1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Váltás a tanfolyamok között

https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Váltás a tanfolyamok között

Eddig is körülményes volt a magyar -> angol tanfolyamról átváltani de most már végképp bonyolult. A felső menüben mint ahogy eddig is csak a magyar -> angol tanfolyam van. Ha angol nyelvre váltok, akkor a magyar -> angol nincs benne a listában. Se fent a menüben, se a beállításokban.

Alt text

Alt text

A megoldás hogy a beállításokban, a tanulandó nyelv részben, rá kell kattintani a "Összes nyelvtanfolyam megtekintése" gombra, utána "Beszélek" lenyíló menüben "angolul" és persze ez után ki kell választani a tanfolyamot. Ha van a Duolingo fejlesztői között UX designer, talán le kéne cserélni...

June 1, 2017

10 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Rövidebben is lehet váltani, nemrég vettem észre. Ha a Fórumon vagyok és fent a profilkép mellett a zászlóra kattintok, tényleg csak az angolt mutatja és alatta írja az "Új tanfolyam hozzáadását". De ha ELŐBB A NYITÓLAPRA KATTINTOK és utána a zászlóra, lenyílik egy lista az összes tanult nyelvvel, a zászlókkal és a szintekkel - onnan egy kattintással válthatok nyelvet. Ha angol nyelvű oldalon vagyok, ugyanígy megy, előbb a nyitólapra katt aztán a zászlóra. A magyar-angol a lista alján van, az angol nyelvű kurzusok után.


https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Ahogy a fentebbi képeken láthatod, nem a fórumon voltam. Amikor ezt írtam, nem csak hogy ez volt a legrövidebb, hanem az egyetlen módszer. Legalábbis nekem. Ahogy a Duolingo össze-vissza tesztel dolgokat, van hogy bizonyos felhasználók hamarabb megkapják az újításokat. Most már kilistázza az összes tanult nyelvet. Több év kellett nekik hogy ezt a problémát megoldják.

Alt text


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Igazad van, láttam, hogy egy hónapos a topik, akkoriban én is kínlódtam a nyelvváltasokkal. Most lapozgattam a Fórumon, azért szóltam hozzá, mert gondoltam, hátha valaki még nem tudja. Régebben nem így váltottam nyelvet, hanem a képernyő baloldalán levő zászlóval... ott megszűnt a lehetőség, mert az angol alatt nem nyílik ki a lista. Jó, hogy a Duolingo sok össze-vissza változtatása/tesztelése közt van valami jó is :)


https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Remélhetőleg észreveszik az emberek. :D Az a baj hogy a Duolingo semmit nem kommunikál a felhasználók felé és a felhasználók sem tudják a problémájukat megosztani, a fórumot leszámítva ami megint csak használhatatlan.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Sokan panaszkodtak mostanában (vagy 1-2 hete), hogy nem megy a mikrofon... az angol Fórumon egy moderátor leteremtett egy felhasználót, hogy miért nem kereste meg a magyarázatot valahol Duolingo Help Center-ben... hogy a fejlesztések miatt a Chrome-on kell játszani, ha mikrofont akarsz használni. A játékos ugyanezt mondta: Az a baj hogy a Duolingo semmit nem kommunikál a felhasználók felé. https://www.duolingo.com/comment/23297256


https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Vicc az egész. :D Használnak egy olyan API-t amit a Mozilla saját böngészője a Firefox sem támogat rendesen.

Az egész oldal, sok félkész ötlet egyvelege. Van 5300 lingotom, mit tudok vele kezdeni? Semmit. Megvettem mindent amit lehetett vele és ennyi, elfogytak a lehetőségek. A mobile appon le lehetett cserélni a bagoly ruháját, hol volt ez a desktop verzión? Volt 2 ruha, 6 év alatt miért nem csináltak újakat? A desktop és a mobile olyan mintha két totálisan különböző dolog lenne. Semmi következetesség. A desktop verzióban hol vannak a klubok? A mobile appba a kedvencem az adatlap elhelyezése. Hol találod meg? A klubok tabon, egyértelmű hogy ott fogom először keresni. :D Az hogy a kurzusok nem tökéletesek az egy dolog, a nyelvek nem egy sablon alapján működnek. De az hogy ilyen általános dolgok mint a nyelvváltás és egyéb alapvető funkciók nem működnek…

Mikor belefutok ilyen hibákba, két agyvérzés között mindig megfordul a fejemben hogy kellene csinálni egy ugyanilyen weboldalt és mobile appot. Azzal a különbséggel hogy minden működne. Ha nyílforráskódú lenne biztos vagyok benne hogy más ugyanilyen frusztrált fejlesztők mint én is beszállnának.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Küldtem 5 lingotot, nekem is van még 3354 :D Csak azt bánom, hogy nem költöttem többet a tesztekre, amíg ki nem vették a boltból... Akármilyen össze-vissza is műkodik most ez az egész, szívesen emlékszem a 3 évvel ezelőtti kezdésemre, hogy milyen lelkesen gyűjtögettem a baglyokat és egy pár hónapig a megmártózást is élveztem... amíg ki nem vették azt is. Addiktív volt a Duo, de lassan elszállt a vonzása. Azt hiszem sokan már csak szokásból lépünk be :)


https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

Hehehe, köszönöm a lingotot. :D Egyetértek. Remélhetőleg lesznek majd új és motiváló dolgok még az oldalon és nem csak megszokásból járunk vissza, mint ahogy te is írtad.


https://www.duolingo.com/profile/Karoly255567

Angol 8, szintnél tartok.Érdekelt a francia nyelv is.Mivel magyar-francia nincs a programban,bejentkeztem mint angol anyanyelvű. Így kezdtem el a franciát. Vissza akartam menni az angol tanfolyamomra,de most már mindig a francia oldalamat nyitja meg. Hogy tudok visszamenni az angol anyagomhoz???


https://www.duolingo.com/profile/NagyDave

A kezdőlapon ha a zászló felé húzod az egeret, lenyílik ez a menü. Ott tudod átváltani. Van pár oldal ahol nem jelenik meg minden tanfolyam, ezért írtam a kezdőlapot, ott biztosan működik.

Alt text

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.