok, megszereztem a baglyot és már csak gyakorlok és gyakorlok, ismételek. Németből még arrébb van, meg a többiből, de rájöttem: a nyelvtanulás csak hasznos lehet, jót tesz az agynak is, mert karbantartja és jó megismerni mást is a határokon kívül. Gondolom, Ti is hasonló okokból vagytok itt. Így hát mindenkinek további sok sikert és jó tanulást kívánok :)

May 12, 2017

6 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Angolozás közben angolul kell gondolkozni!
Egyszer azt vettem észre magamon, hogy - egy bizonyos infót - nem emlékeztem, hogy magyarul vagy angolul olvastam. Ez már jó jel -gondoltam. Talán még álmodni is fogok angolul :)

May 13, 2017

https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Nálam már megtörtént. Tegnap azt álmodtam, hogy egy angol nőnek angolul adok instrukciót, hogy miféle módon találjon el egy helyre. :D Nem semmi.

May 13, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Seneee

Én spanyol csajokkal szoktam álmodni, de nem igazán beszélgetünk.

May 15, 2017

https://www.duolingo.com/profile/FerencNagy864247

A portugált mostanában a coquetel skandi keresztrejtvényeivel gyakorlom. Már többször is álmodtam rejtvény négyzethálókkal.

September 29, 2017

https://www.duolingo.com/profile/FerencNagy864247

A kötőszavakat szoktam keverni, amikor a nyelvek között ugrálok egy vegyes társaságban.

May 24, 2017

https://www.duolingo.com/profile/DeadGun1.1

mivan mulatozok

September 29, 2017
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.