1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Több szóbeli feladatot szeret…

https://www.duolingo.com/profile/tanonimz

Több szóbeli feladatot szeretnék

Odáig már eljutottam, hogy a firefox nem ad 3 hete szóbeli feladatot, csak a chrome, de ez is csak angol felolvasást kér. Magyarról angolra fordítást szóban ez sem kér. Lehetne ezt valahol kérni vagy beállítani, hogy több szóbeli feladat legyen, mert gépelni már nagyon tudok, de az utcán nincs nálam a számítógép, és beszélgetni szeretnék. Régebben volt ilyen több is, bár akkor sem elég, de most nulla. Olyan feladatokat szeretnék sokkal többet, amit angolról magyarra, és magyarról angolra kell fordítani szóban, mikrofonnal.

July 4, 2017

4 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Leslie_Toth

Igen, ez hiányzik a duoból. De ne keseredj el mert van megoldás: Állíts össze lefordítandó magyar mondatokat és olvasd be a gogle fordítóba, pont úgy mint ha az utcán beszélgetnél angolul. Remek lehetőség ez a kiejtés gyakorlására is, mert azonnal jelzi, hogy melyik szónál hibázol, amit azután külön is gyakorolhatsz. Hidd el, hogy ha a fordító megérti amit mondasz az élő beszélgetésekkor sem lesz gondod. További lehetőség ez a gyakorlásra és az új szavak megtanulására arra az időre is amikor elfogynak a duo feladatok. További jó tanulást!


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Köszönöm én is a tippet, megy egy lingot :) Eddig nem próbáltam hangos keresést a Google fordítón


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Azon nem tudsz változtatni, hogy milyen típusú feladatból hány van egy leckében. Van olyan lecke, amelyikben egy mikrofonos sincs, másokban 4-5 is egymás után. Valóban, volt olyan is, ahol magyarul leírt szöveget kellett angolul mondani a mikrofonba. Mostanában nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet, csak angol mondat kiejtését. A mikrofonos feladat mindig csak a célnyelven van, tehát itt csak angolul, ezért angolról magyarra fordítás itt nincs. Az angol-francia kurzusban pedig csak francia mikrofonos feladatot kapok.

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.