https://www.duolingo.com/profile/Markmanus

Múlt, Jelen, ..................Jövő

Szeretném, ha kicsit átalakítaná valaki a leckéket. Egyetlen problémám van személy szerint vele. Ahhoz hogy valaki kicsit is tudjon alapszinten angolul kommunikálni, 3 dologra van szüksége. Tisztába kell lennie, hogy helyezze el a mondandóját az időben. Ehhez képest a jövő idő be van rakva az isten háta mögé valahova a 11. szinthez , ami barátok közt is több hét gyakorlást igényel , hogy eljusson oda. Ha közbe megunja hogy 7-8-szor is végigvigyen egy leckét mert a még kiforratlan magyar-angol nem fogadja el a jó válaszainak 60%-át 8-9-es szint után.

Szóval szeretném kérni, hogy a jövő időt helyezzék jóval előbbre, hogy aki feladja egy idő után az is legalább alapszinten belekóstoljon, hogy hogy fejezze ki magát, ha a jövőről szeretne kommunikálni valamit.

Thanks,

Mark

March 29, 2014

6 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/V_Gabor

Furcsa. Én befejeztem a teljes anyagot, de sehol nem találkoztam olyannal, hogy a választ ne fogadta volna el. Úgy érted, hogy csak rossz választ fogad el? :)

Szerintem az általad említett "több hét" bármilyen formában is édeskevés egy nyelv - akárcsak alapszintű - elsajátításához. Ha türelmetlen vagy, akkor azon nem fog változtatni a témák átrendezése sem.

7-8 alkalom egy leckére sok? Nekem éppen tegnap mondta a német tanárom, hogy minimum 200x kell egy mondattípust megcsinálni, s utána menni fog.

Ugye Te is segítesz a béta hibáinak bejelentésével jobbá tenni a Duolingot?

Ne add fel, egyáltalán nem nehéz ez az anyag!

March 30, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Markmanus

Az email fiókomba több mint 80 visszajelzés figyel miszerint elfogadták a javaslatom arra hogy mit fogadjanak még el jó válaszként +- amennyit már töröltem. Ez azt jelenti hogy minimum ennyi jó válaszom volt amit nem fogadott el. Ez még mindig nem nagy szám azt nézve hogy sokszor csak továbbkattintottam anélkül hogy jeleztem volna a hibát. Ezzel csak érzékeltetni szerettem volna hogy igen sűrűn fordul elő amikor nem fogadja el a jó választ. Igen a 7-8 alkalom van hogy sok ha éppen szükségtelen az adott lecke gyakorlása, és kizárólag azért okoz nehézséget átverekednem magam a 7/7-es csomagon, mert minden leckében van 1-2 olyan amibe még nincs implementálva az általam helyesnek tartott megoldás. Utána jönnek a kevésbé előforduló de jelenlévő hiba amikor hiányzik egy betű (lehet melléütöttek amikor az adatbázisba felvették) az általuk helyes megoldásból és ezért nem fogadja el a megoldásom, hogy érthető legyen: Én megoldásom a Window-ra ablak, nem fogadja el mivel szerinte az "ablk" a jó megoldás. Így már remélem érthetőbb.

April 2, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Nem rendezhetjük át a leckék sorrendjét, sajnálom. Arra azonban kíváncsi lennék, melyek azok a leckék amelyek olyan rossznak tekinthetők minőségben, hogy a jó válaszaid 60%-át elutasítják. Konkrét leckék neveit kérném, hogy javíthassuk, mert tudod a 8-9-es szint csak neked 8-9-es szint, másnak lehet, hogy 6, 10, vagy 15-ös szint. Ez nem a teljesített leckék számától függ, hanem az elért pontoktól is, amit egy lecke agyongyakorlásából is elérhet az ember.

March 30, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Markmanus

Szomorú ezt hallani. Vonatkozó névmások, Visszaható névmások, Elvont Főnevek, Igenevek. Főként az Igeneveken sikerült nagyon nagyon keservesen átvergődnöm.

April 2, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Nitram.

Köszönöm. Ezek a leckék extra prioritást kapnak, hogy "kipucoljuk" őket, ha kell, felülvizsgáljuk az egészet. (Addig is hátha megnyugtat: az igenevek mindig az egyik legnehezebb leckék közé tartozik a Duolingón, mindegy, hogy melyik nyelvkurzusról beszélünk) ;)

April 2, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Markmanus

Köszönöm. Meg-megnyugtat , meg általában nem szoktam felkapni a vizet , de a duolingonak van egy olyan aurája ami arra késztet hogy néha akár hangos szóváltásba elegyedjek vele, ami persze nem a ti hibátok:) és amúgy nagyon hálás vagyok a munkátokért is meg amit tesztek hogy fejlődjön. Amit tudok tenni hogy továbbra is küldözgetem ha találok hibát, illetve kérés/javaslat ha eszembe jut.

April 3, 2014
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.